מרק עדשים כתומות עם קינואה ואורז
כשבחוץ קר והגשם מטפטף, אין משהו שמחמם את הבטן כמו מרק חם. זהר לוסטיגר-בשן מכינה מרק עדשים כתומות משביע במיוחד עם קינואה, אורז ונענע יבשה
כשבחוץ קר והגשם מטפטף, אין משהו שמחמם את הבטן כמו מרק חם. זהר לוסטיגר-בשן מכינה מרק עדשים כתומות משביע במיוחד עם קינואה, אורז ונענע יבשה
- זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 79.0 קק״ל 631.8 קק״לפחמימות 15.1 גרם 120.9 גרםשומן 0.9 גרם 7.4 גרםנתרן 513.6 מ״ג 4109.1 מ״גחלבון 3.3 גרם 26.0 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 23.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 49.2 מ״ג 393.8 מ״גברזל 2.4 מ״ג 19.3 מ״גאשלגן 244.7 מ״ג 1957.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות79
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 79.0 קק״ל 631.8 קק״לפחמימות 15.1 גרם 120.9 גרםשומן 0.9 גרם 7.4 גרםנתרן 513.6 מ״ג 4109.1 מ״גחלבון 3.3 גרם 26.0 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 23.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 49.2 מ״ג 393.8 מ״גברזל 2.4 מ״ג 19.3 מ״גאשלגן 244.7 מ״ג 1957.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 79 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בצל בינוני
-
1קופסת שימורים או 400 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף פפריקה חריפה
-
1 כף כמון טחון
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1/2 כוס עדשים כתומות
-
1/4 כוס אורז מלא
-
1/4 כוס קינואה
-
8 כוסות מים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות נענע יבשה
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
- משמנים סיר גדול באמצעות תרסיס שמן זית ומטגנים את הבצל כ-3 דקות.
- מוסיפים את השום ומטגנים 30 שניות.
- מוסיפים את העגבניות, הפפריקה המתוקה והחריפה, כמון ומיץ הלימון, מערבבים ומבשלים עד לרתיחה.
- מוסיפים את העדשים, האורז, הקינואה, המים, מלח, פלפל שחור והנענע היבשה.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-40 דקות, עד שהאורז רך.
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
- משמנים סיר גדול באמצעות תרסיס שמן זית ומטגנים את הבצל כ-3 דקות.
- מוסיפים את השום ומטגנים 30 שניות.
- מוסיפים את העגבניות, הפפריקה המתוקה והחריפה, כמון ומיץ הלימון, מערבבים ומבשלים עד לרתיחה.
- מוסיפים את העדשים, האורז, הקינואה, המים, מלח, פלפל שחור והנענע היבשה.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-40 דקות, עד שהאורז רך.
צילום: אפיק גבאי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן