סלט ירוק עם קליפות תפוחי אדמה פריכות ואפונת ווסאבי

קראנץ' חדש בשולחן החג שלכם! סלט ירוק חגיגי וטעים עם קליפות תפוחי אדמה קלויות, אפונת ווסאבי קראנצ'ית ורוטב ויניגרט מושלם
קראנץ' חדש בשולחן החג שלכם! סלט ירוק חגיגי וטעים עם קליפות תפוחי אדמה קלויות, אפונת ווסאבי קראנצ'ית ורוטב ויניגרט מושלם
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    1070
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1069.8 קק״ל 1069.8 קק״ל
    פחמימות 17.3 גרם 17.3 גרם
    שומן 110.9 גרם 110.9 גרם
    נתרן 112416.1 מ״ג 112416.1 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 1.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרם
    שומן רווי 19.2 גרם 19.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 8.0 מ״ג 8.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 15.1 מ״ג 15.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    1070
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1069.8 קק״ל 1069.8 קק״ל
    פחמימות 17.3 גרם 17.3 גרם
    שומן 110.9 גרם 110.9 גרם
    נתרן 112416.1 מ״ג 112416.1 מ״ג
    חלבון 1.7 גרם 1.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרם
    שומן רווי 19.2 גרם 19.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 8.0 מ״ג 8.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 15.1 מ״ג 15.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור

סלט ירוק עם תלתלי בטטה זו מנה צפויה, מה דעתכם להחליף את הבטטה בתפוחי אדמה? קבלו מתכון קל וטעים במיוחד של סלט ירוק עם קליפות תפוחי אדמה אפויות ופריכות, אפונת ווסאבי, וויניגרט מושלם – האורחים יעופו על היצירתיות שלכם!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

רוטב ויניגרט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מכינים את קליפות תפוחי האדמה: מפזרים בתבנית את המלח הגס ומניחים מעליו את תפוחי האדמה. אופים עד שתפוחי האדמה מתרככים ומצננים מעט.
  3. חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לרבעים. מרוקנים את פנים תפוחי האדמה בעזרת כף או סכין ושומרים לשימוש אחר (פירה או למילוי).

    סלט ירוק עם קליפות תפו"א
    מרוקנים את תפוחי האדמה מתוכנם. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן, כלי הגשה ובישול: נעמן

  4. מברישים את קליפות תפוחי האדמה בשמן הזית, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחזירים לאפייה נוספת ל-15 דקות.
  5. מעבירים את התנור למצב ‘גריל’ וקולים את תפוחי האדמה תחת הגריל 5-10 דקות - זהירות לא לשרוף אותם! מוציאים ומצננים מעט.
  6. שמים את עלי החסות בקערה.
  7. מכינים את הוויניגרט: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה. טועמים ומתקנים טעם.

    סלט ירוק עם קליפות תפו"א2
    מכינים את רוטב הויניגרט. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן, כלי הגשה ובישול: נעמן

  8. מסדרים את קליפות תפוחי האדמה על עלי החסה, יוצקים את הרוטב, מפזרים את אפונת הוואסבי ומגישים.
סלט ירוק עם קליפות תפו"א1
סלט ירוק עם קליפות תפוחי אדמה. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן, כלי הגשה ובישול: נעמן

הערות

  • לאופציה של מנה חלבית: לפזר צ׳אנקים של גבינה כחולה או כל גבינה אחרת שאוהבים
  • ניתן להחליף את האפונת וואסבי באגוזי לוז קלויים חצויים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט ירוק עם קליפות תפוחי אדמה פריכות ואפונת ווסאבי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות