מרק קובה דלעת שיחמם לכם את הבטן
כשבחוץ קר וכל מה שמתחשק זה קערת מרק מהבילה, הכי כיף לאכול מרק קובה דלעת. אהרוני מלמד איך מכינים את הכופתאות העיראקיות הכי טעימות שיש
כשבחוץ קר וכל מה שמתחשק זה קערת מרק מהבילה, הכי כיף לאכול מרק קובה דלעת. אהרוני מלמד איך מכינים את הכופתאות העיראקיות הכי טעימות שיש
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 749.1 קק״ל 2996.6 קק״לפחמימות 96.9 גרם 387.5 גרםשומן 22.1 גרם 88.5 גרםנתרן 1619.0 מ״ג 6475.9 מ״גחלבון 33.3 גרם 133.1 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.4 גרםשומן רווי 5.6 גרם 22.4 גרםכולסטרול 68.3 מ״ג 273.0 מ״גסידן 102.4 מ״ג 409.6 מ״גברזל 5.5 מ״ג 22.0 מ״גאשלגן 1722.2 מ״ג 6888.6 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 25.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות749
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 749.1 קק״ל 2996.6 קק״לפחמימות 96.9 גרם 387.5 גרםשומן 22.1 גרם 88.5 גרםנתרן 1619.0 מ״ג 6475.9 מ״גחלבון 33.3 גרם 133.1 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.4 גרםשומן רווי 5.6 גרם 22.4 גרםכולסטרול 68.3 מ״ג 273.0 מ״גסידן 102.4 מ״ג 409.6 מ״גברזל 5.5 מ״ג 22.0 מ״גאשלגן 1722.2 מ״ג 6888.6 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 25.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 749 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קובה - מעטפת
קובה - מילוי
-
300 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כוס עלי סלרי
-
1 בצל בינוני
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית בהרט
מרק
-
750 גרם דלעת
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות רסק עגבניות
-
2 כפות סילאן
-
4 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הקובה: משרים את הסולת והבורגול בקערה עם שפע של מים קרים 10 דקות.
- קוצצים דק את הסלרי והבצל ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, המלח, הפלפל השחור והבהרט ומערבבים היטב.
- מסננים את הבורגול והסולת, מעבירים לקערה נפרדת מהבשר ומוסיפים שמן, קמח, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב בעזרת הידיים ולשים לבצק.
- יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג, משטחים בכף היד (עדיף לעבוד עם ידיים רטובות) וממלאים 1 כף מילוי. סוגרים לכדור ומגלגלים היטב ליצירת כדור הדוק.
- מרתיחים שפע מים בסיר עם מלח ומבשלים את הקובה עשר דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת.
- מכינים את המרק: חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 2 ו-1/2 ס”מ.
- בסיר גדול מחממים שמן זית. מטגנים את קוביות הדלעת 2 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, הסילאן, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור ומים עד כדי כיסוי הדלעת.
- כשהמרק רותח, מוסיפים את הקובה ומבשלים יחד 15 דקות. מגישים בקערות רחבות יפות כאלה.
אופן הכנה
- מכינים את הקובה: משרים את הסולת והבורגול בקערה עם שפע של מים קרים 10 דקות.
- קוצצים דק את הסלרי והבצל ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, המלח, הפלפל השחור והבהרט ומערבבים היטב.
- מסננים את הבורגול והסולת, מעבירים לקערה נפרדת מהבשר ומוסיפים שמן, קמח, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב בעזרת הידיים ולשים לבצק.
- יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג פונג, משטחים בכף היד (עדיף לעבוד עם ידיים רטובות) וממלאים 1 כף מילוי. סוגרים לכדור ומגלגלים היטב ליצירת כדור הדוק.
- מרתיחים שפע מים בסיר עם מלח ומבשלים את הקובה עשר דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת.
- מכינים את המרק: חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 2 ו-1/2 ס”מ.
- בסיר גדול מחממים שמן זית. מטגנים את קוביות הדלעת 2 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, הסילאן, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור ומים עד כדי כיסוי הדלעת.
- כשהמרק רותח, מוסיפים את הקובה ומבשלים יחד 15 דקות. מגישים בקערות רחבות יפות כאלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן