סלט קינואה עם בטטה צלויה, בצל מקורמל, רימונים ואגוזים

סלט חגיגי, עשיר ומזין שכולם ישמחו לאכול בשולחן החג - סלט קינואה עם בטטות בתנור ובצל מקורמל מתקתק, גרגירי רימון ורוטב הדרים פירותי ומרענן
סלט חגיגי, עשיר ומזין שכולם ישמחו לאכול בשולחן החג - סלט קינואה עם בטטות בתנור ובצל מקורמל מתקתק, גרגירי רימון ורוטב הדרים פירותי ומרענן
  • יעל טל
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    584
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 584.3 קק״ל 2337.3 קק״ל
    פחמימות 67.0 גרם 268.0 גרם
    שומן 31.4 גרם 125.6 גרם
    נתרן 1383.8 מ״ג 5535.3 מ״ג
    חלבון 6.3 גרם 25.0 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 28.2 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרם
    כולסטרול 0.4 מ״ג 1.4 מ״ג
    סידן 77.3 מ״ג 309.2 מ״ג
    ברזל 6.0 מ״ג 24.0 מ״ג
    אשלגן 687.7 מ״ג 2750.8 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    584
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 584.3 קק״ל 2337.3 קק״ל
    פחמימות 67.0 גרם 268.0 גרם
    שומן 31.4 גרם 125.6 גרם
    נתרן 1383.8 מ״ג 5535.3 מ״ג
    חלבון 6.3 גרם 25.0 גרם
    סיבים תזונתיים 7.0 גרם 28.2 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרם
    כולסטרול 0.4 מ״ג 1.4 מ״ג
    סידן 77.3 מ״ג 309.2 מ״ג
    ברזל 6.0 מ״ג 24.0 מ״ג
    אשלגן 687.7 מ״ג 2750.8 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים קרים
יעל טל
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קינואה

בטטות

בצל מקורמל

רוטב

הגשה

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הקינואה: מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים את המים ומבשלים ברתיחה עדינה 10-12 דקות עד שהמים מתאדים. סוגרים את המכסה וממתינים עשר דקות. מוציאים את הקינואה מהסיר ומצננים לטמפ’ החדר.
  2. מכינים את הבטטות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל של כ-1 ס”מ ומעבירים לתבנית.
  4. מוזגים על הבטטות את שמן הזית והמלח ומערבבים (בידיים) עד שהכל מצופה. מכניסים לתנור לכרבע שעה.
  5. קולפים את הבצל וחותכים לטבעות (רצוי את הטבעות לחתוך לחצי).
  6. מפזרים את טבעות הבצל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מוזגים עליהן את שמן הזית, הסילאן, הסוכר והמלח ומכניסים לתנור ל-35 דקות (אפשר במקביל לאפיית הבטטות). מוציאים מהתנור ומצננים.
  7. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב בקערה (או משקשקים בצנצנת סגורה) את כל רכיבי הרוטב.
  8. מכינים את הסלט: מעבירים לקערה גדולה את הקינואה המבושלת, קוביות הבטטה (או הדלעת), הבצל המקורמל, גרעיני הרימון ואגוזי הפקאן. מוזגים את הרוטב מעל ומערבבים היטב.

    מעבירים לקערה את מרכיבי הסלט
    מעבירים לקערה את מרכיבי הסלט

  9. אפשר לקשט בפטרוזיליה טרייה קצוצה ולהגיש מיד.

    סלט קינואה עם בטטה, בצל מקורמל, גרגירי רימון ופקאן
    סלט קינואה עם בטטה, בצל מקורמל, גרגירי רימון ופקאן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט קינואה עם בטטה צלויה, בצל מקורמל, רימונים ואגוזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    חגית זפרני

    אפשר לחסוך בקלוריות ולתגן את הבטטה עם הבצל באותו שמןיש במנה את כל כמות השמן היומית

    Avatar
    נירית אלון

    במה אפשר להשתמש במקום המירין וחומץ התפוחים?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות