ניוקי סלק רכים עם בזיליקום ושום
- רחלי קרוט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 365.5 קק״ל 2923.8 קק״לפחמימות 57.7 גרם 461.7 גרםשומן 10.1 גרם 81.0 גרםנתרן 418.9 מ״ג 3351.0 מ״גחלבון 8.2 גרם 65.9 גרםסיבים תזונתיים 7.3 גרם 58.5 גרםשומן רווי 28.1 גרם 225.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.6 מ״ג 84.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 124.6 מ״ג 996.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה
-
קלוריות366
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 365.5 קק״ל 2923.8 קק״לפחמימות 57.7 גרם 461.7 גרםשומן 10.1 גרם 81.0 גרםנתרן 418.9 מ״ג 3351.0 מ״גחלבון 8.2 גרם 65.9 גרםסיבים תזונתיים 7.3 גרם 58.5 גרםשומן רווי 28.1 גרם 225.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.6 מ״ג 84.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 124.6 מ״ג 996.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.6 מ״גסגור
כמי שגדלה על ברכי המטבח ההונגרי, היה לי ממש קל להתחבר לניוקי, שמזכירים מאוד את הבצקניות ההונגריות שאצלי בבית נהגו להגיש עם הרוטב של הגולאש או פשוט בתוך מרק.
אבל בנינו, גם אם לא אכלתם בצקניות בילדותכם, אין סיכוי שלא תתאהבו בכריות הרכות האלה.
מדובר במנה שמזכירה מצד אחד פסטה ומצד שני פירה. מצד אחד יש בה משהו קליל ונעים אבל גם משביע מאוד ומספק. קצת מכל העולמות.
לפני שנים, כשהבנתי שממש ממש קל להכין ניוקי בבית, זנחתי את הניוקי המוכנים והכנתי אותם בשלל גרסאות. פעם עם רוטב פסטו ופעם עם רוטב פטריות, פעם צרובים על מחבת עם קצת מרווה ופעם שוחים לצד עגבניות צלויות.
מה שמדהים בניוקי, כמו בשאר הבצקניות, שהן מסתדרות ואוהבות כמעט כל רוטב ושאפשר להקפיא אותן אחרי החיתוך (לפני הבישול) ופשוט לבשל במים רותחים כמה דקות כשרוצים ארוחה חמה וטרייה.
אז הפעם בחרתי להביא לכם את אחד המתכונים הכי קלאסיים לניוקי. זה שלא דורש ביצים (אם תשמיטו את הגבינה מעל זה יהיה לגמרי טבעוני) ומצד שני הכי מיוחד בזכות התוספת של הסלקים שהופכים את המנה הזאת לחגיגית במיוחד בלי להתאמץ.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 366 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
ניוקי
-
3 סלקים בינוניים
-
6 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
לרוטב
-
7 שיני שום
-
1/2 מיכל קרם פרשאו גבינת שמנת בטעם טבעי
-
10 עלי בזיליקום
-
1 חופן גבינת פרמזן
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בתבנית תנור עם נייר אפייה שמים את הסלקים ותפוחי האדמה ואופים עד שהסלק ותפוחי האדמה רכים. מצננים היטב.
- קולפים את הסלקים ותפוחי האדמה.
- טוחנים את הסלקים עד לקבלת מחית חלקה. זה בסדר אם נשארות קצת חתיכות קטנות.
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה וממערבבים עם הסלק הטחון.
- מוסיפים קמח ומלח ולשים עם הידיים עד לקבלת בצק.
- על משטח מקומח היטב מרדדים 1/3 מכמות הבצק לנחש בעובי 1 ס”מ וחותכים למקטעים ברוחב 3 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
- מבשלים את הניוקי בסיר עם הרבה מים מומלחים עד שהם צפים.
- מכינים את הרוטב: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
- מחממים מחבת רחבה ומתיזים תרסיס בטעם חמאה.
- מטגנים את השום במשך דקה ואז מוסיפים את הניוקי לטיגון קל של 2-3 דקות. בשלב הזה אפשר להוסיף למחבת גם עלי בזיליקום למי שאוהב.
- מגישים עם קרם פרש, עלי בזיליקום טריים, פלפל שחור וגבינת פרמזן מעל.המתכון בשיתוף פאם
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בתבנית תנור עם נייר אפייה שמים את הסלקים ותפוחי האדמה ואופים עד שהסלק ותפוחי האדמה רכים. מצננים היטב.
- קולפים את הסלקים ותפוחי האדמה.
- טוחנים את הסלקים עד לקבלת מחית חלקה. זה בסדר אם נשארות קצת חתיכות קטנות.
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה וממערבבים עם הסלק הטחון.
- מוסיפים קמח ומלח ולשים עם הידיים עד לקבלת בצק.
- על משטח מקומח היטב מרדדים 1/3 מכמות הבצק לנחש בעובי 1 ס”מ וחותכים למקטעים ברוחב 3 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
- מבשלים את הניוקי בסיר עם הרבה מים מומלחים עד שהם צפים.
- מכינים את הרוטב: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
- מחממים מחבת רחבה ומתיזים תרסיס בטעם חמאה.
- מטגנים את השום במשך דקה ואז מוסיפים את הניוקי לטיגון קל של 2-3 דקות. בשלב הזה אפשר להוסיף למחבת גם עלי בזיליקום למי שאוהב.
- מגישים עם קרם פרש, עלי בזיליקום טריים, פלפל שחור וגבינת פרמזן מעל.המתכון בשיתוף פאם
הערות
- למי שאין תנור, או לא רוצה להפעיל תנור, אפשר גם לבשל את הסלקים ותפוחי האדמה רק חשוב במקרה הזה להפטר מכל הנוזלים לפני המעיכה לפירה. במידה והבצק יוצא מאוד מאוד דביק בגלל שהתווספו מים אפשר להוסיף עוד טיפה קמח.
- קחו בחשבון שהבצק הזה רך ודביק ולכן חשוב להשתמש פה בקמח בנדיבות בשלב הגלגול לנחשים. ככל שהבצק יהיה דביק יותר יצאו לכם ניוקי במרקם רך וכיפי יותר אז קחו בחשבון שזה שווה את ההתעסקות עם בצק מעט דביקי.
- כמו שכתבתי בהתחלה, אחרי שלב חיתוך הבצק לניוקי אפשר להעביר אותם לקופסה או שקית ולהקפיא. כשרוצים ארוחה ארוחה וטרייה פשוט מוציאים ומבשלים כרגיל במים רותחים.
- מומלץ לקמח מדי פעם את הסכין כשאתם חותכים את הניוקי.
הערות
- למי שאין תנור, או לא רוצה להפעיל תנור, אפשר גם לבשל את הסלקים ותפוחי האדמה רק חשוב במקרה הזה להפטר מכל הנוזלים לפני המעיכה לפירה. במידה והבצק יוצא מאוד מאוד דביק בגלל שהתווספו מים אפשר להוסיף עוד טיפה קמח.
- קחו בחשבון שהבצק הזה רך ודביק ולכן חשוב להשתמש פה בקמח בנדיבות בשלב הגלגול לנחשים. ככל שהבצק יהיה דביק יותר יצאו לכם ניוקי במרקם רך וכיפי יותר אז קחו בחשבון שזה שווה את ההתעסקות עם בצק מעט דביקי.
- כמו שכתבתי בהתחלה, אחרי שלב חיתוך הבצק לניוקי אפשר להעביר אותם לקופסה או שקית ולהקפיא. כשרוצים ארוחה ארוחה וטרייה פשוט מוציאים ומבשלים כרגיל במים רותחים.
- מומלץ לקמח מדי פעם את הסכין כשאתם חותכים את הניוקי.
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
היי ,אפשר להכין מראש את הניוקי?להקפיא ואז להפשיר ולהכין רוטב?
אין בעיה להקפיא את הניוקי, חשוב שבעת ההכנסה להקפאה הם לא יגעו אחד בשני, אחרת יידבקו. כשהם כבר קפואים – לשמור בקופסה אטומה