סלט עוף ואננס ברוטב אסיאתי ישראל אהרוני
אננס בסלט? יש דבר כזה, וזה אפילו ממש טעים. ישראל אהרוני מלמד איך מכינים סלט עוף ואננס ברוטב אסייתי מתקתק משגע. מכינים ב-10 דקות ונהנים
אננס בסלט? יש דבר כזה, וזה אפילו ממש טעים. ישראל אהרוני מלמד איך מכינים סלט עוף ואננס ברוטב אסייתי מתקתק משגע. מכינים ב-10 דקות ונהנים
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 802.7 קק״ל 1605.3 קק״לפחמימות 81.5 גרם 163.0 גרםשומן 36.9 גרם 73.9 גרםנתרן 545.6 מ״ג 1091.3 מ״גחלבון 54.0 גרם 107.9 גרםסיבים תזונתיים 10.3 גרם 20.6 גרםשומן רווי 2.3 גרם 4.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 145.1 מ״ג 290.3 מ״גברזל 4.6 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 1450.9 מ״ג 2901.8 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 7.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות803
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 802.7 קק״ל 1605.3 קק״לפחמימות 81.5 גרם 163.0 גרםשומן 36.9 גרם 73.9 גרםנתרן 545.6 מ״ג 1091.3 מ״גחלבון 54.0 גרם 107.9 גרםסיבים תזונתיים 10.3 גרם 20.6 גרםשומן רווי 2.3 גרם 4.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 145.1 מ״ג 290.3 מ״גברזל 4.6 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 1450.9 מ״ג 2901.8 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 7.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 803 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
2 כפות שמן קנולה
-
250 גרם חזה עוף שלם
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
סלט
-
1 מלפפון ירוק בינוני
-
1 גזר בינוני
-
4 גבעולי בצל ירוק
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1 חבילה פטריות שיטאקה מיובשותמזרח מערב
-
1 כוס כוסברה
-
1/2 כוס נענע
-
1/4 אננס בינוני
-
1/2 כוס בוטנים קלויים
רוטב
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
3 כפות מיץ לימון
-
3 כפות מיריןמזרח מערב
-
3 כפות מים
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 שיני שום
-
1 כף סוכר חום
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
אופן הכנה
- קולפים את הגזר, השום והג’ינג’ר.
- חותכים את העוף לרצועות דקות. חותכים את המלפפון והגזר לגפרורים דקים.
- חותכים את הבצל הירוק באלכסון למקטעים קצרים. פורסים דק את הפלפל.
- משרים את הפטריות במים רותחים כ-15 דקות. מסננים ופורסים לרצועות דקות.
- חותכים את האננס לקוביות קטנות. מגררים את השום ואת הג’ינג’ר. קוצצים את הבוטנים.
- מחממים את השמן במחבת. כשהשמן חם מאד, מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים תוך ערבוב כ-4 דקות עד שהוא מלבין מכל צדדיו. מוסיפים את הסויה וממשיכים לבשל במשך 2 דקות, עד שהעוף ספוג ומצופה ברוטב. מוציאים לקערה ושומרים בצד.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית קטנה.
- מערבבים את הירקות עם העוף והרוטב. מקשטים בבוטנים ומגישים.
אופן הכנה
- קולפים את הגזר, השום והג’ינג’ר.
- חותכים את העוף לרצועות דקות. חותכים את המלפפון והגזר לגפרורים דקים.
- חותכים את הבצל הירוק באלכסון למקטעים קצרים. פורסים דק את הפלפל.
- משרים את הפטריות במים רותחים כ-15 דקות. מסננים ופורסים לרצועות דקות.
- חותכים את האננס לקוביות קטנות. מגררים את השום ואת הג’ינג’ר. קוצצים את הבוטנים.
- מחממים את השמן במחבת. כשהשמן חם מאד, מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים תוך ערבוב כ-4 דקות עד שהוא מלבין מכל צדדיו. מוסיפים את הסויה וממשיכים לבשל במשך 2 דקות, עד שהעוף ספוג ומצופה ברוטב. מוציאים לקערה ושומרים בצד.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית קטנה.
- מערבבים את הירקות עם העוף והרוטב. מקשטים בבוטנים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן