-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 406.6 קק״ל 12197.3 קק״לפחמימות 17.3 גרם 518.1 גרםשומן 36.7 גרם 1102.0 גרםנתרן 23.7 מ״ג 710.3 מ״גחלבון 2.8 גרם 82.9 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.1 גרםשומן רווי 4.1 גרם 123.2 גרםכולסטרול 23.0 מ״ג 690.4 מ״גסידן 22.6 מ״ג 678.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 40.9 מ״ג 1226.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות407
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 406.6 קק״ל 12197.3 קק״לפחמימות 17.3 גרם 518.1 גרםשומן 36.7 גרם 1102.0 גרםנתרן 23.7 מ״ג 710.3 מ״גחלבון 2.8 גרם 82.9 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.1 גרםשומן רווי 4.1 גרם 123.2 גרםכולסטרול 23.0 מ״ג 690.4 מ״גסידן 22.6 מ״ג 678.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 40.9 מ״ג 1226.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.0 מ״גסגור
סופגניות בטעם של ילדות, בלי התפחה והכל בקערה אחת בלבד!
אני זוכרת את עצמי ילדה קטנה מכינה את הסופגניות האלה, לוקחת כף עם חופן מהתערובת, מוזגת לשמן החם ומחכה לנס חנוכה ♥ פתאום הסופגנייה תופחת ומשחימה ואני נשארת עם טעם של עוד בפה…
מי שלא אוהב להתעסק במטבח עם סופגניות שצריכות לעבור התפחה – זה המתכון המושלם עבורו.
אתם יכולים לקשט כאוות נפשכם: עם סוכר, עם סוכר וקינמון, אבקת סוכר, שוקולד חלב או שוקולד לבן מומסים – לטבול בהם את הסופגניות ולקבל סופגניה מופלאה מאין כמותה!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 407 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
סופגניות
-
2 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
2 כפיות תמצית וניל
-
2גביעי או 400 גרם אשל
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
אופציות להגשה
-
1/2 כוס סוכר לבןמגלגלים את הסופגניות החמות בסוכר, אפשר להוסיף גם קינמון
-
100 גרם שוקולד לבןמומס
-
100 גרם שוקולד חלבמומס
אופן הכנה
- לקערה בינונית מנפים את הקמח ומערבבים עם אבקת אפייה וסוכר.
- מוסיפים 2 ביצים טרופות עם תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים אשל וטורפים היטב עד אשר מקבלים תערובת ומרקם חלק וסמיך.
- שמים את נייר האפייה העגולה בתוך סיר בינוני, יוצקים לתוכו שמן ומחממים על להבה בינונית (כך הסיר נשאר נקי במהלך הטיגון). השמן מוכן לטיגון כשמכניסים חוד של כף עץ לשמן. אם נוצרות בועות מסביב לכף, השמן מוכן.
- ממלאים כף רגילה או כף גלידה בתערובת הבצק ומעבירים לסיר השמן לטיגון. הלהבה חייבת להיות נמוכה עד בינונית. מטגנים משני הצדדים עד השחמה מוחלטת. אם מטגנים על אש גבוהה מדי, רוב הסיכויים שהסופגנייה לא תהיה מוכנה מבפנים.
- מוציאים את הסופגנייה עם כף מחוררת לקערה.
- ממלאים צלחת בסוכר (או סוכר וקינמון או כל דבר שאוהבים) ומגלגלים את הסופגניות בצלחת כך שיצופו מכל הצדדים.
לביבות לטקעס כמו של סבתא! פשוט וטעים
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
מיקי שמו מגיש: סופגנייה במילוי גנאש שוקולד לוז
בחנוכה הזה כולנו ירוקים: לביבות זוקיני משגעות
קובה פותתה (פטטה) עירקית - קובה מתפוחי אדמה
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
אופן הכנה
- לקערה בינונית מנפים את הקמח ומערבבים עם אבקת אפייה וסוכר.
- מוסיפים 2 ביצים טרופות עם תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים אשל וטורפים היטב עד אשר מקבלים תערובת ומרקם חלק וסמיך.
- שמים את נייר האפייה העגולה בתוך סיר בינוני, יוצקים לתוכו שמן ומחממים על להבה בינונית (כך הסיר נשאר נקי במהלך הטיגון). השמן מוכן לטיגון כשמכניסים חוד של כף עץ לשמן. אם נוצרות בועות מסביב לכף, השמן מוכן.
- ממלאים כף רגילה או כף גלידה בתערובת הבצק ומעבירים לסיר השמן לטיגון. הלהבה חייבת להיות נמוכה עד בינונית. מטגנים משני הצדדים עד השחמה מוחלטת. אם מטגנים על אש גבוהה מדי, רוב הסיכויים שהסופגנייה לא תהיה מוכנה מבפנים.
- מוציאים את הסופגנייה עם כף מחוררת לקערה.
- ממלאים צלחת בסוכר (או סוכר וקינמון או כל דבר שאוהבים) ומגלגלים את הסופגניות בצלחת כך שיצופו מכל הצדדים.
לביבות לטקעס כמו של סבתא! פשוט וטעים
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
מיקי שמו מגיש: סופגנייה במילוי גנאש שוקולד לוז
בחנוכה הזה כולנו ירוקים: לביבות זוקיני משגעות
קובה פותתה (פטטה) עירקית - קובה מתפוחי אדמה
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
האם אפשר להשתמש בגילה או שחייבים באשל דווקא?
אפשר
איזה גודל כוס
כוס מדידה אוניברסלית