מה עושים עם האורז שנשאר במקרר? אורז מטוגן עם פרגיות!
- תמרה אהרוני ועומר מילר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 478.4 קק״ל 1913.8 קק״לפחמימות 36.5 גרם 146.1 גרםשומן 19.9 גרם 79.5 גרםנתרן 919.8 מ״ג 3679.3 מ״גחלבון 34.4 גרם 137.4 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.2 גרםשומן רווי 1.3 גרם 5.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.8 מ״ג 159.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 324.6 מ״ג 1298.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות478
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 478.4 קק״ל 1913.8 קק״לפחמימות 36.5 גרם 146.1 גרםשומן 19.9 גרם 79.5 גרםנתרן 919.8 מ״ג 3679.3 מ״גחלבון 34.4 גרם 137.4 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.2 גרםשומן רווי 1.3 גרם 5.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.8 מ״ג 159.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 324.6 מ״ג 1298.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 478 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות אורז לבן מבושלשנשאר מאתמול
-
2 גזרים בינונייםמגורדים, או גזר אחד וקישוא אחד מגורדים
-
1 שן שוםכתושה
-
1 פלפל אדום בינונית
-
500 גרם סטייק פרגיתשל "עוף ירושלים"
-
1 בצל בינוני
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
4 כפות שמן קנולה
-
3 כפות אפונה ירוקה קפואה
-
3 כפות גרגירי תירס
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות רוטב סויה
-
1 כף מירין
-
1 כפית שמן שומשום
-
2 כפות שומשום שחורלהגשה
אופן הכנה
1. קולפים וקוצצים את הבצל, שום, ג’ינג’ר.
2. קוצצים את הגזר והגמבה.
3. חותכים את הפרגיות “עוף ירושלים” לקוביות קטנות.
4. בווק או מחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן צמחי.
5. כשהשמן רותח מכניסים את הפרגיות ומטגנים כ-2-3 דקות, עד שהן משנות צבע ללבן, מוציאים לקערה נפרדת.
6. מוסיפים עוד מעט שמן למחבת מכניסים את השום, הג’ינג’ר והבצל ומטגנים כ-2 דקות.
10. מוסיפים את הגזר והגמבה ומטגנים תוך ערבוב כ-2-3 דקות נוספות.
11. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות.
12. מחזירים את הפרגיות ומוסיפים את האפונה והתירס.
13. מוסיפים סויה, מירין ושמן שומשום ומטגנים תוך ערבוב כ-1-2 דקות נוספות.
14. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל מעט שומשום.
אופן הכנה
1. קולפים וקוצצים את הבצל, שום, ג’ינג’ר.
2. קוצצים את הגזר והגמבה.
3. חותכים את הפרגיות “עוף ירושלים” לקוביות קטנות.
4. בווק או מחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן צמחי.
5. כשהשמן רותח מכניסים את הפרגיות ומטגנים כ-2-3 דקות, עד שהן משנות צבע ללבן, מוציאים לקערה נפרדת.
6. מוסיפים עוד מעט שמן למחבת מכניסים את השום, הג’ינג’ר והבצל ומטגנים כ-2 דקות.
10. מוסיפים את הגזר והגמבה ומטגנים תוך ערבוב כ-2-3 דקות נוספות.
11. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות.
12. מחזירים את הפרגיות ומוסיפים את האפונה והתירס.
13. מוסיפים סויה, מירין ושמן שומשום ומטגנים תוך ערבוב כ-1-2 דקות נוספות.
14. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל מעט שומשום.