סיפור של חורף: מרק צלול עם כיסוני עוף ופטריות
כיסונים מדפי אורז במילוי עוף קצוץ ופטריות פורטובלו בתיבול אסייתי משגע, צפים במרק מלא בטעם. מרק צלול עם כיסוני עוף לחורף מושלם!
כיסונים מדפי אורז במילוי עוף קצוץ ופטריות פורטובלו בתיבול אסייתי משגע, צפים במרק מלא בטעם. מרק צלול עם כיסוני עוף לחורף מושלם!
- רות אוליבר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 297.2 קק״ל 2080.5 קק״לפחמימות 25.6 גרם 179.0 גרםשומן 7.4 גרם 51.6 גרםנתרן 1068.6 מ״ג 7480.2 מ״גחלבון 15.7 גרם 110.1 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 44.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 8.2 גרםכולסטרול 36.5 מ״ג 255.5 מ״גסידן 138.5 מ״ג 969.3 מ״גברזל 1.2 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 1202.3 מ״ג 8416.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 55 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות297
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 297.2 קק״ל 2080.5 קק״לפחמימות 25.6 גרם 179.0 גרםשומן 7.4 גרם 51.6 גרםנתרן 1068.6 מ״ג 7480.2 מ״גחלבון 15.7 גרם 110.1 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 44.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 8.2 גרםכולסטרול 36.5 מ״ג 255.5 מ״גסידן 138.5 מ״ג 969.3 מ״גברזל 1.2 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 1202.3 מ״ג 8416.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.8 מ״גסגור
את המרק הזה מכינים במהירות שיא והוא מפתיע בטעמים העמוקים שלו. גולת הכותרת היא הכיסונים הממולאים בתערובת פילה עוף קצוץ דק ותבלינים אסיאתיים. מנה מפוארת ועדינה לארוחת הערב או הצהריים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 55 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 297 | כמות מנות 7 |
---|
מצרכים
מצרכים
כיסונים
-
1 חבילה דפי אורזמזרח מערבדפים קטנים בקוטר 16-20 ס"מ
מלית
-
350 גרם פילה עוףקצוץ דק דק בסכין
-
3 פטריות פורטובלו גדולותקצוצות דק דק
-
1 בצל בינונימגורד בפומפייה וסחוט היטב מנוזלים
-
1 כף שורש ג’ינג’רקצוץ דק
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 כף שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
1/2 כפית מלח דק
אידוי
-
4 עלי כרוב לבןאו חסה
מרק
קשירה והגשה
-
1 צרור עירית
אופן הכנה
- מכינים את הכיסונים: מרפדים סלסילת אידוי (או כלי אידוי מנירוסטה שמתאים לכל סיר) עם 4 עלי חסה או כרוב.
- מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי המילוי קצוצים, כולל הרטבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מרטיבים 2 דפי אורז במים פושרים במשך כמה שניות לריכוך, ומניחים אותם זה על גבי זה.
- מניחים במרכז דף האורז כפית גדושה (בגודל כדור פינג-פונג) מתערובת העוף.
- אוספים מסביב למילוי את קצוות דפי האורז כמו צרור וקושרים עם עירית.
- מניחים בסלסילת האידוי את הכיסונים המוכנים וחוזרים על הפעולה עם דפי האורז הנוספים עד לסיום המילוי.
- מאדים את הכיסונים בסיר האידוי במשך כ-15 דקות.
- בינתיים מכינים את המרק: מחממים בסיר בינוני את שני סוגי השמן, מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שום וג’ינג’ר, מטגנים ומערבבים במשך כ- 3 דקות.
- מוסיפים את המירין, את רוטב הסויה ואת המרק או המים, ומביאים לרתיחה.
- טועמים, מוסיפים מלח לפי הטעם, מכסים ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהירקות רכים.
- הגשה: יוצקים כף מרק לצלחת לא עמוקה. מניחים 3 שקיקים במרכז הצלחת, מוסיפים מעט ירקות מהמרק, מפזרים עירית קצוצה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הכיסונים: מרפדים סלסילת אידוי (או כלי אידוי מנירוסטה שמתאים לכל סיר) עם 4 עלי חסה או כרוב.
- מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי המילוי קצוצים, כולל הרטבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מרטיבים 2 דפי אורז במים פושרים במשך כמה שניות לריכוך, ומניחים אותם זה על גבי זה.
- מניחים במרכז דף האורז כפית גדושה (בגודל כדור פינג-פונג) מתערובת העוף.
- אוספים מסביב למילוי את קצוות דפי האורז כמו צרור וקושרים עם עירית.
- מניחים בסלסילת האידוי את הכיסונים המוכנים וחוזרים על הפעולה עם דפי האורז הנוספים עד לסיום המילוי.
- מאדים את הכיסונים בסיר האידוי במשך כ-15 דקות.
- בינתיים מכינים את המרק: מחממים בסיר בינוני את שני סוגי השמן, מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שום וג’ינג’ר, מטגנים ומערבבים במשך כ- 3 דקות.
- מוסיפים את המירין, את רוטב הסויה ואת המרק או המים, ומביאים לרתיחה.
- טועמים, מוסיפים מלח לפי הטעם, מכסים ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהירקות רכים.
- הגשה: יוצקים כף מרק לצלחת לא עמוקה. מניחים 3 שקיקים במרכז הצלחת, מוסיפים מעט ירקות מהמרק, מפזרים עירית קצוצה ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
אין אין את הכלי לאידוי,איך ניתן להמיר?
ניתן לשים במחבת עם מעט מים ולסגור במכסה
מנה מצוינת ויפיפייה, באידוי צריך לשמור על אש לא חזקה מידיי כדי שדפי האורז לא יתפרקו
אפשר להחליף את הפעלה עוף בדג?
אפשר, ספר לנו איך יצא 🙂