לביבות זוקיני משגעות לארוחת הערב או לבראנץ’

לביבות זוקיני ירוקות עם גבינה ופטרוזיליה, הכי כייף לפגוש אותן על שולחן ארוחת הערב, בסנדוויץ' לבית הספר או אפילו בבראנץ' השבת. כן, אפשר לאפות!
לביבות זוקיני ירוקות עם גבינה ופטרוזיליה, הכי כייף לפגוש אותן על שולחן ארוחת הערב, בסנדוויץ' לבית הספר או אפילו בבראנץ' השבת. כן, אפשר לאפות!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    111
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 111.2 קק״ל 1667.3 קק״ל
    פחמימות 12.0 גרם 180.6 גרם
    שומן 5.4 גרם 80.5 גרם
    נתרן 142.5 מ״ג 2137.1 מ״ג
    חלבון 3.9 גרם 57.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 26.0 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 10.4 גרם
    כולסטרול 40.3 מ״ג 604.3 מ״ג
    סידן 51.3 מ״ג 769.9 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 218.2 מ״ג 3273.5 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    111
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 111.2 קק״ל 1667.3 קק״ל
    פחמימות 12.0 גרם 180.6 גרם
    שומן 5.4 גרם 80.5 גרם
    נתרן 142.5 מ״ג 2137.1 מ״ג
    חלבון 3.9 גרם 57.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 26.0 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 10.4 גרם
    כולסטרול 40.3 מ״ג 604.3 מ״ג
    סידן 51.3 מ״ג 769.9 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 9.4 מ״ג
    אשלגן 218.2 מ״ג 3273.5 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור

הן ירוקות, קלות להכנה ובעיקר מאוד טעימות. קבלו מתכון של לביבות זוקיני ובצל מטריפות, שיש בתוכן אפילו שום וגבינה בולגרית, ומגישים אותן עם יוגורט ועירית קצוצה. נמאס לכם מתפוחי האדמה? זה הזמן לעבור לזוקיני.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לביבות מלוחות
נעמה פלד
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הלביבות: מגררים את הזוקיני במעבד מזון או בפומפייה וסוחטים היטב מהנוזלים.
  2. מגררים גם את הבצל במעבד מזון או בפומפייה וסוחטים היטב בעזרת הידיים.
  3. מעבירים לקערה גדולה את הזוקיני והבצל.
  4. מוסיפים לקערה את הגבינה, השום, הביצים, הקמח ואת עלי הפטרוזיליה ומערבבים היטב. אם התערובת נוזלית מדי ולא ניתן להכין ממנה לביבות, מוסיפים עוד קצת קמח. ממליחים ומפלפלים.

    לביבות זוקיני1
    מגררים את הזוקיני. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן

  5. מטגנים את הלביבות: מחממים במחבת שמן לטיגון בגובה 1.5 ס”מ.
  6. כשהשמן חם, ממלאים כף גדושה בתערובת לביבות הזוקיני ומניחים בזהירות בתוך השמן החם. משטחים מעט בעזרת גב הכף.
  7. כשהצד התחתון משחים, הופכים בעדינות את הלביבות ומטגנים גם מהצד השני עד להזהבה.
  8. כשהלביבות מוכנות, מוציאים אותן באמצעות כף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  9. מגישים את הלביבות חמימות, עם יוגורט ועירית קצוצה מעל.

    לביבות זוקיני2
    לביבות זוקיני. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לביבות זוקיני משגעות לארוחת הערב או לבראנץ’

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    ליאת

    האם ניתן להחליף בקמח אחר? מלא? כוסמין וכדו’?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן אפשר, ההמלצה היא להחליף רק עד חצי מכמות הקמח הלבן שבמתכון לקמח אחר.

      Avatar
      רעות ....

      אפשר לאפות ? אם כן כמה מעלות ולכמה זמן אפיה?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לאפות על בתבנית עם נייר אפייה משומן ולרסס שמן קנולה/זית.
      מומלץ לאפות 15 דקות, להפוך ולהפוך 10דקות נוספות על 180 מעלות.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות