סינייה קבב – מגש מלא בטעם
הדרך המושלמת להגיש קבבים בצורה חגיגית: תבנית קבבים, חצילים ועגבניות ברוטב טחינה ועם תערובת תבלינים ביתית, שתהיה הכוכבת החדשה של הארוחות בבית
הדרך המושלמת להגיש קבבים בצורה חגיגית: תבנית קבבים, חצילים ועגבניות ברוטב טחינה ועם תערובת תבלינים ביתית, שתהיה הכוכבת החדשה של הארוחות בבית
- אושר אידלמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 380.7 קק״ל 3045.5 קק״לפחמימות 14.7 גרם 117.4 גרםשומן 22.3 גרם 178.7 גרםנתרן 798.9 מ״ג 6391.6 מ״גחלבון 29.2 גרם 233.9 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 58.0 גרםשומן רווי 7.5 גרם 59.9 גרםכולסטרול 94.0 מ״ג 752.0 מ״גסידן 86.9 מ״ג 695.2 מ״גברזל 4.7 מ״ג 37.3 מ״גאשלגן 1023.5 מ״ג 8188.1 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 48.9 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות381
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 380.7 קק״ל 3045.5 קק״לפחמימות 14.7 גרם 117.4 גרםשומן 22.3 גרם 178.7 גרםנתרן 798.9 מ״ג 6391.6 מ״גחלבון 29.2 גרם 233.9 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 58.0 גרםשומן רווי 7.5 גרם 59.9 גרםכולסטרול 94.0 מ״ג 752.0 מ״גסידן 86.9 מ״ג 695.2 מ״גברזל 4.7 מ״ג 37.3 מ״גאשלגן 1023.5 מ״ג 8188.1 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 48.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 381 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת תיבול
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית בהרט
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית הל טחון
-
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
קבב
-
400 גרם בשר בקר טחון
-
400 גרם בשר טלה טחון
-
1 כוס פטרוזיליה
-
1 בצל בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
6 גרם אבקת סודה לשתייה
-
2 כפות מי קרח
ירקות
-
2 חצילים גדולים
-
7 עגבניות בינוניות
-
3 גבעולי אורגנו טרי
הגשה
-
4 כפות טחינה גולמית
-
1 כף לימון כבוש
-
1 שן שום
-
1 קורט מלח דק
-
4 כפות מי קרח
-
3 כפיות מיץ לימון
אופן הכנה
- מערבבים יחד את חומרי תערובת התיבול. את מה שנשאר ממנה אחרי ההכנה אפשר לשמור בצנצנת.
- מכינים את הקבבים: קוצצים את הפטרוזיליה דק. מקלפים את הבצל ומגרדים אותו על פומפייה. סוחטים היטב את הבצל המגורד מנוזלים.
- מערבבים עם הידיים את חומרי הקבב במשך מספר דקות, יוצרים קבבים שטוחים בגודל דומה לפרוסות החציל ומקפידים לא לדחוס אותם. מעבירים למגש או צלחת גדולה ומכניסים למקרר לשעה לפחות ועד ל-12 שעות. מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני שמתחילים לבשל.
- מחממים תנור ל-200 מעלות (טורבו). מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומרססים עליו שמן.
- מקלפים ופורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס”מ ומניחים בתבנית התנור בשכבה אחת. מרססים עם פרוסות החציל שמן, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור 10 דקות, עד שהם משחימים מעט.
- פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי דומה לחצילים ולקבבים. מחממים היטב מחבת פסים. מרססים שמן על פרוסות העגבניה, מתבלים במלח ופלפל, וצורבים במחבת משני הצדדים. הן לא אמורות להתרכך, רק לקבל פסי צריבה. מוציאים לצלחת.
- על אותה מחבת צורבים את הקבבים משני צידיהם. גם הם לא אמורים להתבשל לגמרי, אלא רק להיצרב היטב.
- מרכיבים את המאפה: בתבנית אפייה עגולה מסדרים במעגלים פרוסות של החצילים, הקבבים והעגבניות לסירוגין, מפזרים מעל עלי אורגנו וכפית מתערובת התיבול שהכנו.
- ממש לפני ההגשה, מכניסים לתנור ל-10-15 דקות, עד שהקבבים מוכנים.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת טחינה אחידה. מגישים לצד המנה המוכנה.
אופן הכנה
- מערבבים יחד את חומרי תערובת התיבול. את מה שנשאר ממנה אחרי ההכנה אפשר לשמור בצנצנת.
- מכינים את הקבבים: קוצצים את הפטרוזיליה דק. מקלפים את הבצל ומגרדים אותו על פומפייה. סוחטים היטב את הבצל המגורד מנוזלים.
- מערבבים עם הידיים את חומרי הקבב במשך מספר דקות, יוצרים קבבים שטוחים בגודל דומה לפרוסות החציל ומקפידים לא לדחוס אותם. מעבירים למגש או צלחת גדולה ומכניסים למקרר לשעה לפחות ועד ל-12 שעות. מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני שמתחילים לבשל.
- מחממים תנור ל-200 מעלות (טורבו). מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומרססים עליו שמן.
- מקלפים ופורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס”מ ומניחים בתבנית התנור בשכבה אחת. מרססים עם פרוסות החציל שמן, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור 10 דקות, עד שהם משחימים מעט.
- פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי דומה לחצילים ולקבבים. מחממים היטב מחבת פסים. מרססים שמן על פרוסות העגבניה, מתבלים במלח ופלפל, וצורבים במחבת משני הצדדים. הן לא אמורות להתרכך, רק לקבל פסי צריבה. מוציאים לצלחת.
- על אותה מחבת צורבים את הקבבים משני צידיהם. גם הם לא אמורים להתבשל לגמרי, אלא רק להיצרב היטב.
- מרכיבים את המאפה: בתבנית אפייה עגולה מסדרים במעגלים פרוסות של החצילים, הקבבים והעגבניות לסירוגין, מפזרים מעל עלי אורגנו וכפית מתערובת התיבול שהכנו.
- ממש לפני ההגשה, מכניסים לתנור ל-10-15 דקות, עד שהקבבים מוכנים.
- מכינים את הטחינה: מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת טחינה אחידה. מגישים לצד המנה המוכנה.
הערות
- כדאי לקנות חצילים מוארכים וצרים יחסית, כדי שהפרוסות יהיה דומות בגודל לפרוסות העגבניה
הערות
- כדאי לקנות חצילים מוארכים וצרים יחסית, כדי שהפרוסות יהיה דומות בגודל לפרוסות העגבניה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
לשם מה צריך מי קרח בתערובת הבשר ובטחינה?
הי ליזי. המים הקרים והקרח עוזרים לשמור על הצורה של הקציצה וכך היא פחות דביקה.
לא פחות ממדהים.