מתכון לפוקאצ’ה מעולה שמכינים בקלי קלות
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1075.3 קק״ל 2150.6 קק״לפחמימות 224.5 גרם 448.9 גרםשומן 5.1 גרם 10.2 גרםנתרן 2326.5 מ״ג 4653.0 מ״גחלבון 29.9 גרם 59.7 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 15.9 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 45.5 מ״ג 91.1 מ״גברזל 3.5 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 331.3 מ״ג 662.7 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 5.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1075
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1075.3 קק״ל 2150.6 קק״לפחמימות 224.5 גרם 448.9 גרםשומן 5.1 גרם 10.2 גרםנתרן 2326.5 מ״ג 4653.0 מ״גחלבון 29.9 גרם 59.7 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 15.9 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 45.5 מ״ג 91.1 מ״גברזל 3.5 מ״ג 7.1 מ״גאשלגן 331.3 מ״ג 662.7 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 5.5 מ״גסגור
קשה לחשוב מה היינו עושים בלי המטבח האיטלקי. כמה “פינות” הוא סוגר לנו, בקלות ובמהירות, והטעם, אח, הטעם… בימים שמתחשק לי לשבור קצת את השגרה ולפנק, אני חוזרת למאכלים האיטלקיים ושולפת מתכון לפוקאצ’ה שכבר מהניחוחות שעולים כשהוא בתנור, אנחנו מתחילים להתרגש.
כדי להכין פוקצ’ה במהירות זה כל מה שאתם צריכים. זה באמת לא מסובך ומשדרג משמעותית כל ארוחה. אז כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מהתענוג האיטלקי המפנק הזה, קבלו מתכון קלאסי לפוקצ’ה קריספית וטעימה שאי אפשר להפסיק ולזלול. המתכון הנהדר הזה משמש אותי גם כבסיס לפיצה (במקום למתוח את הבצק ל-2 פוקצות, אני מותחת אותו בידיים על גבי התבניות המשומנות לבצק דק מרובע או עגול) ואפשר גם לחלק את הבצק לאחר ההתפחה לכדורי בצק קטנים יותר וליצור כמה פוקצ’ות אישיות במקום 2 מרכזיות.
לכו על זה! זה באמת מתכון מעולה!
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1075 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
550 גרם קמח לבן
-
10 גרם מלח דק
-
35 גרם סוכר לבן
-
10 גרם שמרים טריים
-
375 מ"ל מים פושרים
-
בנדיבות
קישוט
-
1 קורט מלח ים אטלנטי
-
2 גבעולי רוזמרין(לא חובה)
אופן הכנה
- מעבירים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח. מוסיפים את המלח והסוכר (מבלי שיגעו אחד בשני) מוסיפים את השמרים (יש לפורר אותם ולדאוג שלא יגעו במלח או בסוכר) ומתחילים בערבול.
- מוסיפים תוך כדי הערבול את המים בזרזיף דק וממשיכים בלישה לפחות 5 דקות.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
- משמנים שתי תבניות בשמן זית (בנדיבות) וגם את הידיים. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מותחים כל חלק לפוקצ’ה ארוכה על גבי התבנית (אפשר באלכסון מפינה לפינה של התבנית כדי לקבל פוקצ’ה ארוכה יותר).
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מתפיחים שוב (כחצי שעה).
- צובעים את הפוקצ’ות במעט שמן זית ומפזרים מלח ועשבי תיבול (לא חובה).
- מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה (עד שהפוקצ’ות מקבלות צבע זהוב ויפה).
אופן הכנה
- מעבירים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח. מוסיפים את המלח והסוכר (מבלי שיגעו אחד בשני) מוסיפים את השמרים (יש לפורר אותם ולדאוג שלא יגעו במלח או בסוכר) ומתחילים בערבול.
- מוסיפים תוך כדי הערבול את המים בזרזיף דק וממשיכים בלישה לפחות 5 דקות.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
- משמנים שתי תבניות בשמן זית (בנדיבות) וגם את הידיים. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מותחים כל חלק לפוקצ’ה ארוכה על גבי התבנית (אפשר באלכסון מפינה לפינה של התבנית כדי לקבל פוקצ’ה ארוכה יותר).
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מתפיחים שוב (כחצי שעה).
- צובעים את הפוקצ’ות במעט שמן זית ומפזרים מלח ועשבי תיבול (לא חובה).
- מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה (עד שהפוקצ’ות מקבלות צבע זהוב ויפה).
תגובות (32)
אפשר להשתמש בשמרים יבשים? אם כן, אותה כמות 10 גרם?
אם אין טריים ניתן להשתמש בשמרים יבשים באותה כמות
איך אני יכולה להוסיף ירקות,לטגן או לשים לפני האפיה? אשמח אם תענו לי
אפשר בלי לטגן לפני כן, פשוט לפרוס את הירקות דק ולאפות ביחד עם הפוקאצ’ה