סדר קטן עם מנה גדולה: אוסובוקו בתנור
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.0 קק״ל 1158.0 קק״לפחמימות 40.8 גרם 245.0 גרםשומן 0.2 גרם 1.4 גרםנתרן 521.5 מ״ג 3129.3 מ״גחלבון 4.9 גרם 29.3 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.7 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.5 מ״ג 152.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 128.4 מ״ג 770.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות193
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.0 קק״ל 1158.0 קק״לפחמימות 40.8 גרם 245.0 גרםשומן 0.2 גרם 1.4 גרםנתרן 521.5 מ״ג 3129.3 מ״גחלבון 4.9 גרם 29.3 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.7 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.5 מ״ג 152.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 128.4 מ״ג 770.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
בפסח אני מארחת והרבה, בשולחן שלי יש מגוון רחב של מטעמים.
אבל תמיד איכשהו אני מוצאת את עצמי מותשת בערב החג לאור העבודה במטבח.
השנה החלטתי שהשולחן יכיל עדיין שפע והמון אהבה. אבל עם מנות יותר מתוכננות וממוקדות.
תבנית האוסובוקו הזו, היא תבנית שמכינים בכמה רגעים בודדים והתנור עושה את כל עבודת הבישול.
החלטתי לתת לבשר את הטאצ’ שלי ולהפוך אותו לקצת יותר עוקצני בעזרת קונפיטורת תפוז סיני.
כל קונפיטורה אחרת תעבוד וזה יהיה הטאצ’ שלכם במנה.
הבסיס מושלם ויכיל הכל.
זו תבנית שמכינים ברגע, מגישים אותה ככה לשולחן והיא נגמרת בשניות.
כל בשלן יתמוגג מהתחושה הזו שכולם נהנים ממשהו שהוא הכין בכמה דקות בודדות וזה כל הקסם. ככה אני יכולה לארח בשפע ושמחה גדולה ולא להגיע מותשת לערב החג.
כמה דקות בודדות של עבודה ובכל הרחוב יופץ ריח בישולים מענג של חג.
ימי חג מאושרים
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 193 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 בצלים גדולים
-
1 ראש שוםפרוס לפרוסות
-
5 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לשמיניות לאורכם
-
5 אוסובוקו עגל בינוניים
-
3 כוסות מים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית זרעי כוסברה
-
6 כפות ריבת פירות יעראו כל קונפיטורה שאוהבים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- מסדרים בתבנית אפיה רחבה עם שוליים גבוהים, שכבה ראשונה מזלפים מעט שמן זית ומסדרים את הבצלים הקצוצים ופרוסות השום.
- מניחים מעל בשכבה שניה את פרוסות האוסובוקו ופרוסות תפוחי האדמה.
- בקערה גדולה מערבבים את המים, המלח, זרעי הכוסברה והקונפיטורה, שופכים מעל התבנית, חשוב שהמים יכסו כמעט שליש אם יש צורך הוסיפו עוד מים. מכסים היטב את התבנית ואוטמים אותה.
- מכניסים לתנור לאפייה של 45 דקות אחרי 45 דקות מורידים את החום ל170 מעלות למשך שעתיים.
- מוציאים מהתנור, מסירים את הכיסוי של התבנית ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- מסדרים בתבנית אפיה רחבה עם שוליים גבוהים, שכבה ראשונה מזלפים מעט שמן זית ומסדרים את הבצלים הקצוצים ופרוסות השום.
- מניחים מעל בשכבה שניה את פרוסות האוסובוקו ופרוסות תפוחי האדמה.
- בקערה גדולה מערבבים את המים, המלח, זרעי הכוסברה והקונפיטורה, שופכים מעל התבנית, חשוב שהמים יכסו כמעט שליש אם יש צורך הוסיפו עוד מים. מכסים היטב את התבנית ואוטמים אותה.
- מכניסים לתנור לאפייה של 45 דקות אחרי 45 דקות מורידים את החום ל170 מעלות למשך שעתיים.
- מוציאים מהתנור, מסירים את הכיסוי של התבנית ומגישים.
עוד קצת ממני
- ניתן לשמור במקרר ל3 ימים בקופסא אטומה
- ניתן לבחור בירקות שורש אחרים למנה. כמו תפוחי אדמה/ בטטה / קולורבי /סלק
- ניתן להשתמש גם בבשר 5 / אסאדו / שפונדרה באותה צורה בדיוק
עוד קצת ממני
- ניתן לשמור במקרר ל3 ימים בקופסא אטומה
- ניתן לבחור בירקות שורש אחרים למנה. כמו תפוחי אדמה/ בטטה / קולורבי /סלק
- ניתן להשתמש גם בבשר 5 / אסאדו / שפונדרה באותה צורה בדיוק
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
מה כמות הקונפיטורה שמוסיפים?
6 כפות קונפיטורה. בהצלחה!
יאמי יאמי יאמי! ריחות מעולים וטעמים מופלאים
המנה הזאת יוצאת מתוקה מהקונפיטורה?
לא