סלט הקיץ של הילה: ברוקולי, כרוב, גזר ומלא בריאות!
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 393.9 קק״ל 787.9 קק״לפחמימות 35.8 גרם 71.7 גרםשומן 16.0 גרם 32.0 גרםנתרן 802.3 מ״ג 1604.6 מ״גחלבון 15.5 גרם 30.9 גרםסיבים תזונתיים 12.3 גרם 24.6 גרםשומן רווי 2.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 0.7 מ״גסידן 201.0 מ״ג 401.9 מ״גברזל 7.0 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 1048.0 מ״ג 2096.0 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות394
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 393.9 קק״ל 787.9 קק״לפחמימות 35.8 גרם 71.7 גרםשומן 16.0 גרם 32.0 גרםנתרן 802.3 מ״ג 1604.6 מ״גחלבון 15.5 גרם 30.9 גרםסיבים תזונתיים 12.3 גרם 24.6 גרםשומן רווי 2.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.4 מ״ג 0.7 מ״גסידן 201.0 מ״ג 401.9 מ״גברזל 7.0 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 1048.0 מ״ג 2096.0 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 1.8 מ״גסגור
סלט הוא אוכל קיץ אולטימטיבי – קליל, צבעוני ומשמח. סלט הוא בעצם התשובה הקיצית למרקים של החורף: אינסוף אפשרויות ושילובים, ותמיד טעים ומתאים.
אני מוכנה לאכול סלט 3 פעמים ביום בחום הזה, ויש ימים שאני באמת אוכלת בהם סלט שלוש פעמים ביום. וזה דורש גיוון ויצירתיות, כדי להפתיע את עצמי בכל ארוחה מחדש.
השבוע קיבלתי משלוח של סל ירקות ופירות, שלא בחרתי את מה שיש בו. קיבלתי המון ירקות טריים ויפים, וביניהם גם שני ראשי ברוקולי מפתיעים. הם ישבו במקרר יומיים וממש בער לי להשתמש בהם לפני שהם נהיים עייפים. אז למרות שברוקולי הוא ירק חורפי לגמרי, החלטתי להכניס אותו לסלט קייצי וקליל, אז השתמשתי בו כשהוא טרי.
מפה לשם, ביחד עם הברוקולי הטרי, נכנסו לקערה עוד ירקות חורף – כרוב וגזר, והכל נעטף ברוטב ויניגרט מהמם שיצר ביס מושלם ומרענן.
בקיצור – ירקות החורף גילו כמה הקיץ הולם אותם, ואני התענגתי על סלט מדהים וארוחה מושלמת. אפשר לשדרג את הסלט עם תוספות. ראו את ההערות בסוף המתכון.
טיפ בריא:
רוטב ויניגרט משדרג כל סלט, ומתאים גם לזילוף על ירקות צלויים, עוף ועוד. כשאני מכינה רוטב, אני תמיד מכפילה כמויות ושומרת חצי צנצנת במקרר, לשימוש במהלך השבוע. חוסך זמן ומשדרג ארוחות משעממות.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 394 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
כף דבשאו מייפל טבעי
-
2 כפות חרדל דיז’ון
-
3 כפות שמן זית
-
1 שן שוםכתושה, או כפית אבקת שום
-
1 כף חומץ תפוחיםאורגני
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף מיםאו יותר, לפי הצורך
אופן הכנה
- מפרקים את ראשי הברוקולי לפרחים קטנים, ללא הגזע.
- קוצצים את הכרוב לרצועות דקות.
- קולפים את הגזר ומגררים אותו גס על פומפייה.
- חותכים את הבצל לטבעות דקות. אפשר גם לקצוץ אותו אם אתם מעדיפים קצוץ.
- קוצצים את הפטרוזיליה, ללא הגבעולים.
- מערבבים את הירקות יחד בקערה גדולה.
- מכינים את הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת (ללא המים), סוגרים את הצנצנת במכסה מתאים ומנערים היטב עד שהרוטב אחיד לחלוטין וקרמי.
- במידה והרוטב סמיך מדי - מוסיפים כף מים ומנערים שוב. במקום צנצנת, אפשר להיעזר בבלנדר מוט ולטחון את הרוטב עד למרקם חלק.
- שופכים את הרוטב על הסלט. כדאי להתחיל בחצי מכמות הרוטב, לערבב ולהחליט כמה להוסיף. מערבבים היטב ומגישים. את שאריות הרוטב שומרים בצנצנת במקרר.
אופן הכנה
- מפרקים את ראשי הברוקולי לפרחים קטנים, ללא הגזע.
- קוצצים את הכרוב לרצועות דקות.
- קולפים את הגזר ומגררים אותו גס על פומפייה.
- חותכים את הבצל לטבעות דקות. אפשר גם לקצוץ אותו אם אתם מעדיפים קצוץ.
- קוצצים את הפטרוזיליה, ללא הגבעולים.
- מערבבים את הירקות יחד בקערה גדולה.
- מכינים את הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת (ללא המים), סוגרים את הצנצנת במכסה מתאים ומנערים היטב עד שהרוטב אחיד לחלוטין וקרמי.
- במידה והרוטב סמיך מדי - מוסיפים כף מים ומנערים שוב. במקום צנצנת, אפשר להיעזר בבלנדר מוט ולטחון את הרוטב עד למרקם חלק.
- שופכים את הרוטב על הסלט. כדאי להתחיל בחצי מכמות הרוטב, לערבב ולהחליט כמה להוסיף. מערבבים היטב ומגישים. את שאריות הרוטב שומרים בצנצנת במקרר.
הערות
- לגרסה חלבית - מוסיפים חצי כוס של גבינה קשה מגוררת, כמו מנצ'גו או קשקבל
- לגרסה בשרית – מוסיפים נתחי חזה עוף צרובים על מחבת או בגריל
- אפשר לשדרג עם גרעיני חמנייה ו/או גרעיני דלעת
הערות
- לגרסה חלבית - מוסיפים חצי כוס של גבינה קשה מגוררת, כמו מנצ'גו או קשקבל
- לגרסה בשרית – מוסיפים נתחי חזה עוף צרובים על מחבת או בגריל
- אפשר לשדרג עם גרעיני חמנייה ו/או גרעיני דלעת