סירות תפוחי אדמה עם שקשוקה
תודו שלא חשבתם על זה - שילוב של שקשוקה נהדרת ששטה לה בתוך סירות תפוחי אדמה נימוחות. מנה מפתיעה, צמחונית ומשביעה שתשמח כל אוהב ביצים ותפוחי אדמה, וביננו, מי לא?
תודו שלא חשבתם על זה - שילוב של שקשוקה נהדרת ששטה לה בתוך סירות תפוחי אדמה נימוחות. מנה מפתיעה, צמחונית ומשביעה שתשמח כל אוהב ביצים ותפוחי אדמה, וביננו, מי לא?
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 458.0 קק״ל 1832.0 קק״לפחמימות 60.6 גרם 242.4 גרםסוכר 6.4 גרם 25.6 גרםשומן 15.3 גרם 61.2 גרםנתרן 599.7 מ״ג 2398.6 מ״גחלבון 16.0 גרם 63.9 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.1 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.6 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 43.5 מ״ג 174.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 117.3 מ״ג 469.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות458
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 458.0 קק״ל 1832.0 קק״לפחמימות 60.6 גרם 242.4 גרםסוכר 6.4 גרם 25.6 גרםשומן 15.3 גרם 61.2 גרםנתרן 599.7 מ״ג 2398.6 מ״גחלבון 16.0 גרם 63.9 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.1 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.6 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 43.5 מ״ג 174.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 117.3 מ״ג 469.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 458 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה גדולים
-
1 צנצנת רוטב עגבניות שקשוקה של קנור
-
1 כוס עלי תרד
-
3 כפות שמן זית
-
4 ביצים L
-
1/2 כפית אבקת צ’ילי
-
1/2 כפית מלח דקלפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןלפי הטעם
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במיקרו כ-6 דקות. ניתן גם לבשל את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים, אבל לא מדי.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קוצצים את עלי התרד גס ומבשלים בסיר קטן יחד עם רוטב העגבניות והצ’ילי. מבשלים במשך 5 דקות עד שהתרד מתרכך.
- מרוקנים בעדינות את פנים תפוחי האדמה ומשאירים שוליים חיצוניים בעובי 1 ס”מ. מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את תפוחי האדמה בשמן זית מבפנים ומבחוץ ואופים במשך 5 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור וממלאים את תפוחי האדמה ברוטב עגבניות עד 3/4 הגובה.
- שוברים ביצה בכל אחד מתפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ומחזירים לתנור למשך 8-7 דקות.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במיקרו כ-6 דקות. ניתן גם לבשל את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים, אבל לא מדי.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קוצצים את עלי התרד גס ומבשלים בסיר קטן יחד עם רוטב העגבניות והצ’ילי. מבשלים במשך 5 דקות עד שהתרד מתרכך.
- מרוקנים בעדינות את פנים תפוחי האדמה ומשאירים שוליים חיצוניים בעובי 1 ס”מ. מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את תפוחי האדמה בשמן זית מבפנים ומבחוץ ואופים במשך 5 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור וממלאים את תפוחי האדמה ברוטב עגבניות עד 3/4 הגובה.
- שוברים ביצה בכל אחד מתפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ומחזירים לתנור למשך 8-7 דקות.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
איזה רעיון מדהים!!! הכנתי בתבנית עם תפוחי אדמה קטנים- בינוניים וזה יצא כל כך יפה וטעים
איזה כיף לשמוע! להבא שתפי אותנו בתמונה 🙂
נראה מעולה , תודה