מתכון ב-10 דקות – מרק עגבניות ופלפלים טעים
מתכון של מרק עגבניות ופלפלים שקוצר מחמאות שמכינים ב-10 דקות, מלא בויטמינים וטעמים חורפיים. עם פלפל אדום וגזר שמוסיפים מעט מתיקות ומחממים ימים אפורים
מתכון של מרק עגבניות ופלפלים שקוצר מחמאות שמכינים ב-10 דקות, מלא בויטמינים וטעמים חורפיים. עם פלפל אדום וגזר שמוסיפים מעט מתיקות ומחממים ימים אפורים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 270.1 קק״ל 1620.5 קק״לפחמימות 20.2 גרם 121.0 גרםשומן 12.6 גרם 75.7 גרםנתרן 822.2 מ״ג 4933.0 מ״גחלבון 12.8 גרם 76.9 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 39.4 גרםשומן רווי 4.8 גרם 28.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 55.3 מ״ג 331.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 954.6 מ״ג 5727.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות270
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 270.1 קק״ל 1620.5 קק״לפחמימות 20.2 גרם 121.0 גרםשומן 12.6 גרם 75.7 גרםנתרן 822.2 מ״ג 4933.0 מ״גחלבון 12.8 גרם 76.9 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 39.4 גרםשומן רווי 4.8 גרם 28.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 55.3 מ״ג 331.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 954.6 מ״ג 5727.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 270 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
למרק
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולחתוך גס
-
4 שיני שוםפרוסות
-
2 פלפלים אדומים גדוליםנקי מגרעינים וחתוך גס
-
2 גזרים בינונייםקלוף ופרוס לפרוסות של כ-1/2 ס"מ
-
6 עגבניות גדולותבשלה
-
1 כף סוכר לבןאו חום
-
4כוסות או 1 ליטר ציר ירקותאו מים
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט אורגנו יבש
להגשה
-
1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 15%או שמנת באחוזים גבוהים יותר של שומן
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד הזהבה.
- מוסיפים את השום, מערבבים ומבשלים כחצי דקה (זהירות שלא יישרף).
- מוסיפים את העגבניות, הפלפלים, הגזר והסוכר מערבבים ומבשלים 2-3 דקות.
- מוסיפים את ציר הירקות (או המים), מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות (עד שהגזר מתרכך).
- מסירים את הסיר מהאש וטוחנים את תכולת הסיר במוט ידני (או מעבד מזון).
- מחזירים לסיר ומבשלים בחום נמוך ללא מכסה עד למידת הסמיכות הרצויה (אפשר לוותר על שלב זה אם הסמיכות לשביעות רצונכם מיד לאחר שלב הטחינה).
- מתבלים במלח, פלפל ונגיעת אורגנו (טועמים ומתקנים תיבול) ומגישים עם מעט שמנת מתוקה (או חמוצה) מלמעלה.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד הזהבה.
- מוסיפים את השום, מערבבים ומבשלים כחצי דקה (זהירות שלא יישרף).
- מוסיפים את העגבניות, הפלפלים, הגזר והסוכר מערבבים ומבשלים 2-3 דקות.
- מוסיפים את ציר הירקות (או המים), מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות (עד שהגזר מתרכך).
- מסירים את הסיר מהאש וטוחנים את תכולת הסיר במוט ידני (או מעבד מזון).
- מחזירים לסיר ומבשלים בחום נמוך ללא מכסה עד למידת הסמיכות הרצויה (אפשר לוותר על שלב זה אם הסמיכות לשביעות רצונכם מיד לאחר שלב הטחינה).
- מתבלים במלח, פלפל ונגיעת אורגנו (טועמים ומתקנים תיבול) ומגישים עם מעט שמנת מתוקה (או חמוצה) מלמעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
כף מלח נשמע לי מוגזם. גם כפית היא הרבה מדי.
את יכולה לנסות עם פחות מלח, לפי הטעם שלך, ולומר לנו איך יצא. אנחנו בטוחים שזה יצא טעים בכל מקרה.
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל ארגנטינאי
- אוכל בלקני
- ארוחה בריאה
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- טריקים ושטיקים
- מלוחים סוגרי פינה
- מנות ראשונות
- מרקים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים דיאטטיים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים