בננות ממולאות בשוקולד עם שיפוד מרשמלו
מתחשק לכם משהו מתוק, מושחת ומהיר הכנה? אודי ואושר מכינים בננות ממולאות בשוקולד שמוגשות עם שיפוד מרשמלו שרוף באש. קינוח מדורה שמכינים בבית
מתחשק לכם משהו מתוק, מושחת ומהיר הכנה? אודי ואושר מכינים בננות ממולאות בשוקולד שמוגשות עם שיפוד מרשמלו שרוף באש. קינוח מדורה שמכינים בבית
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1083.2 קק״ל 4332.6 קק״לפחמימות 111.4 גרם 445.7 גרםשומן 58.3 גרם 233.0 גרםנתרן 483.6 מ״ג 1934.3 מ״גחלבון 14.5 גרם 58.1 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 54.2 גרםשומן רווי 25.0 גרם 100.2 גרםכולסטרול 1.8 מ״ג 7.0 מ״גסידן 106.1 מ״ג 424.2 מ״גברזל 8.2 מ״ג 32.9 מ״גאשלגן 1166.4 מ״ג 4665.5 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 14.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות1083
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1083.2 קק״ל 4332.6 קק״לפחמימות 111.4 גרם 445.7 גרםשומן 58.3 גרם 233.0 גרםנתרן 483.6 מ״ג 1934.3 מ״גחלבון 14.5 גרם 58.1 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 54.2 גרםשומן רווי 25.0 גרם 100.2 גרםכולסטרול 1.8 מ״ג 7.0 מ״גסידן 106.1 מ״ג 424.2 מ״גברזל 8.2 מ״ג 32.9 מ״גאשלגן 1166.4 מ״ג 4665.5 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 14.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 1083 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי שוקולד
-
350 גרם שוקולד מריר
-
1 כוס אגוזי לוז
-
3 כפות שמן קוקוס
-
3כפות או 30 גרם אבקת סוכר
-
1כף או 10 גרם אבקת קקאו
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית מלח דק
-
4 בננות בינוניות
-
1 חופן מרשמלו
-
1/2 חבילה עוגיות לוטוס
אופן הכנה
- מכינים את מילוי השוקולד: קוצצים גס את השוקולד ושמים בסיר קטן.
- מוסיפים שמן קוקוס וממיסים על להבה קטנה.
- קוצצים את אגוזי הלוז במעבד מזון או בכוס בלנדר מוט למשחה. מוסיפים את שאר החומרים למעט השוקולד וטוחנים למשחה חלקה.
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב. מקררים ושומרים בצד.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר האפייה.
- חוצים כל בננה לאורך עם הקליפה, אבל משאירים את הבננה שלמה, כך שנוצר בה מעין כיס אורכי.
- מזלפים את הנוטלה בתוך הבננות, עוטפים בנייר כסף, מניחים על תבנית תנור ואופים 10 דקות.
- מכינים את שיפודי המרשמלו: משפדים את המרשמלו על השיפודים ושורפים על הגז בזהירות עד להשחמה.
- מוציאים את הבננות מהתנור, פותחים בזהירות את נייר הכסף ומעבירים לצלחת הגשה.
- שמים את העוגיות בשקית אטומה ומכים בהן בפטיש שניצלים עד שנוצרים פירורים.
- מפזרים מעל הבננות פירורי עוגיות ומגישים בליווי שיפודי מרשמלו.
אופן הכנה
- מכינים את מילוי השוקולד: קוצצים גס את השוקולד ושמים בסיר קטן.
- מוסיפים שמן קוקוס וממיסים על להבה קטנה.
- קוצצים את אגוזי הלוז במעבד מזון או בכוס בלנדר מוט למשחה. מוסיפים את שאר החומרים למעט השוקולד וטוחנים למשחה חלקה.
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב. מקררים ושומרים בצד.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר האפייה.
- חוצים כל בננה לאורך עם הקליפה, אבל משאירים את הבננה שלמה, כך שנוצר בה מעין כיס אורכי.
- מזלפים את הנוטלה בתוך הבננות, עוטפים בנייר כסף, מניחים על תבנית תנור ואופים 10 דקות.
- מכינים את שיפודי המרשמלו: משפדים את המרשמלו על השיפודים ושורפים על הגז בזהירות עד להשחמה.
- מוציאים את הבננות מהתנור, פותחים בזהירות את נייר הכסף ומעבירים לצלחת הגשה.
- שמים את העוגיות בשקית אטומה ומכים בהן בפטיש שניצלים עד שנוצרים פירורים.
- מפזרים מעל הבננות פירורי עוגיות ומגישים בליווי שיפודי מרשמלו.
הערות
- תערובת השוקולד תהיה נוזלית יחסית, אבל תתקשה לאחר המנוחה
הערות
- תערובת השוקולד תהיה נוזלית יחסית, אבל תתקשה לאחר המנוחה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן