מרק דלועים לא לסינדרלות בלבד!

נכון, זה לא עוד מרק דלעת רגיל, אלא כזה שיש בו שלושה זני דלעת מעניינים: דלעת ספגטי, דלעת יפנית ודלעת ערמונים. ביחד הן יוצרות מרק מנצח, עם טעם של חורף אמיתי
נכון, זה לא עוד מרק דלעת רגיל, אלא כזה שיש בו שלושה זני דלעת מעניינים: דלעת ספגטי, דלעת יפנית ודלעת ערמונים. ביחד הן יוצרות מרק מנצח, עם טעם של חורף אמיתי
  • פלג בכור
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    170
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 170.2 קק״ל 680.7 קק״ל
    פחמימות 2.8 גרם 11.2 גרם
    שומן 22.3 גרם 89.4 גרם
    נתרן 194.6 מ״ג 778.5 מ״ג
    חלבון 3.5 גרם 14.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.7 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 4.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.0 מ״ג 16.0 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 149.3 מ״ג 597.0 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    170
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 170.2 קק״ל 680.7 קק״ל
    פחמימות 2.8 גרם 11.2 גרם
    שומן 22.3 גרם 89.4 גרם
    נתרן 194.6 מ״ג 778.5 מ״ג
    חלבון 3.5 גרם 14.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.7 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 4.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.0 מ״ג 16.0 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 149.3 מ״ג 597.0 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור

אחד השירים הכי אהובים עליי הוא “זמר שלוש התשובות” של רבקה זוהר האגדית, שאפילו זכה לחידוש חינני של זהבה בן.

כשפגשתי את שלוש הדלעות האלו: דלעת ספגטי, דלעת יפנית ודלעת ערמונים, ידעתי שאני חייב להכין מהן מרק. והכיף הכי גדול שאין שום בעיה להשיג אותן, והן גדלות בארץ – בערבה. השילוב של שלושת הזנים מביא איתו טעם חדש ואחר. והטוויסט הגדול – צנוברים קלויים שנטחנים עם המרק.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
פלג בכור
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

קישוט


אופן הכנה:

  1. מרוקנים ומקלפים את הדלעות. חותכים לקוביות של כ-2 ס”מ.

    חותכים לקוביות ומעבירים לסיר. צילום: פלג בכור
    חותכים לקוביות ומעבירים לסיר. צילום: פלג בכור

  2. מניחים את הקוביות בסיר, ומוסיפים ציר מרק או מים עד לכיסוי הקוביות. מדליקים את הגז ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית עד שהדלעות מתרככות. אפשר לנעוץ מזלג כדי לוודא שהן מספיק רכות.
  3. בינתיים קולים את הצנוברים על מחבת חמה ללא שמן, עד שהם מקבלים גוון מעט שחום.
  4. מורידים את הסיר מאש, ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את התכולה. שימו לב שהמים מגיעים כמעט עד גובה הדלעות ולא יותר, כדי שלא ייצא לכם מרק דליל מדי. אם יש יותר מדי נוזל - אפשר להוציא, ואז לטחון.
  5. לאחר שטחנו, מוסיפים את הצנוברים הקלויים, מלח פלפל וממשיכים לטחון עד שמתקבל מרקם אחיד.
  6. מגישים עם מעט צנוברים קלויים ועלי מיקרו חרדל. אפשר להוסיף למרק גם חריף - איזה שאתם אוהבים.

    שלוש המוסקטריות. צילום: פלג בכור
    שלוש המוסקטריות. צילום: פלג בכור


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק דלועים לא לסינדרלות בלבד!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות