סלט אורז וסלק חגיגי
מחפשים מנה ראשונה חגיגית ומרשימה, מלאה בצבעים וטעמים? סלט אורז וסלק חגיגי הוא בדיוק מה שאתם צריכים. סלט עשיר מוגש בליווי גבינת פרמזן ואגוזים
מחפשים מנה ראשונה חגיגית ומרשימה, מלאה בצבעים וטעמים? סלט אורז וסלק חגיגי הוא בדיוק מה שאתם צריכים. סלט עשיר מוגש בליווי גבינת פרמזן ואגוזים
- מורן שטרום
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 312.8 קק״ל 1877.0 קק״לפחמימות 42.4 גרם 254.1 גרםשומן 12.3 גרם 74.1 גרםנתרן 339.5 מ״ג 2037.0 מ״גחלבון 7.8 גרם 46.6 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.4 גרםשומן רווי 2.4 גרם 14.4 גרםכולסטרול 5.1 מ״ג 30.5 מ״גסידן 111.9 מ״ג 671.4 מ״גברזל 1.7 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 322.3 מ״ג 1933.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל 7 שעות
-
קלוריות313
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 312.8 קק״ל 1877.0 קק״לפחמימות 42.4 גרם 254.1 גרםשומן 12.3 גרם 74.1 גרםנתרן 339.5 מ״ג 2037.0 מ״גחלבון 7.8 גרם 46.6 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.4 גרםשומן רווי 2.4 גרם 14.4 גרםכולסטרול 5.1 מ״ג 30.5 מ״גסידן 111.9 מ״ג 671.4 מ״גברזל 1.7 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 322.3 מ״ג 1933.6 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 7 שעות | קלוריות 313 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 כוסות אורז מלאאורז מלא עגול שטוף ומושרה כ-6 שעות
-
1 בצל גדולקלוף וקצוץ דק
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 גבעול רוזמרין
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
1 1/2 כפות שמן זיתבכבישה קרה
-
1/2 כפית מלח דקמלח צמחי מרפא ועשבי תבלין (או מלח ים, מעט טימין ופלפל שחור)
-
1/4 צרור פטרוזיליה
-
1/4 צרור עירית
-
1/2 כוס אגוזי פקאןקצוץ גס
-
50 גרם גבינת פרמזן
-
1 סלק בינוני
אופן הכנה
- מכינים אורז: מבשלים אורז בסיר עם מים רותחים, כמו שמבשלים פסטה.
- הבישול אורך כ-25 דקות בערך. מומלץ לטעום ולוודא שהאורז רך ועדיין קראנצ’י.
- בסיום הבישול מסננים את האורז ושומרים בצד.
- באותו סיר מחממים שמן זית מעט ותבלינים, רוזמרין וצ׳ילי ל-2 דקות.
- מוסיפים בצל.
- מוסיפים את האורז ומערבבים כשתי דקות.
- מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
- מוסיפים מיץ וגרידת לימון.
- קוצצים את העירית והפטרוזיליה ללא השליש התחתון ומוסיפים
- קולפים וחותכים את הסלק הטרי לקוביות קטנטנות (ללא בישול).
- מגררים בפומפייה את הפרמז׳ן ומוסיפים.
- מערבבים בעדינות.
- לפניי ההגשה מוסיפים פקאן.
- הסלט מעולה חם או קר.
אופן הכנה
- מכינים אורז: מבשלים אורז בסיר עם מים רותחים, כמו שמבשלים פסטה.
- הבישול אורך כ-25 דקות בערך. מומלץ לטעום ולוודא שהאורז רך ועדיין קראנצ’י.
- בסיום הבישול מסננים את האורז ושומרים בצד.
- באותו סיר מחממים שמן זית מעט ותבלינים, רוזמרין וצ׳ילי ל-2 דקות.
- מוסיפים בצל.
- מוסיפים את האורז ומערבבים כשתי דקות.
- מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
- מוסיפים מיץ וגרידת לימון.
- קוצצים את העירית והפטרוזיליה ללא השליש התחתון ומוסיפים
- קולפים וחותכים את הסלק הטרי לקוביות קטנטנות (ללא בישול).
- מגררים בפומפייה את הפרמז׳ן ומוסיפים.
- מערבבים בעדינות.
- לפניי ההגשה מוסיפים פקאן.
- הסלט מעולה חם או קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר לוותר על הפרמזן?
היי, כן. אפשר בלי הפרמז’ן.