סלט עגבניות צלויות וגבינת פטה
איילת הירשמן מכינה סלט עגבניות שמשלב עגבניות צלויות עם עגבניות טריות, החיבור המושלם בין חם לקר. מעל הכול מפזרים גבינת פטה שמוסיפה מליחות עדינה
איילת הירשמן מכינה סלט עגבניות שמשלב עגבניות צלויות עם עגבניות טריות, החיבור המושלם בין חם לקר. מעל הכול מפזרים גבינת פטה שמוסיפה מליחות עדינה
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 211.7 קק״ל 1270.2 קק״לפחמימות 17.8 גרם 107.0 גרםשומן 10.9 גרם 65.2 גרםנתרן 714.2 מ״ג 4285.3 מ״גחלבון 13.7 גרם 82.0 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 28.0 גרםשומן רווי 2.4 גרם 14.7 גרםכולסטרול 7.5 מ״ג 45.0 מ״גסידן 188.6 מ״ג 1131.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 1001.0 מ״ג 6006.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות212
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 211.7 קק״ל 1270.2 קק״לפחמימות 17.8 גרם 107.0 גרםשומן 10.9 גרם 65.2 גרםנתרן 714.2 מ״ג 4285.3 מ״גחלבון 13.7 גרם 82.0 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 28.0 גרםשומן רווי 2.4 גרם 14.7 גרםכולסטרול 7.5 מ״ג 45.0 מ״גסידן 188.6 מ״ג 1131.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 1001.0 מ״ג 6006.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 212 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
10בינוניות או 1 ק"ג עגבניות
-
1 ראש שום
-
3 כפות שמן זית
-
2 גבעולי רוזמרין
-
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
500גרם או 2 חבילות עגבניות שרי צבעוניות
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 כף חומץ בן יין אדום
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כף שמן זית
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
300 גרם גבינת פטה עיזים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את העגבניות הרגילות לשמיניות ומעבירים לתבנית התנור כשצידן החתוך כלפי מעלה, בשכבה אחת. מניחים עליהן את פרוסות השום ואת גבעולי הרוזמרין והטימין. מטפטפים מלמעלה את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל השחור.
- מניחים בחלק התחתון של התנור, אופים 15 דקות, מנמיכים את החום לנמוך מאוד (120 מעלות) ואופים כשעתיים, עד שהעגבניות רכות מאוד ומתחילות להזהיב וכך גם השום. מוציאים.
- חותכים את עגבניות השרי לחצאים.
- מנקים את הצ’ילי מהגרעינים ומהחלקים הלבנים, וקוצצים דק.
- פורסים דק את השום וקוצצים דק את הבצל הירוק.
- שמים בקערת הגשה את כל העגבניות, הצלויות והטריות, ומוסיפים את השום הצלוי והצ’ילי החריף.
- מערבבים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מוסיפים את הבצל הירוק ומפוררים את גבינת הפטה. מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את העגבניות הרגילות לשמיניות ומעבירים לתבנית התנור כשצידן החתוך כלפי מעלה, בשכבה אחת. מניחים עליהן את פרוסות השום ואת גבעולי הרוזמרין והטימין. מטפטפים מלמעלה את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל השחור.
- מניחים בחלק התחתון של התנור, אופים 15 דקות, מנמיכים את החום לנמוך מאוד (120 מעלות) ואופים כשעתיים, עד שהעגבניות רכות מאוד ומתחילות להזהיב וכך גם השום. מוציאים.
- חותכים את עגבניות השרי לחצאים.
- מנקים את הצ’ילי מהגרעינים ומהחלקים הלבנים, וקוצצים דק.
- פורסים דק את השום וקוצצים דק את הבצל הירוק.
- שמים בקערת הגשה את כל העגבניות, הצלויות והטריות, ומוסיפים את השום הצלוי והצ’ילי החריף.
- מערבבים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מוסיפים את הבצל הירוק ומפוררים את גבינת הפטה. מערבבים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן