מריחים פרדס באוויר? מאפינס תפוזים מושלמים וללא גלוטן של אסי רוז
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2004.4 קק״ל 2004.4 קק״לפחמימות 124.4 גרם 124.4 גרםשומן 144.9 גרם 144.9 גרםנתרן 1154.2 מ״ג 1154.2 מ״גחלבון 50.7 גרם 50.7 גרםסיבים תזונתיים 12.2 גרם 12.2 גרםשומן רווי 60.1 גרם 60.1 גרםכולסטרול 1477.0 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 368.1 מ״ג 368.1 מ״גברזל 7.4 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 884.3 מ״ג 884.3 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות2004
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2004.4 קק״ל 2004.4 קק״לפחמימות 124.4 גרם 124.4 גרםשומן 144.9 גרם 144.9 גרםנתרן 1154.2 מ״ג 1154.2 מ״גחלבון 50.7 גרם 50.7 גרםסיבים תזונתיים 12.2 גרם 12.2 גרםשומן רווי 60.1 גרם 60.1 גרםכולסטרול 1477.0 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 368.1 מ״ג 368.1 מ״גברזל 7.4 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 884.3 מ״ג 884.3 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 5.0 מ״גסגור
אצל הורי בפינת המטבח היה שרפרף. השרפרף הצהוב של אסי היה המדרגות שלי לעולם המבוגרים ונתן לי את היכולת לראות מה יש על השיש במטבח, לטעום ולקחת חלק בהכנות.
כך התחילה אהבתי למטבח. עוד מילדות הסקרנות שלי הייתה ענקית.
ברגע שהייתי שומעת את הקולות שבוקעים מהמטבח ביום שישי בבוקר הייתי מתעוררת, ממהרת להתארגן ולגשת אל השרפרף שלי, הבמה הקטנה שלי במטבח הענק של אמא שלי.
הממלכה שלה הייתה מלאה בריחות, צבעים וטעמים, רעשי בחישת הסירים הניעור של הכף מיד אחרי הבחישה וההקשה שלה על הסיר (היא תמיד מקישה איתה 3 פעמים) 3 פעמים של הרעש המסקרן בעולם שהיה גורם לי לרוץ ולהציץ מה מתרחש בסיר רגע לפני שהוא נסגר.
בדיוק אז הייתי מטפסת ומתחילה לשאול שאלות, המון שאלות. מזיזה ירקות מצד לצד ומערבבת כל מה שהיו נותנים לי לערבב, ובעיקר הייתי מאושרת.
את עוגת התפוזים של אמא שלי אני הייתי מכינה לבד. היא הייתה מעניקה לי את הבמה, צופה מהצד ומתמוגגת מאהבה. את המתכון אני זוכרת בעל פה כבר מגיל 5. עד היום יודעת לפרט אותו בסוג של שיר קטנטן שהמצאתי לעצמי. כשהתפוזים פה והארומה שלהם מלטפת את כולם אני נזכרת, אני נזכרת ברעשי המטבח, בשרפרף הצהוב שלי שנתן לי לראות את העולם הטעים והמרתק של “הגדולים” ובשיר עוגת התפוזים של אמא שלי.
בעוגת התפוזים המקורית היה גלוטן, אבל מאז היא עברה עשרות שדרוגים והפכה להיות נטולת גלוטן והרבה יותר מותאמת למטבח שלי.
השילוב של התפוזים והקוקוס בביס אחד תמיד יזכירו לי את הבקרים של יום שישי בבוקר.
העוגה הזו היא כמו חיבוק מאמא גם כשהיא לא בסביבה, היא תכניס לכם הביתה משפחתיות ותעטוף את כולם באהבה. בחרתי להפוך אותה לפיסות אושר, ולהכניס אותה לתבנית מאפינס כדי לדעת מתי לעצור.
כשאוכלים משהו ברגש ואהבה גדולה מתקשים לעצור. המאפינס הללו נותנים בדיוק את המינון הנדרש בין אהבה, מתיקות וחיבוק מאמא.
ימי תפוז מאושרים
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 2004 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס
-
5 ביצים L
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כוס מיץ תפוזיםסחוט טרי
-
1/4 כפית קליפת תפוז
-
1 1/2 כוסות קמח שקדים
-
1 1/4 כוסות שבבי קוקוס
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כוס סוכר לבן
קישוט
-
1/4 כוס שבבי קוקוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית מאפינס בנייר אפייה או בעטרות נייר. אפשר לרפד את השקעים במנז’טים צבעוניים שילדים ממש אוהבים, או במנז’טים דמויי נייר עיתון למבוגרים שבינינו.
- מערבבים בקערה ביצים, שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז לבלילה דלילה וחלקה.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח שקדים, שבבי קוקוס, סוכר ואבקת אפייה.
- מאחדים בין התערובות עד שמתקבלת תערובת מעט דלילה ואחידה.
- בעזרת כף קפיצית של גלידה מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים (שימו לב שהכמות תהיה אחידה בכל השקעים).
- מפזרים מעל כל מאפין מעט שבבי קוקוס לעיטור (ולמרקם משגע מלמעלה).
- מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהמאפה.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית מאפינס בנייר אפייה או בעטרות נייר. אפשר לרפד את השקעים במנז’טים צבעוניים שילדים ממש אוהבים, או במנז’טים דמויי נייר עיתון למבוגרים שבינינו.
- מערבבים בקערה ביצים, שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז לבלילה דלילה וחלקה.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח שקדים, שבבי קוקוס, סוכר ואבקת אפייה.
- מאחדים בין התערובות עד שמתקבלת תערובת מעט דלילה ואחידה.
- בעזרת כף קפיצית של גלידה מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים (שימו לב שהכמות תהיה אחידה בכל השקעים).
- מפזרים מעל כל מאפין מעט שבבי קוקוס לעיטור (ולמרקם משגע מלמעלה).
- מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהמאפה.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
הערות
- ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 4 ימים
- ניתן להכין גם בתבנית אינגליש קייק
- לחובבי הקינמון ניתן להוסיף קורט קינמון לבלילה
הערות
- ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה למשך 4 ימים
- ניתן להכין גם בתבנית אינגליש קייק
- לחובבי הקינמון ניתן להוסיף קורט קינמון לבלילה
תגובות (16)
טעים טעים. מוצלח מאוד. תודה
תודה רבה רחל!
במה ניתן להחליף את שבבי הקוקוס?האם ניתן לותר עליהם?
אפשר להחליף בקוקוס רגיל