מרק כתום עם קרוטונים ביתיים
מי לא אוהב מרק כתום? המרק האהוב בגרסה קלה להכנה עם המון ירקות כתומים וקרוטונים שמכינים בקלות בבית. מושלם כארוחה לילדים וגם למבוגרים
מי לא אוהב מרק כתום? המרק האהוב בגרסה קלה להכנה עם המון ירקות כתומים וקרוטונים שמכינים בקלות בבית. מושלם כארוחה לילדים וגם למבוגרים
- Ninja
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 444.1 קק״ל 1776.4 קק״לפחמימות 43.6 גרם 174.5 גרםשומן 25.7 גרם 102.7 גרםנתרן 1694.6 מ״ג 6778.6 מ״גחלבון 6.4 גרם 25.5 גרםסיבים תזונתיים 7.5 גרם 29.9 גרםשומן רווי 8.1 גרם 32.3 גרםכולסטרול 24.2 מ״ג 96.8 מ״גסידן 107.7 מ״ג 430.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 782.5 מ״ג 3129.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות444
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 444.1 קק״ל 1776.4 קק״לפחמימות 43.6 גרם 174.5 גרםשומן 25.7 גרם 102.7 גרםנתרן 1694.6 מ״ג 6778.6 מ״גחלבון 6.4 גרם 25.5 גרםסיבים תזונתיים 7.5 גרם 29.9 גרםשומן רווי 8.1 גרם 32.3 גרםכולסטרול 24.2 מ״ג 96.8 מ״גסידן 107.7 מ״ג 430.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 782.5 מ״ג 3129.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 444 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
קרוטונים
-
3 פרוסות חלה טרייהניתן להשתמש גם בלחם כפרי
-
5 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת שום
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- קולפים וחותכים את הירקות הכתומים לקוביות גדולות ואת הבצל והשום לקוביות קטנות.
- שמים את הסיר הקרמי בתוך המכשיר, בוחרים את התכנית ‘בישול/צריבה’ ומכוונים לעוצמה בינונית-גבוהה. ממתינים 4-5 דקות.
- מוסיפים לסיר את החמאה, השמן, הבצל והשום ומטגנים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הירקות הכתומים וממשיכים לטגן במשך 2 דקות נוספות.
- מוסיפים תבלינים ומים רותחים עד כיסוי.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. בוחרים בעוצמה גבוהה וזמן בישול של 13 דקות. לוחצים על התחל.
- בסיום הבישול משחררים את שסתום הלחץ ופותחים את הסיר. מוודאים שהירקות רכים לגמרי, מעבירים למעבד מזון (נינג’ה) וטוחנים למרקם חלק. ניתן לטחון את המרק בתוך הסיר בעזרת בלנדר מוט.
- מכינים את הקרוטונים: חותכים את הלחם לקוביות בגודל שאוהבים ומזלפים שמן זית. מערבבים היטב.
- מתבלים במלח, אבקת שום ופלפל שחור ומערבבים.
- שמים את סלסלת cook and crisp בתוך הסיר הקרמי ומפזרים מעל את קוביות הלחם.
- מכוונים לתכנית “אפייה”.
- מכוונים ל-200 מעלות למשך 4-5 דקות ומדי פעם פותחים ומנערים קצת כדי שכל הלחם יקבל הזהבה יפה.
- מגישים את המרק עם הקרוטונים.
אופן הכנה
- קולפים וחותכים את הירקות הכתומים לקוביות גדולות ואת הבצל והשום לקוביות קטנות.
- שמים את הסיר הקרמי בתוך המכשיר, בוחרים את התכנית ‘בישול/צריבה’ ומכוונים לעוצמה בינונית-גבוהה. ממתינים 4-5 דקות.
- מוסיפים לסיר את החמאה, השמן, הבצל והשום ומטגנים במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הירקות הכתומים וממשיכים לטגן במשך 2 דקות נוספות.
- מוסיפים תבלינים ומים רותחים עד כיסוי.
- סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. בוחרים בעוצמה גבוהה וזמן בישול של 13 דקות. לוחצים על התחל.
- בסיום הבישול משחררים את שסתום הלחץ ופותחים את הסיר. מוודאים שהירקות רכים לגמרי, מעבירים למעבד מזון (נינג’ה) וטוחנים למרקם חלק. ניתן לטחון את המרק בתוך הסיר בעזרת בלנדר מוט.
- מכינים את הקרוטונים: חותכים את הלחם לקוביות בגודל שאוהבים ומזלפים שמן זית. מערבבים היטב.
- מתבלים במלח, אבקת שום ופלפל שחור ומערבבים.
- שמים את סלסלת cook and crisp בתוך הסיר הקרמי ומפזרים מעל את קוביות הלחם.
- מכוונים לתכנית “אפייה”.
- מכוונים ל-200 מעלות למשך 4-5 דקות ומדי פעם פותחים ומנערים קצת כדי שכל הלחם יקבל הזהבה יפה.
- מגישים את המרק עם הקרוטונים.
הערות
- לקבלת טעם מתקתק מוסיפים למרק, בסיום הבישול כוס קרם קוקוס או שמנת מתוקה וטוחנים הכל יחד
- במקום ירקות כתומים ניתן להשתמש בראש כרובית מפורק לפרחים ולהכין מרק כרובית קרמי
הערות
- לקבלת טעם מתקתק מוסיפים למרק, בסיום הבישול כוס קרם קוקוס או שמנת מתוקה וטוחנים הכל יחד
- במקום ירקות כתומים ניתן להשתמש בראש כרובית מפורק לפרחים ולהכין מרק כרובית קרמי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (17)
היי שלום הכנתי קורטונים מאוד טעים. אך אפשר להשאיר אותם קריספים בתוך המרק? כי בתוך המרק הוא מתחיל להיות רך. תודה
היי אסתי, הדרך הטובה ביותר היא להגיש אותם בקערה למרכז השולחן ושכל אחד ישים לעצמו את הקרוטונים כשהוא מתחיל לאכול, כך הקרוטונים לא “מבלים” זמן ממושך מידי במרק ונשארים קריספיים