מתכון ללחם קל של שי-לי ליפא
מתכון ללחם קל שאפשר לאכול בלי ייסורי מצפון. כיכר לחם ביתית, קלה להכנה ב5 דקות לישה בלבד! כל מה שנשאר הוא להכין את הממרחים האהובים עליכם
מתכון ללחם קל שאפשר לאכול בלי ייסורי מצפון. כיכר לחם ביתית, קלה להכנה ב5 דקות לישה בלבד! כל מה שנשאר הוא להכין את הממרחים האהובים עליכם
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1568.7 קק״ל 1568.7 קק״לפחמימות 310.5 גרם 310.5 גרםשומן 27.4 גרם 27.4 גרםנתרן 6219.5 מ״ג 6219.5 מ״גחלבון 42.2 גרם 42.2 גרםסיבים תזונתיים 27.5 גרם 27.5 גרםשומן רווי 3.6 גרם 3.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 138.7 מ״ג 138.7 מ״גברזל 10.5 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 1387.3 מ״ג 1387.3 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות1569
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1568.7 קק״ל 1568.7 קק״לפחמימות 310.5 גרם 310.5 גרםשומן 27.4 גרם 27.4 גרםנתרן 6219.5 מ״ג 6219.5 מ״גחלבון 42.2 גרם 42.2 גרםסיבים תזונתיים 27.5 גרם 27.5 גרםשומן רווי 3.6 גרם 3.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 138.7 מ״ג 138.7 מ״גברזל 10.5 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 1387.3 מ״ג 1387.3 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 1569 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שימון הבצק
-
1 מיכל תרסיס שמן זית
אופן הכנה
- ממיסים שמרים וסילאן או דבש במים החמימים.
- מוסיפים את שני סוגי הקמחים, שמן זית ומלח ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד הכפלת הנפח.
- מוציאים אויר מהבצק ויוצרים כיכר עגולה או מוארכת, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד כשעה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- בעזרת סכין חד יוצרים חריצים על הכיכר ומפזרים מעט קמח.
- אופים בין 30-40 דקות, עד שנשמע צליל חלול כשמקישים על תחתית.
אופן הכנה
- ממיסים שמרים וסילאן או דבש במים החמימים.
- מוסיפים את שני סוגי הקמחים, שמן זית ומלח ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מתיזים מעט תרסיס שמן על כיפת הבצק, כדי שלא יתייבש, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד הכפלת הנפח.
- מוציאים אויר מהבצק ויוצרים כיכר עגולה או מוארכת, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד כשעה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- בעזרת סכין חד יוצרים חריצים על הכיכר ומפזרים מעט קמח.
- אופים בין 30-40 דקות, עד שנשמע צליל חלול כשמקישים על תחתית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (21)
כמה קלוריות בכיכר הלחם?
הי גליה. 1569 קלוריות לכיכר לחם
מכינה את הלחם הזה שנים… לפעמים חלק מקמח מלא מחליפה בקמח שיפון או מוסיפה חמוציות ותבלינים…מתכון מושלם
תודה רבה נטליה