-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 423.5 קק״ל 1694.1 קק״לפחמימות 41.1 גרם 164.5 גרםשומן 16.8 גרם 67.1 גרםנתרן 1018.0 מ״ג 4072.1 מ״גחלבון 23.3 גרם 93.2 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.5 גרםשומן רווי 5.3 גרם 21.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 66.2 מ״ג 265.0 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 480.4 מ״ג 1921.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות424
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 423.5 קק״ל 1694.1 קק״לפחמימות 41.1 גרם 164.5 גרםשומן 16.8 גרם 67.1 גרםנתרן 1018.0 מ״ג 4072.1 מ״גחלבון 23.3 גרם 93.2 גרםסיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.5 גרםשומן רווי 5.3 גרם 21.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 66.2 מ״ג 265.0 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 480.4 מ״ג 1921.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 424 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
1 בצל בינוניקלוף וחתוך לקוביות
-
2 כפות שמן זית
-
4 שיני שוםמגורר
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורר
-
500 גרם גזריםקלוף וחתוך דק
-
1 1/2 כוסות עדשים כתומות
-
3/4 כוס נוזל קוקוס
-
1 1/2 כפות אבקת קארי
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 ליטר ציר ירקות
קרוטונים
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כוס נוזל קוקוס
-
3 כפות מיץ לימוןלא חובה
אופן הכנה
- מחממים סיר גדול על אש בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל. מטגנים היטב עד לשקיפות ומוסיפים שום וג’ינג’ר.
- מוסיפים גזר, עדשים, נוזל קוקוס, אבקת קארי, מלח, פלפל שחור וציר ירקות.
- מביאים לרתיחה עד שהגזר רך, בערך 15-20 דקות.
- מסירים מהאש ומעבירים לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
- מכינים את הקרוטונים: מערבבים את קוביות הלחם עם שמן הזית, שמים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים במשך 7 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- מגישים את המרק חם עם פטרוזיליה, נוזל קוקוס וקרוטונים מעל (ניתן להוסיף גם מיץ לימון).
אופן הכנה
- מחממים סיר גדול על אש בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל. מטגנים היטב עד לשקיפות ומוסיפים שום וג’ינג’ר.
- מוסיפים גזר, עדשים, נוזל קוקוס, אבקת קארי, מלח, פלפל שחור וציר ירקות.
- מביאים לרתיחה עד שהגזר רך, בערך 15-20 דקות.
- מסירים מהאש ומעבירים לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
- מכינים את הקרוטונים: מערבבים את קוביות הלחם עם שמן הזית, שמים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים במשך 7 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- מגישים את המרק חם עם פטרוזיליה, נוזל קוקוס וקרוטונים מעל (ניתן להוסיף גם מיץ לימון).
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
זה נראה מתכון מתורגם, בארה״ב השימוש בציר נפוץ וניתן לקנות בכל סופר אבל איפה בארץ מצאתם ציר ירקות?
יש לחברות שונות צירים מרוכזים שרק מוסיפים להם מים רותחים. אפשר להחליף באבקת מרק ירקות/עוף עם מים רותחים או פשוט מים