-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 260.6 קק״ל 1563.4 קק״לפחמימות 29.7 גרם 178.5 גרםשומן 10.6 גרם 63.7 גרםנתרן 578.0 מ״ג 3467.9 מ״גחלבון 8.5 גרם 51.0 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 72.0 גרםשומן רווי 1.6 גרם 9.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 180.7 מ״ג 1084.4 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 1449.6 מ״ג 8697.8 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות261
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 260.6 קק״ל 1563.4 קק״לפחמימות 29.7 גרם 178.5 גרםשומן 10.6 גרם 63.7 גרםנתרן 578.0 מ״ג 3467.9 מ״גחלבון 8.5 גרם 51.0 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 72.0 גרםשומן רווי 1.6 גרם 9.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 180.7 מ״ג 1084.4 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 1449.6 מ״ג 8697.8 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 261 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 בצל גדול
-
1 גזר גדול
-
1 גבעול סלרי
-
2 עגבניות בינוניות
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
1 זוקיני ירוק בינוני
-
1/2 כרובית קטנה
-
1 כוס גרגירי חומוס קפואים
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 ליטר מים
-
1 כפית אורגנו יבש
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל. חותכים את הגזר, הסלרי, העגבניות והזוקיני לקוביות בגודל 1/2 ס”מ, אפשר להיעזר בקוצץ ירקות כזה.
- ממקמים את הסיר הקרמי בתוך המכשיר, מזיזים את הסליידר ימינה לתכנית טיגון באוויר/בישול ובוחרים בתכנית “בישול/צריבה” בעוצמה גבוהה. כאשר השמן חם, מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומאדים כ-10 דקות, תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים.
- מוסיפים לסיר את העגבניות, תפוחי האדמה, הזוקיני, הכרובית, גרגרי החומוס, רסק העגבניות והמים, מתבלים באורגנו, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. בוחרים בעוצמה גבוהה ובזמן בישול של 12 דקות.
- מרסקים כ-1/3 מהמרק בבלנדר מוט חשמלי. טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים בקעריות מרק.
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל. חותכים את הגזר, הסלרי, העגבניות והזוקיני לקוביות בגודל 1/2 ס”מ, אפשר להיעזר בקוצץ ירקות כזה.
- ממקמים את הסיר הקרמי בתוך המכשיר, מזיזים את הסליידר ימינה לתכנית טיגון באוויר/בישול ובוחרים בתכנית “בישול/צריבה” בעוצמה גבוהה. כאשר השמן חם, מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומאדים כ-10 דקות, תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים.
- מוסיפים לסיר את העגבניות, תפוחי האדמה, הזוקיני, הכרובית, גרגרי החומוס, רסק העגבניות והמים, מתבלים באורגנו, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. בוחרים בעוצמה גבוהה ובזמן בישול של 12 דקות.
- מרסקים כ-1/3 מהמרק בבלנדר מוט חשמלי. טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים בקעריות מרק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
תודה. זה המרק הטעים מהילדות שלי [ללא הכרובית שלדעתי מקלקלת] בתוספת איטריות. מעולה. מחכה לחורף