מחנהיודה מאחוריכם! מאפה פולנטה ללא חמאה ושמנת אבל מלא בטעם
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 854.2 קק״ל 854.2 קק״לפחמימות 18.1 גרם 18.1 גרםשומן 70.9 גרם 70.9 גרםנתרן 2815.3 מ״ג 2815.3 מ״גחלבון 52.6 גרם 52.6 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 3.6 גרםשומן רווי 21.7 גרם 21.7 גרםכולסטרול 649.8 מ״ג 649.8 מ״גסידן 927.3 מ״ג 927.3 מ״גברזל 6.0 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 1224.4 מ״ג 1224.4 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות854
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 854.2 קק״ל 854.2 קק״לפחמימות 18.1 גרם 18.1 גרםשומן 70.9 גרם 70.9 גרםנתרן 2815.3 מ״ג 2815.3 מ״גחלבון 52.6 גרם 52.6 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 3.6 גרםשומן רווי 21.7 גרם 21.7 גרםכולסטרול 649.8 מ״ג 649.8 מ״גסידן 927.3 מ״ג 927.3 מ״גברזל 6.0 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 1224.4 מ״ג 1224.4 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
מי מצטרף אליי למחאה על החורף והגשם? אני ממש מיציתי ומוכנה להמשיך הלאה. אולי אם נתאחד, זה יעזור…
אבל בינתיים מה שנשאר הוא להתנחם באוכל מנחם. חם, נימוח ומשמח לב ובטן.
פולנטה היא בדיוק כזו. החיסרון היחיד שלה מבחינתי הוא שהיא לא בדיוק מזינה ותמיד מביאה איתה גם שפע של חמאה, שמנת מתוקה וגבינות. איך נאמר? לא בדיוק קולעת להגדרה שלי לאוכל בריא.
כילדה אכלתי המון פולנטה בגרסה הרומנית. להלן – ממליגה. בניגוד לפולנטה, הממליגה מבושלת במים ויוצאת די יבשה וחסרת טעם. מוסיפים לה טעם וריח עם תוספות כיפיות שמערבבים ביחד.
אמא שלי הייתה ממיסה חמאה במחבת, ומגישה בכלי קטן, ליד גבינת ברינזה מלוחה, שמנת חמוצה, ביצה מקושקשת עם גבינה צהובה, ודג מלוח מטוגן בפירורי קמח תירס. כן, וזה נראה לי נורמלי, אי שם בשנות ה-80. את הכל מערבבים ביחד בצלחת עם הממליגה, ואוכלים עד שהבטן נפוחה. עד היום, יש לי זיכרונות שמחים שקשורים בממליגה.
הגיע הזמן ליצור זיכרונות וטעמים חדשים.
אז ניסיתי וניסיתי, עד שהגעתי לגרסה משלי של מאפה פולנטה נימוח ומנחם, עם חיזוק של ירוקים, ובלי טיפת חמאה.
במתכון הזה יש שמן זית, חלב קוקוס וחלב סויה, וקצת גבינת מוצרלה בשביל האפקט. קצת ערבוב בסיר, ומשם לתנור. תוך 25 דקות תקבלו ריח משגע בכל הבית, ותבנית זהובה שתרצו לאכול ישירות ממנה עם כף (ואני אומרת – לכו על זה!).
פתרון מעולה לארוחת ערב ביתית בערב גשום וקר. כמו תמיד- רק תוסיפו סלט בצד ואתם מסודרים.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 854 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות קמח פולנטהלא אינסטנט
-
2 כפות קמח כוסמין מלאאו קמח טפיוקה/ קורנפלור לגרסה ללא גלוטן
-
2 ביצים L
-
2 כפות שמן זית
-
1 קרטון חלב קוקוס250 מ"ל
-
1/2 כוס חלב סויה
-
100 גרם גבינת מוצרלהמגורדת
-
1 כוס עלי בייבי תרדדחוסה
-
1/2 כוס עגבניות שריפרוסות
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוצים
-
2 גבעולי בזיליקוםקצוצים גס
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כפית שמן זיתלשימון התבנית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית פיירקס במעט שמן זית.
- בסיר קטן מחממים את שמן הזית ביחד עם חלב הקוקוס וחלב הסויה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את קמח התירס הגס וקמח הכוסמין תוך כדי טריפה מתמדת. ממשיכים לטרוף במרץ במשך כ-4-5 דקות, עד שהבלילה מסמיכה. מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב לפיזור אחיד של כל מצרכי הבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך 25 דקות בתנור שחיממנו מראש, עד שהמאפה מתייצב ומזהיב.
- מוציאים מהתנור ומאפשרים למאפה להתקרר מעט ולהתייצב מחוץ לתנור לפני שחותכים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית פיירקס במעט שמן זית.
- בסיר קטן מחממים את שמן הזית ביחד עם חלב הקוקוס וחלב הסויה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את קמח התירס הגס וקמח הכוסמין תוך כדי טריפה מתמדת. ממשיכים לטרוף במרץ במשך כ-4-5 דקות, עד שהבלילה מסמיכה. מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב לפיזור אחיד של כל מצרכי הבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך 25 דקות בתנור שחיממנו מראש, עד שהמאפה מתייצב ומזהיב.
- מוציאים מהתנור ומאפשרים למאפה להתקרר מעט ולהתייצב מחוץ לתנור לפני שחותכים.
הערות
- אפשר להחליף את שמן הזית בחמאה או בשמן קוקוס, את חלב הקוקוס בשמנת מתוקה ואת חלב הסויה בכל חלב או משקה צמחי אחר
- אתם מוזמנים להיות יצירתיים עם התוספות, ולהחליף את התרד בעלי מנגולד או קייל, ואת הבזיליקום בכל עשב תיבול שאתם אוהבים כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או תימין
- במקום עגבניות שרי ניתן לגוון עם עגבניות לחות או עגבניות מיובשות, וגם להוסיף זיתי קלמטה מגולענים
הערות
- אפשר להחליף את שמן הזית בחמאה או בשמן קוקוס, את חלב הקוקוס בשמנת מתוקה ואת חלב הסויה בכל חלב או משקה צמחי אחר
- אתם מוזמנים להיות יצירתיים עם התוספות, ולהחליף את התרד בעלי מנגולד או קייל, ואת הבזיליקום בכל עשב תיבול שאתם אוהבים כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או תימין
- במקום עגבניות שרי ניתן לגוון עם עגבניות לחות או עגבניות מיובשות, וגם להוסיף זיתי קלמטה מגולענים
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
יצא נהדרררר!!! תודה רבה
תודה לך! איזה כיף לשמוע, תודה על השיתוף (:
מה אפשר במקום תרד? הילדים שלי ממש לא אוהבים
היי, אפשר עלי קייל או מנגולד או ברוקולי או כרובית (אבל אז יש לבשל ולרכך את הכרובית לפני שמוסיפים לתערובת). בהצלחה.