סופגניות פררו רושה מטורפות במילוי פרלינה וציפוי שוקולד ואגוזי לוז
למה לשלם כל כך הרבה על סופגניות מעוטרות כשאפשר להכין אותן בבית? תהנו ממתכון מטורף של סופגניות פררו רושה שלגמרי הולכות להיות הכוכבות של החג!
למה לשלם כל כך הרבה על סופגניות מעוטרות כשאפשר להכין אותן בבית? תהנו ממתכון מטורף של סופגניות פררו רושה שלגמרי הולכות להיות הכוכבות של החג!
- חסי סגל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 606.4 קק״ל 13340.9 קק״לפחמימות 30.1 גרם 663.0 גרםשומן 53.3 גרם 1172.1 גרםנתרן 107.7 מ״ג 2370.5 מ״גחלבון 4.9 גרם 108.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.8 גרםשומן רווי 7.0 גרם 153.0 גרםכולסטרול 51.3 מ״ג 1127.5 מ״גסידן 28.6 מ״ג 628.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 60.8 מ״ג 1337.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 45 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות606
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 606.4 קק״ל 13340.9 קק״לפחמימות 30.1 גרם 663.0 גרםשומן 53.3 גרם 1172.1 גרםנתרן 107.7 מ״ג 2370.5 מ״גחלבון 4.9 גרם 108.6 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 8.8 גרםשומן רווי 7.0 גרם 153.0 גרםכולסטרול 51.3 מ״ג 1127.5 מ״גסידן 28.6 מ״ג 628.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 60.8 מ״ג 1337.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 606 | כמות מנות 22 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
מילוי
-
1 צנצנת מחית פרלינהאו נוטלה
ציפוי
-
200 גרם שוקולד חלבמומס
-
1 כף שמן קנולה
-
50 גרם אגוזי ברס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה בעוצמה נמוכה קמח, שמרים, סוכר, ביצים, ברנדי וחלב.
- מוסיפים תוך כדי לישה קוביות חמאה רכות, בכל פעם כמה קוביות עד שהן נטמעות היטב בבצק ולבסוף מוסיפים מלח.
- לשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק מבריק ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, מתפיחים בסביבה חמימה במשך שעה וחצי או לילה במקרר.
- לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל22 כדורים שווים (40 גרם לסופגנייה).
- עוטפים בעזרת כף היד את חתיכת הבצק ומסובבים אותה עם הפעלה עדינה של לחץ על משטח העבודה עד שנוצר כדור.
- משמנים בנדיבות את כדורי הבצק ומניחים אותם על ריבועי נייר אפייה בגודל טיפה יותר גדול מהסופגניות שגזרנו.
- לאחר שחזרנו על הפעולה בכל כדורי הבצק נתפיח את הסופגניות כשעה (חשוב).
- מחממים סיר נמוך ורחב על להבה בינונית ומוסיפים אליו את השמן. כשהשמן מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות מכניסים אליו את הסופגניות ביחד עם נייר האפייה (בכל סבב של טיגון מכניסים עד 4 סופגניות כדי לא לקרר מידי את השמן).
- מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד עד שמקבלים צבע זהוב ויפה. מוציאים את הסופגניות מהשמן למסננת או לנייר סופג.
- מעבירים את ממרח הפרלינה לשקית זילוף, ומזלפים לבטן הסופגנייה בנדיבות.
- מכינים את הציפוי: ממיסים בפולסים במיקרוגל או בבן מארי שוקולד, שמן, ברס אגוזי לוז עד לקבלת מרקם חלק.
- טובלים את הסופגניות הממולאות בציפוי ובתיאבון 🙂
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה בעוצמה נמוכה קמח, שמרים, סוכר, ביצים, ברנדי וחלב.
- מוסיפים תוך כדי לישה קוביות חמאה רכות, בכל פעם כמה קוביות עד שהן נטמעות היטב בבצק ולבסוף מוסיפים מלח.
- לשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק מבריק ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, מתפיחים בסביבה חמימה במשך שעה וחצי או לילה במקרר.
- לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל22 כדורים שווים (40 גרם לסופגנייה).
- עוטפים בעזרת כף היד את חתיכת הבצק ומסובבים אותה עם הפעלה עדינה של לחץ על משטח העבודה עד שנוצר כדור.
- משמנים בנדיבות את כדורי הבצק ומניחים אותם על ריבועי נייר אפייה בגודל טיפה יותר גדול מהסופגניות שגזרנו.
- לאחר שחזרנו על הפעולה בכל כדורי הבצק נתפיח את הסופגניות כשעה (חשוב).
- מחממים סיר נמוך ורחב על להבה בינונית ומוסיפים אליו את השמן. כשהשמן מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות מכניסים אליו את הסופגניות ביחד עם נייר האפייה (בכל סבב של טיגון מכניסים עד 4 סופגניות כדי לא לקרר מידי את השמן).
- מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד עד שמקבלים צבע זהוב ויפה. מוציאים את הסופגניות מהשמן למסננת או לנייר סופג.
- מעבירים את ממרח הפרלינה לשקית זילוף, ומזלפים לבטן הסופגנייה בנדיבות.
- מכינים את הציפוי: ממיסים בפולסים במיקרוגל או בבן מארי שוקולד, שמן, ברס אגוזי לוז עד לקבלת מרקם חלק.
- טובלים את הסופגניות הממולאות בציפוי ובתיאבון ð
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן