מרק כבש בולגרי ומכתב אהבה לאהובתי
- אמיר שרון
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 573.4 קק״ל 2293.6 קק״לפחמימות 71.1 גרם 284.4 גרםשומן 5.6 גרם 22.3 גרםנתרן 576.7 מ״ג 2306.7 מ״גחלבון 22.0 גרם 87.9 גרםסיבים תזונתיים 46.2 גרם 184.9 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1059.2 מ״ג 4236.7 מ״גברזל 7.4 מ״ג 29.5 מ״גאשלגן 7039.5 מ״ג 28158.2 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 12.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות573
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 573.4 קק״ל 2293.6 קק״לפחמימות 71.1 גרם 284.4 גרםשומן 5.6 גרם 22.3 גרםנתרן 576.7 מ״ג 2306.7 מ״גחלבון 22.0 גרם 87.9 גרםסיבים תזונתיים 46.2 גרם 184.9 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1059.2 מ״ג 4236.7 מ״גברזל 7.4 מ״ג 29.5 מ״גאשלגן 7039.5 מ״ג 28158.2 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 12.4 מ״גסגור
אהובה שלי,
שמעתי דרך הטלפון כמה את חלשה וכמה קשה לך הבוקר וכבר גמלה בליבי ההחלטה להכין לך מרק עוף (בגלל זה שאלתי אותך אם את מצוננת) שיחכה לך חם ומנחם כשתגיעי הערב הביתה מהעבודה.
מיד אחרי האכזבה הקלה כשענית לי “לא”, הגיע משומקום גל נוסטלגיה ובן רגע ידעתי איזה מרק אחר אני מכין לך. זו הבעיה עם נוסטלגיה (מחלה שתוקפת את אלה שחצו את הארבעים), מרגע שהופיעה היא עושה לך קמטים בנפש שרק מרק יגהץ.
מרק הכבש של סבתא לורה. עברו מעל 25 שנה מאז אכלתי את המרק הזה אבל משהו בבלוטות הטעם זוכר היטב את הטעם הבשרי, הלימוני העמוק של המרק העכור הזה. טלפון קטן לאמא ואני חושב שיש לי את זה. “לא להתקמצן בשום ולא בלימון”, קפיצה קטנה לסופר ואני חוזר הביתה כשיש לי את כל המרכיבים.
אני כותב לך עכשיו קטנה כשהמרק עומד על האש, הוא רק נולד, יש לו עוד שעתיים שלוש להגיע למיצוי ובטח לא יזיקו לו עוד כמה שעות על האש להגיע לשיאו. אני לא ממהר, שתיים בצהריים ורק עוד כמה שעות תגיעי הביתה, אני מתגעגע נורא, כבר יומיים שלא התראינו והמחסור הזה כואב לי בגוף.
אני מחכה שתיכנסי הביתה ותריחי את הריח שאי אפשר לטעות בו ,של כבש. אני אחבק אותך חזק ואז תשבי על הספה. נגמר השבוע יפה שלי , תנוחי, תיכף אגיש לך מרק.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 573 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- שמים את קוביות צוואר הכבש בסיר גדול ומכסים בשפע מים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, תוך הסרת הקצף שצף על פני המים.
- בסיר גדול נוסף מחממים שמן זית.
- מוסיפים את כל הירקות מלבד הפטרוזיליה והלימון ומטגנים כ-10 דקות, עד שהירקות מזהיבים מעט.
- מוסיפים את הכבש המבושל ואת צרור הפטרוזיליה ומכסים במים.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את צרור הפטרוזיליה, מלח ופלפל שחור.
- מעבירים לאש קטנה, מכסים בחצי מכסה ומבשלים שעה.
- מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים לבשל באותו אופן עוד שעה.
- מגישים: סבא סמו אהב לסחוט עוד חצי לימון פנימה ולפזר פלפל שחור בנדיבות, אחרי כן היה לוגם את המרק בקולות רמים ומצמוצי שפתיים כשמגיעה חתיכה של כבש.
אופן הכנה
- שמים את קוביות צוואר הכבש בסיר גדול ומכסים בשפע מים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, תוך הסרת הקצף שצף על פני המים.
- בסיר גדול נוסף מחממים שמן זית.
- מוסיפים את כל הירקות מלבד הפטרוזיליה והלימון ומטגנים כ-10 דקות, עד שהירקות מזהיבים מעט.
- מוסיפים את הכבש המבושל ואת צרור הפטרוזיליה ומכסים במים.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את צרור הפטרוזיליה, מלח ופלפל שחור.
- מעבירים לאש קטנה, מכסים בחצי מכסה ומבשלים שעה.
- מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים לבשל באותו אופן עוד שעה.
- מגישים: סבא סמו אהב לסחוט עוד חצי לימון פנימה ולפזר פלפל שחור בנדיבות, אחרי כן היה לוגם את המרק בקולות רמים ומצמוצי שפתיים כשמגיעה חתיכה של כבש.