מרק קטניות ועגבניות לשבת חורפית אחרונה בהחלט
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 416.2 קק״ל 4162.3 קק״לפחמימות 63.1 גרם 631.0 גרםשומן 4.1 גרם 41.2 גרםנתרן 400.7 מ״ג 4006.9 מ״גחלבון 20.7 גרם 207.0 גרםסיבים תזונתיים 29.2 גרם 292.4 גרםשומן רווי 0.8 גרם 8.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 382.2 מ״ג 3822.2 מ״גברזל 7.1 מ״ג 71.4 מ״גאשלגן 3014.8 מ״ג 30147.9 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 25.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות416
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 416.2 קק״ל 4162.3 קק״לפחמימות 63.1 גרם 631.0 גרםשומן 4.1 גרם 41.2 גרםנתרן 400.7 מ״ג 4006.9 מ״גחלבון 20.7 גרם 207.0 גרםסיבים תזונתיים 29.2 גרם 292.4 גרםשומן רווי 0.8 גרם 8.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 382.2 מ״ג 3822.2 מ״גברזל 7.1 מ״ג 71.4 מ״גאשלגן 3014.8 מ״ג 30147.9 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 25.0 מ״גסגור
השבוע השמש הגיעה ללטף אותנו וברחה. כבר התחלתי להתרגל לבואו של הקיץ.
לא נשארו לנו עוד המון ימים קרים של לטבוע בקערת מרק טובה ומזינה ולהתכרבל איתה.
לכן זו בדיוק ההזדמנות להכין את קערת המרק החלומית הזו לשישי גשום שהגיע אל כולנו.
כל ביס במרק הזה מלא בזיכרונות, בכל ביס מרגישים את הליטוף של סבתא ומריחים את הריח של הבית שלה.
באמצע הצלחת כבר יש תחושה של נחת, של בית והרבה חיבוקים חמים.
הביס מהמרק הוא סמיך וחמצמץ, הוא מלוח ומתוק, הוא נגיס ומלטף והרצון העז של חיבוק קערת מרק טובה ביום שישי גשום מתמלא באושר גדול וטעים.
לא תאמינו אבל זה סיר מרק שנגמר מהר מאד, זה סיר מרק שעוברים לידו וגונבים כמה שלוקים ממנו בקול רועש ובסוף כל ביס יש רגע של נחת. מין אנחה גדולה ועוצמתית.
כשהמרק אצלנו בבית כולם מסתובבים מחויכים כאילו סבתא באה לבקר, למרות שהיא בלב כולנו כל הזמן.
תעניקו לעצמכם את חיבוק הקערה ואת הביקור של סבתא לו כולם מחכים.
כמה דקות בודדות של עבודה וסיר המרק מחכה לכם על הכיריים.
ימי קערות מרק מאושרים
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 416 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
4 גבעולי סלריקצוצים דק
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
3 גזרים בינונייםחתוכים לקוביות קטנות, מומלץ להשאיר את הקליפה
-
4 שיני שוםקלופות ופרוסות דק
-
1/4 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
6 כפות רסק עגבניות
-
1 לימון בינוניסחוט למיץ טרי
-
1 בטטה בינוניתקלופה וחתוכה לקוביות
-
2 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות
-
1 שומר בינוניחתוך לקוביות (לא חובה- רק אם אוהבים)
-
1 1/2 כוסות עדשים ירוקותמיקס עדשים ירוקות, כתומות ושחורות (חצי כוס מכל אחת), אין צורך בהשרייה מוקדמת
-
1/2 כוס שעועית מאשאפשר להחליף בעוד עדשים או בשעועית לבנה קפואה
-
2 ליטר מים
-
1 לימון בינוניסחוט למיץ לימון להגשה
אופן הכנה
- בסיר רחב שוליים וגדול מטגנים את הבצל, הסלרי והגזר במעט שמן זית, מוסיפים את השום הפרוס ואת כל הפטרוזיליה כולל העלים ומטגנים קלות.
- מכניסים לסיר את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים היטב את תכולת הסיר עד שריח התבלינים ילטף לנו את האף, מוסיפים את שעועית המש והעדשים השטופות שלנו ושוב מערבבים ויוצרים תערובת מעורבבת טוב.
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, השומר, הבטטה מיץ הלימון והמים, שימו לב שהמים מכסים לכם את כל התערובת אם יש צורך בלהוסיף עוד מים לכיסוי התערובת הוסיפו.
- מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה עם מכסה. שימו לב לערבב כל 20-30 דקות ולוודא שמפלס הנוזלים לא יורד משמעותית בסיר. במידה וכן דאגו להוסיף עוד נוזלים בהתאם לצורך.
- לאחר שעה וחצי ניתן לכבות את האש, למזוג קערית מרק טובה לסחוט עליה מעט לימון ולהתענג על ניחוחות וזיכרונות מבית סבתא.
אופן הכנה
- בסיר רחב שוליים וגדול מטגנים את הבצל, הסלרי והגזר במעט שמן זית, מוסיפים את השום הפרוס ואת כל הפטרוזיליה כולל העלים ומטגנים קלות.
- מכניסים לסיר את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים היטב את תכולת הסיר עד שריח התבלינים ילטף לנו את האף, מוסיפים את שעועית המש והעדשים השטופות שלנו ושוב מערבבים ויוצרים תערובת מעורבבת טוב.
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, השומר, הבטטה מיץ הלימון והמים, שימו לב שהמים מכסים לכם את כל התערובת אם יש צורך בלהוסיף עוד מים לכיסוי התערובת הוסיפו.
- מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה עם מכסה. שימו לב לערבב כל 20-30 דקות ולוודא שמפלס הנוזלים לא יורד משמעותית בסיר. במידה וכן דאגו להוסיף עוד נוזלים בהתאם לצורך.
- לאחר שעה וחצי ניתן לכבות את האש, למזוג קערית מרק טובה לסחוט עליה מעט לימון ולהתענג על ניחוחות וזיכרונות מבית סבתא.
הערות
- ניתן לשמור במקרר ל5 ימים בקופסא אטומה
- ניתן לבשל את המרק גם עם חומוסים, חשוב שיהיו מושרים ושיעברו רתיחה של שעתיים לפחות לפני כניסתם למרק / לבחור בחומוסים שמגיעים קפואים / קופסאת שימורים.
הערות
- ניתן לשמור במקרר ל5 ימים בקופסא אטומה
- ניתן לבשל את המרק גם עם חומוסים, חשוב שיהיו מושרים ושיעברו רתיחה של שעתיים לפחות לפני כניסתם למרק / לבחור בחומוסים שמגיעים קפואים / קופסאת שימורים.