סנו רקע

מרק פלפלים צהוב משגע!

מרק עדין וקסום של פלפלים קלויים עם חלב קוקוס, אם לא טעמתם עדיין מרק פלפלים - אנחנו ממליצים לכם להתחיל מהמרק הזה בדיוק!
מרק עדין וקסום של פלפלים קלויים עם חלב קוקוס, אם לא טעמתם עדיין מרק פלפלים - אנחנו ממליצים לכם להתחיל מהמרק הזה בדיוק!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    594
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 594.1 קק״ל 2970.7 קק״ל
    פחמימות 48.0 גרם 240.1 גרם
    שומן 22.0 גרם 110.2 גרם
    נתרן 129.2 מ״ג 646.2 מ״ג
    חלבון 19.7 גרם 98.4 גרם
    סיבים תזונתיים 40.3 גרם 201.5 גרם
    שומן רווי 20.3 גרם 101.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 820.1 מ״ג 4100.3 מ״ג
    ברזל 6.4 מ״ג 32.0 מ״ג
    אשלגן 5815.8 מ״ג 29079.1 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 14.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    594
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 594.1 קק״ל 2970.7 קק״ל
    פחמימות 48.0 גרם 240.1 גרם
    שומן 22.0 גרם 110.2 גרם
    נתרן 129.2 מ״ג 646.2 מ״ג
    חלבון 19.7 גרם 98.4 גרם
    סיבים תזונתיים 40.3 גרם 201.5 גרם
    שומן רווי 20.3 גרם 101.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 820.1 מ״ג 4100.3 מ״ג
    ברזל 6.4 מ״ג 32.0 מ״ג
    אשלגן 5815.8 מ״ג 29079.1 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 14.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
מערכת Foody
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק צהוב

ציר ירקות

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  2. מניחים את הפלפלים על סנו סושי- נייר אפייה טבעי וקולים אותם במשך 20 דקות.
  3. מכינים את שני המרקים באותו אופן בדיוק בשני סירים נפרדים. מעבירים את הפלפלים לקערה, מכסים בסנו סושי- ניילון נצמד רחב ומשאירים 30 דקות.
  4. לאחר חצי שעה מקלפים את הפלפלים.

    מרק פלפלים צבעוני1
    מעבירים את הפלפלים לקערה ומכסים בניילון נצמד

  5. מרתיחים יחד בסיר את מרכיבי ציר הירקות במשך כ-30 דקות.
  6. מאדים בסיר נפרד את הבצל עד שהוא מזהיב, מוסיפים את השום ומאדים יחד.

    מרק פלפלים צבעוני3
    מוסיפים את הפלפלים לסיר המרק

  7. מוסיפים את הגזר, ומאדים במשך מספר דקות.
  8. כעת מוסיפים את הפלפלים ומאדים יחד במשך כ-5 דקות נוספות.
  9. מוסיפים גם את את היין ונותנים לו להתאדות לגמרי, עד שאין נוזלים בסיר ורק הטעם נשאר.
  10. שופכים לסיר ליטר מציר ירקות וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות.
  11. לסיום מוסיפים את חלב הקוקוס, מרתיחים את המרק במשך 2-3 דקות ומכבים את האש.

    מרק פלפלים צבעוני4
    טוחנים בעזרת בלנדר מוט

  12. מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט פלפל לבן.
  13. טוחנים את המרק למרקם חלק-קטיפתי.
  14. מגישים עם כמה טיפות של קרם קוקוס מפזרים מעט קצח.

    מרק פלפלים צבעוני5
    מרק פלפלים צבעוני. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן


tip

טיפ סנו סושי

כסו את הקערה עם הפלפלים מיד בצאתם מהתנור. האדים הכלואים מהפלפלים הלוהטים יסייעו לכם לקלף את קליפת הפלפלים בקלות ובמהירות!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק פלפלים צהוב משגע!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נועם שקלים

    מה אפשר לשים במקום יין?..והאם יש אפשרות לוותר על זה

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לוותר על היין.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות