מיני עוגת סנט אונורה עם פחזניות, קרמל וקרם וניל
קינוח שהוא לגמרי אתגר אפייה - השפית דניאל אמון מלמדת אתכם איך להכין את הקינוח הכי יפה, טעים ומאתגר שיש, משלב הכנת בצק עלים ביתי ועד הכנת פחזניות וקרמל פציח
קינוח שהוא לגמרי אתגר אפייה - השפית דניאל אמון מלמדת אתכם איך להכין את הקינוח הכי יפה, טעים ומאתגר שיש, משלב הכנת בצק עלים ביתי ועד הכנת פחזניות וקרמל פציח
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1484.2 קק״ל 8905.2 קק״לפחמימות 179.3 גרם 1075.5 גרםשומן 83.9 גרם 503.2 גרםנתרן 479.3 מ״ג 2876.0 מ״גחלבון 25.9 גרם 155.3 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 21.2 גרםשומן רווי 45.6 גרם 273.4 גרםכולסטרול 466.3 מ״ג 2797.8 מ״גסידן 181.5 מ״ג 1089.1 מ״גברזל 2.5 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 396.2 מ״ג 2377.5 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 13.6 מ״גסגור
-
מרכיבים27
-
הכנה שעה ו-30 דק׳כולל 7 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות1484
-
רמת קושי:קשה מאוד
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1484.2 קק״ל 8905.2 קק״לפחמימות 179.3 גרם 1075.5 גרםשומן 83.9 גרם 503.2 גרםנתרן 479.3 מ״ג 2876.0 מ״גחלבון 25.9 גרם 155.3 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 21.2 גרםשומן רווי 45.6 גרם 273.4 גרםכולסטרול 466.3 מ״ג 2797.8 מ״גסידן 181.5 מ״ג 1089.1 מ״גברזל 2.5 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 396.2 מ״ג 2377.5 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 13.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 27 | זמן הכנה שעה ו-30 דק׳ | זמן כולל 7 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 1484 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פחזניות
קרם פטיסייר
בצק פריך שקדים
קרם שנטילי
-
20 גרם סוכר לבן
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים פחזניות: בקלחת מביאים לרתיחה חלב, חמאה , סוכר ומלח.
- ברגע שיש בעבוע מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים נמרצות.
- יש לערבב עם כף מעץ כשהאש דולקת למשך כ 2 דק’ עד שנוצר ממש כדור וכל המסה אחידה.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומתחילים על מהירות בינונית לקרר את הבצק כ 5 דק’.
- מוסיפים את הביצים ב-5 פעמים. יש להשתמש בלקקן ולהוריד את הבלילה מהשוליים בין הפעמים.
- בפעם ה-4 עושים בדיקה בין 2 אצבעות שמים מעט מהמסה, ברגע שמרחיקים בין 2 האצבעות המסה נמתחת ונוצר חוט הבלילה מוכנה במידה ולא מוסיפים שוב עוד ביצים ועושים שוב את הבדיקה.
- מכינים קראמבל: שמים במיקסר את כל החומרים ומערבלים על מהירות גבוהה.
- שמים בין 2 ניירות אפייה ומרדדים דק מאוד. מקפיאים לכשעה ולאחר מכן קורצים צורה של עיגול בגודל של זילוף הפחזנית ומניחים מעל.
- אופים על 180 מעלות טורבו כ-20 דק’.
- חשוב לשים לב בזמן האפייה אין לפתוח את התנור לפחות 15 דק’, מוציאים את הפחזניות רק כשהן שחומות ממש.
- מכינים קרם פטיסייר: בקלחת מביאים לרתיחה חלב מחית וניל.
- בקערה נפרדת מערבבים יחד חלמונים , סוכר וקורנפלור למסה הומוגנית.
- ברגע שיש רתיחה קלה מתחילים השוואת טמפרטורות - שופכים מעט מהחלב הרותח על החלמונים ומיד מערבבים היטב. ממשיכים להוסיף את החלב תוך ערבוב של המסה כל הזמן. מחזירים לקלחת ומעלים שוב על אש בינונית.
- מערבבים כל הזמן את המסה עד שהיא הופכת להיות סמיכה ויש בעבוע. מסירים מהאש.
- מוסיפים את החמאה כל פעם 10 גר’ ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת.
- שופכים את המסה לקערה נקייה ומעל שמים ניילון נצמד שייגע בקרם ויכסה אותו לחלוטין, מעל שמים עוד ניילים נצמד שיכסה את שפת הקערה. מקררים כ-6 שעות.
- לאחר הקירור בכדי להשתמש מערבבים היטב עד שהמסה ניתנת לזילוף. ממלאים את הפחזניות.
- מכינים בצק פריך שקדים: בקערת המיקסר שמים חמאה ואבקת סוכר, מקציפים עד שהמסה הומוגנית.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל לאיחוד מוחלט, נעזרים בלקקן.
- מוסיפים את שאר החומרים היבשים ומערבלים קלות.
- מקררים את הבצק ללילה במקרר.
- מרדדים את הבצק לכ-1/2 ס”מ וקורצים עם רינג בקוטר 26.
- מקפיאים את הבצק כחצי שעה לפני האפייה.
- אופים על 180 מעלות עד השחמה.
- מכינים קרם שנטילי: מקציפים את כל המרכיבים ומזלפים עם צנתר סנט הונורה.
- מרכיבים את הקינוח: במחבת שמים סוכר ומים וממתינים ליצירת הקרמל. לקראת הסוף במידה ורוצים מוסיפים צבע מאכל אדום מעט .
- טובלים את הפחזניות בקרמל ומניחים על משטח עם נייר אפייה כלפי מטה כך שהכרמל נהיה שטוח.
מתכון: דניאל אמון
אופן הכנה
- מכינים פחזניות: בקלחת מביאים לרתיחה חלב, חמאה , סוכר ומלח.
- ברגע שיש בעבוע מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים נמרצות.
- יש לערבב עם כף מעץ כשהאש דולקת למשך כ 2 דק’ עד שנוצר ממש כדור וכל המסה אחידה.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומתחילים על מהירות בינונית לקרר את הבצק כ 5 דק’.
- מוסיפים את הביצים ב-5 פעמים. יש להשתמש בלקקן ולהוריד את הבלילה מהשוליים בין הפעמים.
- בפעם ה-4 עושים בדיקה בין 2 אצבעות שמים מעט מהמסה, ברגע שמרחיקים בין 2 האצבעות המסה נמתחת ונוצר חוט הבלילה מוכנה במידה ולא מוסיפים שוב עוד ביצים ועושים שוב את הבדיקה.
- מכינים קראמבל: שמים במיקסר את כל החומרים ומערבלים על מהירות גבוהה.
- שמים בין 2 ניירות אפייה ומרדדים דק מאוד. מקפיאים לכשעה ולאחר מכן קורצים צורה של עיגול בגודל של זילוף הפחזנית ומניחים מעל.
- אופים על 180 מעלות טורבו כ-20 דק’.
- חשוב לשים לב בזמן האפייה אין לפתוח את התנור לפחות 15 דק’, מוציאים את הפחזניות רק כשהן שחומות ממש.
- מכינים קרם פטיסייר: בקלחת מביאים לרתיחה חלב מחית וניל.
- בקערה נפרדת מערבבים יחד חלמונים , סוכר וקורנפלור למסה הומוגנית.
- ברגע שיש רתיחה קלה מתחילים השוואת טמפרטורות - שופכים מעט מהחלב הרותח על החלמונים ומיד מערבבים היטב. ממשיכים להוסיף את החלב תוך ערבוב של המסה כל הזמן. מחזירים לקלחת ומעלים שוב על אש בינונית.
- מערבבים כל הזמן את המסה עד שהיא הופכת להיות סמיכה ויש בעבוע. מסירים מהאש.
- מוסיפים את החמאה כל פעם 10 גר’ ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת.
- שופכים את המסה לקערה נקייה ומעל שמים ניילון נצמד שייגע בקרם ויכסה אותו לחלוטין, מעל שמים עוד ניילים נצמד שיכסה את שפת הקערה. מקררים כ-6 שעות.
- לאחר הקירור בכדי להשתמש מערבבים היטב עד שהמסה ניתנת לזילוף. ממלאים את הפחזניות.
- מכינים בצק פריך שקדים: בקערת המיקסר שמים חמאה ואבקת סוכר, מקציפים עד שהמסה הומוגנית.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל לאיחוד מוחלט, נעזרים בלקקן.
- מוסיפים את שאר החומרים היבשים ומערבלים קלות.
- מקררים את הבצק ללילה במקרר.
- מרדדים את הבצק לכ-1/2 ס”מ וקורצים עם רינג בקוטר 26.
- מקפיאים את הבצק כחצי שעה לפני האפייה.
- אופים על 180 מעלות עד השחמה.
- מכינים קרם שנטילי: מקציפים את כל המרכיבים ומזלפים עם צנתר סנט הונורה.
- מרכיבים את הקינוח: במחבת שמים סוכר ומים וממתינים ליצירת הקרמל. לקראת הסוף במידה ורוצים מוסיפים צבע מאכל אדום מעט .
- טובלים את הפחזניות בקרמל ומניחים על משטח עם נייר אפייה כלפי מטה כך שהכרמל נהיה שטוח.
מתכון: דניאל אמון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
אחרי שהבצק מוכן, אופים את הפחזניות יחד עם ה קראמבל?
כן
כמה זמן אפשר לשמור בהקפאה?
אפשר לשמור בהקפאה במשך שבוע-שבועיים.