מוקפץ נודלס עם טופו וירקות ברוטב עשבי תיבול וקוקוס
עז תלם מכין את אחת המנות הפופולאריות ביותר, מנה עשירה בירקות ובעשבי תיבול: מוקפץ נודלס עם טופו וירקות ברוטב עשבי תיבול וקוקוס בהשראת מסעדה אסיאתית אהובה
עז תלם מכין את אחת המנות הפופולאריות ביותר, מנה עשירה בירקות ובעשבי תיבול: מוקפץ נודלס עם טופו וירקות ברוטב עשבי תיבול וקוקוס בהשראת מסעדה אסיאתית אהובה
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 522.8 קק״ל 2091.3 קק״לפחמימות 41.2 גרם 164.7 גרםשומן 37.3 גרם 149.2 גרםנתרן 962.5 מ״ג 3850.1 מ״גחלבון 10.9 גרם 43.5 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.4 גרםשומן רווי 14.1 גרם 56.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 118.4 מ״ג 473.6 מ״גברזל 4.3 מ״ג 17.3 מ״גאשלגן 752.3 מ״ג 3009.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות523
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 522.8 קק״ל 2091.3 קק״לפחמימות 41.2 גרם 164.7 גרםשומן 37.3 גרם 149.2 גרםנתרן 962.5 מ״ג 3850.1 מ״גחלבון 10.9 גרם 43.5 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.4 גרםשומן רווי 14.1 גרם 56.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 118.4 מ״ג 473.6 מ״גברזל 4.3 מ״ג 17.3 מ״גאשלגן 752.3 מ״ג 3009.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 523 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות
מוקפץ
-
300 גרם אטריות אודוןמזרח מערב
-
1 חבילה טופו משי נוקשהאפשר להשמיט או להשתמש בעוף/בקר במקום
-
6 כפות שמן זיתאו שמן קוקוס
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
2 כפות רוטב צ’ילי חריףמזרח מערבאו כפית שבבי צ'ילי יבש
הגשה
-
1 חופן נבטים סיניים
-
2 כפות בוטנים טבעייםקצוצים גס
-
3 ליים בינונייםחתוכים לרבעים
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: קוצצים את השום והג’ינג’ר דק.
- חותכים לרצועות דקות את הגזר, הקישוא והפלפל.
- חותכים גס את החלק הלבן של הבצל הירוק ואת החלק הירוק קוצצים דק לטבעות קטנות.
- מכינים את הנודלס: מבשלים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות אבל לא לגמרי. מסננים, שוטפים היטב המים קרים ושומרים בצד.
- מכינים את הטופו: מוציאים את הטופו מהשקית ומייבשים אותו מעט עם מגבת נייר. חותכים לקוביות בגודל 1-2 ס”מ.
- מחממים מחבת רחבה (או סיר גדול) מעל להבה בינונית-גבוהה.
- מוסיפים 3 כפות שמן וקוביות הטופו, מטגנים 3-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
- מטגנים עד שהטופו הזהיב קלות מכל הכיוונים (יכול להיות שזה יקח יותר זמן וזה לגמרי בסדר). מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: קוצצים גס את הבזיליקום והכוסברה (כולל הגבעולים! יש להם אחלה טעם ואין סיבה לזרוק אותם).
- שמים את עשבי התיבול הקצוצים בכוס גבוהה, יוצקים מעל את קרם הקוקוס וטוחנים אותם לשייק חלק עם בלנדר ידני (פעולה זו עושים ממש רגע לפני שמתחילים להקפיץ).
- מכינים את המוקפץ: נותנים למחבת/סיר להתחמם שוב מעל להבה גבוהה.
- מוסיפים למחבת את שאר השמן, השום, החלק הלבן של הבצל הירוק והג’ינג’ר ומקפיצים 10 שניות, עד שהם מפיצים ארומה חזקה.
- מוסיפים את הפלפל והגזר ומקפיצים 30 שניות, רק עד שהירקות מתחילים להתרכך אך עדיין פריכים.
- מוסיפים את הקישוא ומקפיצים 20-30 שניות נוספות.
- מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב חריף אם אוהבים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את החלק הירוק של הבצל הירוק, הטופו המטוגן והנודלס, ואז יוצקים פנימה את הרוטב.
- מביאים לרתיחה ומערבבים היטב, עד שהרוטב נספג ועוטף את הירקות והאטריות בצבע ירוק.
- טועמים ומוסיפים עוד רוטב צ’ילי, מלח ו/או רוטב סויה לפי הטעם.
- מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בבוטנים קלויים או נבטים.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: קוצצים את השום והג’ינג’ר דק.
- חותכים לרצועות דקות את הגזר, הקישוא והפלפל.
- חותכים גס את החלק הלבן של הבצל הירוק ואת החלק הירוק קוצצים דק לטבעות קטנות.
- מכינים את הנודלס: מבשלים את האטריות במים רותחים עד שהן רכות אבל לא לגמרי. מסננים, שוטפים היטב המים קרים ושומרים בצד.
- מכינים את הטופו: מוציאים את הטופו מהשקית ומייבשים אותו מעט עם מגבת נייר. חותכים לקוביות בגודל 1-2 ס”מ.
- מחממים מחבת רחבה (או סיר גדול) מעל להבה בינונית-גבוהה.
- מוסיפים 3 כפות שמן וקוביות הטופו, מטגנים 3-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
- מטגנים עד שהטופו הזהיב קלות מכל הכיוונים (יכול להיות שזה יקח יותר זמן וזה לגמרי בסדר). מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: קוצצים גס את הבזיליקום והכוסברה (כולל הגבעולים! יש להם אחלה טעם ואין סיבה לזרוק אותם).
- שמים את עשבי התיבול הקצוצים בכוס גבוהה, יוצקים מעל את קרם הקוקוס וטוחנים אותם לשייק חלק עם בלנדר ידני (פעולה זו עושים ממש רגע לפני שמתחילים להקפיץ).
- מכינים את המוקפץ: נותנים למחבת/סיר להתחמם שוב מעל להבה גבוהה.
- מוסיפים למחבת את שאר השמן, השום, החלק הלבן של הבצל הירוק והג’ינג’ר ומקפיצים 10 שניות, עד שהם מפיצים ארומה חזקה.
- מוסיפים את הפלפל והגזר ומקפיצים 30 שניות, רק עד שהירקות מתחילים להתרכך אך עדיין פריכים.
- מוסיפים את הקישוא ומקפיצים 20-30 שניות נוספות.
- מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב חריף אם אוהבים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את החלק הירוק של הבצל הירוק, הטופו המטוגן והנודלס, ואז יוצקים פנימה את הרוטב.
- מביאים לרתיחה ומערבבים היטב, עד שהרוטב נספג ועוטף את הירקות והאטריות בצבע ירוק.
- טועמים ומוסיפים עוד רוטב צ’ילי, מלח ו/או רוטב סויה לפי הטעם.
- מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בבוטנים קלויים או נבטים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן