מרק דלועים לא לסינדרלות בלבד!
נכון, זה לא עוד מרק דלעת רגיל, אלא כזה שיש בו שלושה זני דלעת מעניינים: דלעת ספגטי, דלעת יפנית ודלעת ערמונים. ביחד הן יוצרות מרק מנצח, עם טעם של חורף אמיתי
נכון, זה לא עוד מרק דלעת רגיל, אלא כזה שיש בו שלושה זני דלעת מעניינים: דלעת ספגטי, דלעת יפנית ודלעת ערמונים. ביחד הן יוצרות מרק מנצח, עם טעם של חורף אמיתי
- פלג בכור
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 170.2 קק״ל 680.7 קק״לפחמימות 2.8 גרם 11.2 גרםשומן 22.3 גרם 89.4 גרםנתרן 194.6 מ״ג 778.5 מ״גחלבון 3.5 גרם 14.1 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.0 מ״ג 16.0 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 149.3 מ״ג 597.0 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות170
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 170.2 קק״ל 680.7 קק״לפחמימות 2.8 גרם 11.2 גרםשומן 22.3 גרם 89.4 גרםנתרן 194.6 מ״ג 778.5 מ״גחלבון 3.5 גרם 14.1 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.0 מ״ג 16.0 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 149.3 מ״ג 597.0 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
אחד השירים הכי אהובים עליי הוא “זמר שלוש התשובות” של רבקה זוהר האגדית, שאפילו זכה לחידוש חינני של זהבה בן.
כשפגשתי את שלוש הדלעות האלו: דלעת ספגטי, דלעת יפנית ודלעת ערמונים, ידעתי שאני חייב להכין מהן מרק. והכיף הכי גדול שאין שום בעיה להשיג אותן, והן גדלות בארץ – בערבה. השילוב של שלושת הזנים מביא איתו טעם חדש ואחר. והטוויסט הגדול – צנוברים קלויים שנטחנים עם המרק.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 170 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
1/2 דלעת בינוניתחצי מכל דלעת: ערמונים, יפנית וספגטי
-
או מים - בכמות שתספיק לכיסוי קוביות הדלעות
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
-
70 גרם צנוברים
קישוט
-
1 חופן צנוברים קלוייםלא חובה
-
1 חופן עלי חרדללא חובה
אופן הכנה:
- מרוקנים ומקלפים את הדלעות. חותכים לקוביות של כ-2 ס”מ.
- מניחים את הקוביות בסיר, ומוסיפים ציר מרק או מים עד לכיסוי הקוביות. מדליקים את הגז ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית עד שהדלעות מתרככות. אפשר לנעוץ מזלג כדי לוודא שהן מספיק רכות.
- בינתיים קולים את הצנוברים על מחבת חמה ללא שמן, עד שהם מקבלים גוון מעט שחום.
- מורידים את הסיר מאש, ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את התכולה. שימו לב שהמים מגיעים כמעט עד גובה הדלעות ולא יותר, כדי שלא ייצא לכם מרק דליל מדי. אם יש יותר מדי נוזל - אפשר להוציא, ואז לטחון.
- לאחר שטחנו, מוסיפים את הצנוברים הקלויים, מלח פלפל וממשיכים לטחון עד שמתקבל מרקם אחיד.
- מגישים עם מעט צנוברים קלויים ועלי מיקרו חרדל. אפשר להוסיף למרק גם חריף - איזה שאתם אוהבים.
אופן הכנה:
- מרוקנים ומקלפים את הדלעות. חותכים לקוביות של כ-2 ס”מ.
- מניחים את הקוביות בסיר, ומוסיפים ציר מרק או מים עד לכיסוי הקוביות. מדליקים את הגז ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית עד שהדלעות מתרככות. אפשר לנעוץ מזלג כדי לוודא שהן מספיק רכות.
- בינתיים קולים את הצנוברים על מחבת חמה ללא שמן, עד שהם מקבלים גוון מעט שחום.
- מורידים את הסיר מאש, ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את התכולה. שימו לב שהמים מגיעים כמעט עד גובה הדלעות ולא יותר, כדי שלא ייצא לכם מרק דליל מדי. אם יש יותר מדי נוזל - אפשר להוציא, ואז לטחון.
- לאחר שטחנו, מוסיפים את הצנוברים הקלויים, מלח פלפל וממשיכים לטחון עד שמתקבל מרקם אחיד.
- מגישים עם מעט צנוברים קלויים ועלי מיקרו חרדל. אפשר להוסיף למרק גם חריף - איזה שאתם אוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן