-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 438.8 קק״ל 1755.2 קק״לפחמימות 33.1 גרם 132.5 גרםשומן 26.9 גרם 107.7 גרםנתרן 937.6 מ״ג 3750.5 מ״גחלבון 23.3 גרם 93.2 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.7 גרםשומן רווי 8.7 גרם 34.6 גרםכולסטרול 24.2 מ״ג 96.8 מ״גסידן 166.0 מ״ג 664.2 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 956.3 מ״ג 3825.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות439
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 438.8 קק״ל 1755.2 קק״לפחמימות 33.1 גרם 132.5 גרםשומן 26.9 גרם 107.7 גרםנתרן 937.6 מ״ג 3750.5 מ״גחלבון 23.3 גרם 93.2 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 24.7 גרםשומן רווי 8.7 גרם 34.6 גרםכולסטרול 24.2 מ״ג 96.8 מ״גסידן 166.0 מ״ג 664.2 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 956.3 מ״ג 3825.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 439 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
800 גרם דלוריות
-
40 גרם חמאה
-
1 כף שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 שן שום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 ליטר ציר ירקות
-
1/3 קופסה חמאת בוטנים חלקה
-
1/2 צרור כוסברה
-
6 כפות יוגורט 3%
אופן הכנה
- קולפים את הדלורית, נפטרים מהגרעינים וחותכים לקוביות בגודל 2-3 ס”מ.
- קוצצים דק את הבצל, פלפל הצ’ילי, הג’ינג’ר והשום.
- שמים בסיר את החמאה ושמן הזית ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שהחמאה נמסה.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים 5-7 דקות עד שהוא רך ושקוף.
- מוסיפים את הצ’ילי, הג’ינג’ר והשום ומטגנים עוד כמה דקות.
- מוסיפים את הדלורית, מעט מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים 5 דקות.
- יוצקים פנימה את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עד שהדלורית רכה מאוד.
- מעבירים את המרק למעבד מזון או משתמשים בבלנדר מוט - וטוחנים אותו למחית.
- יוצקים את המרק החם לקעריות, ומוסיפים לכל קערה כף חמאת בוטנים. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה והצ’ילי, ואם רוצים יוגורט או שמנת חמוצה.
אופן הכנה
- קולפים את הדלורית, נפטרים מהגרעינים וחותכים לקוביות בגודל 2-3 ס”מ.
- קוצצים דק את הבצל, פלפל הצ’ילי, הג’ינג’ר והשום.
- שמים בסיר את החמאה ושמן הזית ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שהחמאה נמסה.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים 5-7 דקות עד שהוא רך ושקוף.
- מוסיפים את הצ’ילי, הג’ינג’ר והשום ומטגנים עוד כמה דקות.
- מוסיפים את הדלורית, מעט מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים 5 דקות.
- יוצקים פנימה את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עד שהדלורית רכה מאוד.
- מעבירים את המרק למעבד מזון או משתמשים בבלנדר מוט - וטוחנים אותו למחית.
- יוצקים את המרק החם לקעריות, ומוסיפים לכל קערה כף חמאת בוטנים. מערבבים היטב.
- מוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה והצ’ילי, ואם רוצים יוגורט או שמנת חמוצה.
הערות
- אם לא אוהבים כוסברה, אפשר להחליף בפטרוזיליה
- אם אין ציר ירקות, מחליפים בכמות זהה של מים
הערות
- אם לא אוהבים כוסברה, אפשר להחליף בפטרוזיליה
- אם אין ציר ירקות, מחליפים בכמות זהה של מים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן