מפתיע וטעים – קוביות טופו ברוטב אסייתי עם אורז
טעים וצמחוני, וקל להכנה. קוביות טופו ברוטב אסייתי עם אורז היא מנה פשוטה להכנה וטעימה מאוד שמכינים ברגע ואוכלים בהנאה צרופה
טעים וצמחוני, וקל להכנה. קוביות טופו ברוטב אסייתי עם אורז היא מנה פשוטה להכנה וטעימה מאוד שמכינים ברגע ואוכלים בהנאה צרופה
- גלי סיל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 433.4 קק״ל 866.9 קק״לפחמימות 29.5 גרם 59.1 גרםשומן 31.9 גרם 63.7 גרםנתרן 1676.2 מ״ג 3352.4 מ״גחלבון 12.2 גרם 24.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 1.2 גרםשומן רווי 4.3 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 183.3 מ״ג 366.5 מ״גברזל 2.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 236.0 מ״ג 472.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות433
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 433.4 קק״ל 866.9 קק״לפחמימות 29.5 גרם 59.1 גרםשומן 31.9 גרם 63.7 גרםנתרן 1676.2 מ״ג 3352.4 מ״גחלבון 12.2 גרם 24.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 1.2 גרםשומן רווי 4.3 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 183.3 מ״ג 366.5 מ״גברזל 2.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 236.0 מ״ג 472.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 1.9 מ״גסגור
בשנים האחרונות גיליתי יותר ויותר את יתרונות הטופו, אחד מהדברים האהובים עליי בחומר גלם זה הוא הניטרליות שלו והיכולת שלו לספוג טעמים.
בואו נכין מנה טעימה שבה נהפוך את הטופו לכוכב, באמצעות שימוש ברטבי מזרח ומערב, מקצאפ ויאמאסה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 433 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
טופו
-
300 גרם טופוחתוך לקוביות של 2 סנטימטר
-
2 כפות קורנפלור
-
3 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1 כף שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
2 כפות רוטב חמוץ מתוקמזרח מערב
-
3 כפות מיץ לימוןמיץ מחצי לימון
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 כפית שומשוםמזרח מערב
-
4 כפות שמן זית
-
1 חופן בצל ירוקפרוס לפרוסות עגולות
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים היטב את האורז ולאחר מכן מבשלים עם מים ומלח כ-20 דקות על אש קטנה עד שהאורז רך ומוכן.
- נותנים לאורז להתקרר מעט עם מכסה סגור ומגבת מעל הסיר.
- לאחר כ-10 דקות מערבבים בקערה חומץ, סוכר ושמן שומשום, את התערובת שופכים לתוך סיר האורז ומערבבים, זה נותן טעם לאורז שישתלב מעולה עם הטופו.
- מכינים את הטופו: מצפים בקערה את קוביות הטופו עם הקורנפלור ומעבירים לסיר שטוח לטיגון עם שמן זית.
- מטגנים עד להזהבה קלה ולאחר מכן מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- בינתיים שופכים לאותו הסיר את כל הרטבים, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים עד להסמכה קלה.
- מוסיפים את קוביות הטופו והשומשום ומערבבים עד לציפוי מלא של הטופו.
- במחבת קטנה נפרדת מטגנים שום כתוש עם כף שמן זית , עד להזהבה קלה. כאשר מוכן שופכים לתוך הסיר עם הטופו ומערבבים.
- מגישים בצלחת שטוחה לצד האורז הלבן ובתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים היטב את האורז ולאחר מכן מבשלים עם מים ומלח כ-20 דקות על אש קטנה עד שהאורז רך ומוכן.
- נותנים לאורז להתקרר מעט עם מכסה סגור ומגבת מעל הסיר.
- לאחר כ-10 דקות מערבבים בקערה חומץ, סוכר ושמן שומשום, את התערובת שופכים לתוך סיר האורז ומערבבים, זה נותן טעם לאורז שישתלב מעולה עם הטופו.
- מכינים את הטופו: מצפים בקערה את קוביות הטופו עם הקורנפלור ומעבירים לסיר שטוח לטיגון עם שמן זית.
- מטגנים עד להזהבה קלה ולאחר מכן מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- בינתיים שופכים לאותו הסיר את כל הרטבים, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים עד להסמכה קלה.
- מוסיפים את קוביות הטופו והשומשום ומערבבים עד לציפוי מלא של הטופו.
- במחבת קטנה נפרדת מטגנים שום כתוש עם כף שמן זית , עד להזהבה קלה. כאשר מוכן שופכים לתוך הסיר עם הטופו ומערבבים.
- מגישים בצלחת שטוחה לצד האורז הלבן ובתיאבון!
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
האם המנה טיבעונית?
הי מיכל. המנה עצמה טבעונית, כל עוד כל המרכיבים בה טבעוניים. לגבי הרטבים, יש לבדוק את המרכיבים.
וואו!!! נראה מושלם😍😍