למה כדאי לשמור על גולמיות שמן השומשום? טיפ מהמומחה של המטבח האסייתי

טיפ מיוחד: שמן שומשום, הכוכב של המטבח האסייתי, משדרג כל מנה ולכן השתמשו בו בצורתו הגולמית , ושמרו על האיכויות שלו- גם במתכון הנאמס הזה
טיפ מיוחד: שמן שומשום, הכוכב של המטבח האסייתי, משדרג כל מנה ולכן השתמשו בו בצורתו הגולמית , ושמרו על האיכויות שלו- גם במתכון הנאמס הזה
  • שחר וואנג
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    127
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 127.0 קק״ל 1524.1 קק״ל
    פחמימות 8.3 גרם 100.1 גרם
    שומן 5.1 גרם 61.6 גרם
    נתרן 702.1 מ״ג 8424.8 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 85.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.4 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 16.6 גרם
    כולסטרול 22.8 מ״ג 273.0 מ״ג
    סידן 15.9 מ״ג 190.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 12.5 מ״ג
    אשלגן 127.8 מ״ג 1533.4 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 19.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    127
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 127.0 קק״ל 1524.1 קק״ל
    פחמימות 8.3 גרם 100.1 גרם
    שומן 5.1 גרם 61.6 גרם
    נתרן 702.1 מ״ג 8424.8 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 85.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.4 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 16.6 גרם
    כולסטרול 22.8 מ״ג 273.0 מ״ג
    סידן 15.9 מ״ג 190.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 12.5 מ״ג
    אשלגן 127.8 מ״ג 1533.4 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 19.5 מ״ג
    סגור

הנה כמה עובדות נוספות על שמן שומשום: הוא מלא נוגדי חמצון, ויטמין E ומאוד בריא גם לשיער שלנו! בנוסף, הניחוח הייחודי שלו משדרג כל מנה וכדאי להוסיף אותו בסיום הבישול, כדי ליהנות מהריח הנפלא שלו בכל מנה, ובמיוחד בנאמס הנפלאים שבמתכון הזה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
שחר וואנג
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לנאמס

להגשה


אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה ומכינים בקערה.
  2. מוסיפים אל אותה הקערה את הבשר הטחון, רוטב הטריאקי והמלח ומערבבים היטב.
  3. בכלי רחב, בגודל מספק להכלת דפי האורז, ממלאים מים פושרים..
  4. טובלים דף אורז במים למשך דקה, עד שהוא מתרכך ונעשה גמיש, ואז מוציאים ופורסים אותו על מגבת או משטח נקי.
  5. יוצרים קציצה מוארכת של בשר ומניחים בתחתית הדף. מניחים את הקציצה בצורה אופקית קרוב אלינו ומגלגלים - מקפלים שוליים מהצדדים פנימה וממשיכים בגלגול לקבלת אגרול.
  6. חוזרים על הפעולות הנ”ל עם כל דפי האורז.
  7. מניחים על צלחת משומנת בספריי שמן על מנת שלא יידבקו לצלחת.
  8. מכינים את השולחן: יוצרים קעריות חסה יפות מעלי חסה שלמים עגולים ומניחים על המגש.
  9. בקערית אחרת, מניחים את עלי הכוסברה ובשנייה את עלי הנענע. גם את הרטבים מסדרים בקעריות לטבילה.
  10. מחממים שמן עמוק בסיר לחום בינוני ומחליקים בזהירות את הנאמס לשמן. מטגנים במחזורים, בכל פעם 4 דקות והופכים באמצע. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.

 

מויאטנם באהבה: נאמס ויאטנמיים קריספיים ממולאים בשר בקר I צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן
מויאטנם באהבה: נאמס ויאטנמיים קריספיים ממולאים בשר בקר I צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן

tip

רוצים להדגים לאורחים כיצד לאכול נכון את המנה?

מכניסים לתוך עלה אגרול אחד ועשבי תיבול, מזלפים מעט שמן שומשום, מגלגלים את החסה סביב האגרול והירוקים, טובלים בטריאקי או סרירצ'ה ואוכלים. בתיאבון!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
למה כדאי לשמור על גולמיות שמן השומשום? טיפ מהמומחה של המטבח האסייתי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות