רקע יטבתה

סופגנייה ממולאת בפיסטוק ושוקולד לבן

קינוחים מתוקים ומלוחים יחד כבר מזמן עובדים טוב לחך הישראלי, אז למה לא ללכת על זה עד הסוף? סופגנייה במילוי שוקולד לבן וקרם שמנת עם פיסטוק מלוח
קינוחים מתוקים ומלוחים יחד כבר מזמן עובדים טוב לחך הישראלי, אז למה לא ללכת על זה עד הסוף? סופגנייה במילוי שוקולד לבן וקרם שמנת עם פיסטוק מלוח
  • איתן גלר
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל 5 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    256
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.2 קק״ל 4611.8 קק״ל
    פחמימות 33.0 גרם 594.2 גרם
    שומן 10.8 גרם 195.1 גרם
    נתרן 207.1 מ״ג 3727.0 מ״ג
    חלבון 5.2 גרם 94.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 4.0 גרם 71.2 גרם
    כולסטרול 25.8 מ״ג 465.1 מ״ג
    סידן 50.6 מ״ג 911.7 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 94.6 מ״ג 1702.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 8.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה שעה
    כולל 5 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    256
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.2 קק״ל 4611.8 קק״ל
    פחמימות 33.0 גרם 594.2 גרם
    שומן 10.8 גרם 195.1 גרם
    נתרן 207.1 מ״ג 3727.0 מ״ג
    חלבון 5.2 גרם 94.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 4.0 גרם 71.2 גרם
    כולסטרול 25.8 מ״ג 465.1 מ״ג
    סידן 50.6 מ״ג 911.7 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 94.6 מ״ג 1702.0 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 8.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר חלב קר, סוכר ושמרים טריים.
  2. מוסיפים קמח, ביצה, חלמון ומחית וניל ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק. מוסיפים בהדרגה קוביות חמאה וממשיכים עוד כ-2 דקות. מוסיפים מלח וערק ולשים עוד 2 דקות.
  3. מעבירים להתפחה במקרר בין 4-12 שעות או מתפיחים שעה וחצי בטמפרטורת החדר.
  4. מחלקים לכדורים של 45 גרם ומגלגלים בעזרת שורש כף היד עד לקבלת כדור חלק לגמרי. מעבירים כל כדור לריבוע של נייר אפייה חתוך בגודל של לפחות פי 2 מהכדור. מתפיחים כשעה וחצי. מטגנים בחום של 160 מעלות כ-2 דקות מכל צד.
  5. מכינים את המילוי: מחממים את השמנת ושופכים על גבי השוקולד עם מחית הפיסטוק ומערבבים עד לקבלת תערובות חלקה. מקררים היטב ומקציפים עם עוד 100 מ”ל שמנת 38% יטבתה על מהירות בינונית לקבלת קרם יציב ורך.
  6. מזלפים את הסופגניות בקרם.
  7. לקישוט ניתן להמיס שוקולד לבן עם מעט מחית פיסטוק ולטבול את חלקה העליון של הסופגנייה בשוקולד.
סופגניות עם קרם שוקולד לבן ופיסטוק
סופגנייה ממולאת פיסטוק ושוקולד לבן. צילום: איתן גלר

הערות

  • ניתן לוותר על האלכוהול, הוא מוסיף אווריריות בזמן הטיגון עקב נקודת רתיחה נמוכה שגורמת לגדילה מהירה מאוד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות