מתכון של סבתא: פוטטו צ’יפס של רון יוחננוב
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3396.3 קק״ל 10188.8 קק״לפחמימות 73.3 גרם 219.9 גרםשומן 343.8 גרם 1031.4 גרםנתרן 5917.4 מ״ג 17752.3 מ״גחלבון 17.5 גרם 52.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרםשומן רווי 25.4 גרם 76.3 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 886.2 מ״גסידן 60.7 מ״ג 182.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 162.2 מ״ג 486.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות3396
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3396.3 קק״ל 10188.8 קק״לפחמימות 73.3 גרם 219.9 גרםשומן 343.8 גרם 1031.4 גרםנתרן 5917.4 מ״ג 17752.3 מ״גחלבון 17.5 גרם 52.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרםשומן רווי 25.4 גרם 76.3 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 886.2 מ״גסידן 60.7 מ״ג 182.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 162.2 מ״ג 486.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.1 מ״גסגור
בכל פעם כשהייתי אומר את המשפט: ״סבתא אני רעב״. סבתא שלי הייתה עונה לי, כאילו באוטומט, בלי לחשוב פעמיים “לטגן לך צ’יפס?”.
סבתא שלי, האמינה בתפוחי האדמה, ירק בסיסי, שהיא סומכת עליו שישביע כל רעב.
תוך כמה רגעים, הייתה אוספת בקערת אמייל ענקית 10 תפוחי אדמה חסונים, מקלפת ביד וחותכת לנתחים גדולים ושמנמנים.
אבל אני, כמו כל ילד מודרני, הייתי אומר לה: ״אבל סבתא, אני רוצה כמו בהמבורגר, דקים, קטנטנים”.
“לא, ילד של סבתא” היא הייתה אומרת, תטעם את זה ואתה תראה שלא תפסיק לבקש עוד ועוד, ובדיוק כזה. ואכן, כך קרה.
הצ’יפס של סבתא הפך להיות חגיגה משמחת. בכל הזדמנות הייתה מעמידה סיר לוהט ומנצחת כל רעב עם צ’יפס משגע.
עם השנים, אני ואחיי היינו באים לבקר אצל סבתא רק בשביל הצ’יפס המפורסם שלה. טעם בלתי נשכח שאין דרך להסביר במילים.
השתדלתי ללמוד, לצפות ולחקות אחר השיטות שלה לצ’יפס קריספי מבחוץ ורך מבפנים.
נסו גם אתם, צרו זיכרונות יפים ומטוגנים למשפחה ולאהובים.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 3396 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 תפוחי אדמה בינונייםמסוג שמתאים לטיגון
-
1 ליטר שמן קנולהלטיגון
הגשה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
3 ביצים L
-
3 גבעולי בצל ירוקקצוץ דק
אופן הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ומשרים בתוך קערה עם מים ומלח (לפחות 2 כפות מלח) לחצי שעה לפחות.
- לאחר מכן, מחממים סיר עמוק עם שמן לטיגון עמוק.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומייבשים היטב.
- מעבירים לסיר השמן ומטגנים עד הזהבה.
- מוצאים את תפוחי האדמה לתוך קערה עם בצל ירוק קצוץ ומערבבים יחד עם קצת מלח דק ופלפל שחור.
- מכינים ביצת עין, מטוגנת (כשהחלמון עדיין נוזלי) ומניחים מעל הצ’יפס. אפשר לפזר עוד מעט מלח ופלפל.
- מגישים חם וזוללים! בהצלחה.
אופן הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ומשרים בתוך קערה עם מים ומלח (לפחות 2 כפות מלח) לחצי שעה לפחות.
- לאחר מכן, מחממים סיר עמוק עם שמן לטיגון עמוק.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומייבשים היטב.
- מעבירים לסיר השמן ומטגנים עד הזהבה.
- מוצאים את תפוחי האדמה לתוך קערה עם בצל ירוק קצוץ ומערבבים יחד עם קצת מלח דק ופלפל שחור.
- מכינים ביצת עין, מטוגנת (כשהחלמון עדיין נוזלי) ומניחים מעל הצ’יפס. אפשר לפזר עוד מעט מלח ופלפל.
- מגישים חם וזוללים! בהצלחה.