מנה מושקעת ללא השקעה: דג במלח וירקות צלויים
- אלכס ולינוי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 292.3 קק״ל 1169.3 קק״לפחמימות 25.9 גרם 103.7 גרםשומן 12.1 גרם 48.4 גרםנתרן 98436.9 מ״ג 393747.4 מ״גחלבון 18.8 גרם 75.3 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 58.2 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 19.4 מ״ג 77.4 מ״גסידן 208.4 מ״ג 833.4 מ״גברזל 4.4 מ״ג 17.7 מ״גאשלגן 1800.0 מ״ג 7200.0 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות292
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 292.3 קק״ל 1169.3 קק״לפחמימות 25.9 גרם 103.7 גרםשומן 12.1 גרם 48.4 גרםנתרן 98436.9 מ״ג 393747.4 מ״גחלבון 18.8 גרם 75.3 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 58.2 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 19.4 מ״ג 77.4 מ״גסידן 208.4 מ״ג 833.4 מ״גברזל 4.4 מ״ג 17.7 מ״גאשלגן 1800.0 מ״ג 7200.0 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
זה היה יום שישי ואירחנו חברים לארוחת ערב.
שנינו מגיעים מבתים שאוהבים דגים, אולי זה כי שני האבות שלנו אוהבים לדוג.
כך האהבה הגדולה הגיעה גם אלינו הביתה ואם אנחנו מארחים אז חייבת להיות מנת דג כלשהי על השולחן. התעסקות עם דגים היא לא תמיד פשוטה ולכן כשמארחים הרבה חברים, אלכס ואני מצאנו את הדרך הקלה ביותר, המספקת והמרשימה: דג במלח!!! הדג יוצא במרקם מושלם, כולם מרוצים והכי חשוב זה ממש מעט עבודה!
כל מה שצריך זה דג שלם ויפה, תבקשו מהדייג שינקה את הדג מקשקשים ויוציא את הבטן. לגבי סוג הדג פשוט תתייעצו עם הדייג מה הגיע טרי מהים.
דייגים כמו קצבים מבינים יותר טוב מכולנו, תסבירו לו מה אתם מכינים והוא ידע לתת לכם את המענה הטוב ביותר. אם אתם בכל זאת מתעקשים לבחור בעצמכם, אז כל דג בשרני ושמנמן יעשה את העבודה, לדוגמה: לברק או מוסר.
נחזור רגע ליום שישי ההוא, כל התפריט לארוחה היה סגור והדבר היחיד שלא החלטנו עליו מראש זו התוספת, עם דג אנחנו תמיד אוהבים להגיש מנת ירקות רעננה.
בגלל שאנחנו גרים ממש ליד שוק הכרמל העדפנו לצאת ולקבל השראה מהשוק, תנסו גם, זה ממש כיף! הסתובבנו וראינו קישואים בלאדי קטנים והחלטנו שהם חייבים להגיע לשולחן שלנו ומשם מה שהוביל את החיפוש זה למצוא את הירקות שישתלבו טוב עם הקישואים החמודים האלו. אלכס שמחבר אוכל עם טעמים, מרקמים וצבעים פשוט נמשך ישירות לקולורבי, שומר וכרוב ונוצר לו בין רגע, אנטיפסטי של ירוקים.
זה היה מגש ירקות קליל, פשוט, יפה וכל כך טעים והוא השתלב פשוט מעולה עם הדג במלח. כדי לתת ארומה לדג אתם יכולים למלא את הבטן שלו בעשבי תיבול, לימון ותבלינים לבחירתכם.
מרכיבים 19 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 292 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את הירקות: שוטפים את כל הירקות, את הקולורבי מקלפים וחותכים לפלחים, את השומר חותכים לרבעים. את הקישואים לחצאים ואת הכרוב ל-5 פלחים.
- בקערה גדולה מניחים את כל הירקות ומתבלים היטב מכל הצדדים בשמן זית, מלח, פלפל ונענע יבשה.
- בתבנית פיירקס או בכל תבנית אחרת שמתאימה לתנור מסדרים את הירקות ומוסיפים את גבעולי התימין.
- מכינים את הדג: מערבבים בקערה את המלח הגס עם החלבונים. על תבנית עם נייר אפיה מניחים שליש מכמות המלח ומשטחים.
- מניחים מעל המלח את הדג, ממלאים אותו בלימון פרוס (עם הקליפה), כוכבי אניס ותימין, מכסים את הדג בשארית המלח ומהדקים היטב מכל הצדדים. שכבת המלח צריכה להיות בעובי של כ-2 ס”מ. לא חייבים לכסות את הראש וקצה הזנב.
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש את הדג והירקות. דג בגודל כזה צריך כ-45 דקות אפייה והירקות בין 30-40 דקות או עד שהירקות מתרככים ומקבלים חריכה יפה.
- מכינים את הגרמולטה: שוטפים וקוצצים את הפטרוזיליה. מוסיפים את גרידת הלימון ואת השום הכתוש, מערבבים ומניחים בצד.
- מוציאים את הדג ושוברים את המלח בעזרת פטיש שניצלים, מזיזים את המלח בעדינות מהדג. אם העור של הדג מתקלף ממנו בקלות זה סימן שהדג שלנו מוכן. בגלל שאין לנו איך לבדוק את הדג במהלך האפייה, במידה והוצאתם את הדג מהתנור שברתם את המלח והוא עוד לא מוכן, כסו אותו בנייר כסף על מנת שלא יתייבש ותחזירו אותו לתנור לעוד מספר דקות.
- מגישים: מפזרים מהגרמולטה על הירקות ובשר הדג.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את הירקות: שוטפים את כל הירקות, את הקולורבי מקלפים וחותכים לפלחים, את השומר חותכים לרבעים. את הקישואים לחצאים ואת הכרוב ל-5 פלחים.
- בקערה גדולה מניחים את כל הירקות ומתבלים היטב מכל הצדדים בשמן זית, מלח, פלפל ונענע יבשה.
- בתבנית פיירקס או בכל תבנית אחרת שמתאימה לתנור מסדרים את הירקות ומוסיפים את גבעולי התימין.
- מכינים את הדג: מערבבים בקערה את המלח הגס עם החלבונים. על תבנית עם נייר אפיה מניחים שליש מכמות המלח ומשטחים.
- מניחים מעל המלח את הדג, ממלאים אותו בלימון פרוס (עם הקליפה), כוכבי אניס ותימין, מכסים את הדג בשארית המלח ומהדקים היטב מכל הצדדים. שכבת המלח צריכה להיות בעובי של כ-2 ס”מ. לא חייבים לכסות את הראש וקצה הזנב.
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש את הדג והירקות. דג בגודל כזה צריך כ-45 דקות אפייה והירקות בין 30-40 דקות או עד שהירקות מתרככים ומקבלים חריכה יפה.
- מכינים את הגרמולטה: שוטפים וקוצצים את הפטרוזיליה. מוסיפים את גרידת הלימון ואת השום הכתוש, מערבבים ומניחים בצד.
- מוציאים את הדג ושוברים את המלח בעזרת פטיש שניצלים, מזיזים את המלח בעדינות מהדג. אם העור של הדג מתקלף ממנו בקלות זה סימן שהדג שלנו מוכן. בגלל שאין לנו איך לבדוק את הדג במהלך האפייה, במידה והוצאתם את הדג מהתנור שברתם את המלח והוא עוד לא מוכן, כסו אותו בנייר כסף על מנת שלא יתייבש ותחזירו אותו לתנור לעוד מספר דקות.
- מגישים: מפזרים מהגרמולטה על הירקות ובשר הדג.