מאיר דנון מגיש: סלמון בכבישה ביתית, כרישה ורוטב עשבים חמצמץ
סלמון בכבישה ביתית, עם כרישות צלויות מתקתקות ורוטב עשבים עשיר שמחמיא לסלמון, עשוי משאלוט, צלפים, טרגון ועוד המון דברים טובים שיוצרים את המנה הראשונה המושלמת
סלמון בכבישה ביתית, עם כרישות צלויות מתקתקות ורוטב עשבים עשיר שמחמיא לסלמון, עשוי משאלוט, צלפים, טרגון ועוד המון דברים טובים שיוצרים את המנה הראשונה המושלמת
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1475.1 קק״ל 5900.5 קק״לפחמימות 108.6 גרם 434.5 גרםשומן 97.6 גרם 390.5 גרםנתרן 30427.8 מ״ג 121711.1 מ״גחלבון 42.5 גרם 170.0 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 25.3 גרםשומן רווי 7.5 גרם 29.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 173.0 מ״ג 692.2 מ״גברזל 6.0 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 579.2 מ״ג 2316.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל 8 שעות
-
קלוריות1475
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1475.1 קק״ל 5900.5 קק״לפחמימות 108.6 גרם 434.5 גרםשומן 97.6 גרם 390.5 גרםנתרן 30427.8 מ״ג 121711.1 מ״גחלבון 42.5 גרם 170.0 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 25.3 גרםשומן רווי 7.5 גרם 29.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 173.0 מ״ג 692.2 מ״גברזל 6.0 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 579.2 מ״ג 2316.8 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 8 שעות | קלוריות 1475 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון
-
600 גרם פילה דג סלמון
-
300 גרם מלח גס
-
300 גרם סוכר לבן
-
1 כף זרעי כוסברה
-
1 לימון בינונימגורר כולו לגרידת לימון
-
4 כרישות בינוניות
-
2 כפות שמן זית
רוטב עשבים
-
300 מ"ל שמן קנולהאו כל שמן אחר עם טעם נייטרלי
-
100 מ"ל חומץ בן יין לבן
-
50 גרם בצלים
-
1 שן שום
-
1 כף חרדל דיז’וןחלק
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 צרור פטרוזיליהמופרדת לעלים
-
1/2 צרור טרגוןמופרד לעלים
-
1/2 צרור עיריתקצוצה
-
2 בצלי שאלוט בינונייםקצוצים דק בסכין
-
1 כף צלפיםקצוצים דק בסכין
הגשה
-
4 ביצים קשות L
אופן הכנה
- כובשים את הסלמון: כותשים את זרעי הכוסברה במכתש ועלי, מעבירים לקערה עם המלח, והסוכר. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים היטב.
- מניחים מחצית מתערובת המלח בתבנית ועליה מניחים את הדג. מכסים ביתר התערובת, עוטפים את הכלי בניילון נצמד- סנו ומעבירים למקרר לכ-8-12 שעות בהתאם לגודל הדג.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- לאחר שהדג נכבש במשך 8-12 שעות, שוטפים אותו, מייבשים ושומרים בקירור עד השימוש.
- מכינים את הכרשות: צולים את הכרשות בתנור חם למשך 20 דקות על תבנית עם נייר אפייה עד שהן משחימות ואפויות בפנים. מצננים וחותכים לצינורות קצרים.
- מכינים את הרוטב: במעבד מזון מניחים את כל החומרים, חוץ מהשאלוט והצלפים. טוחנים לרוטב חלק ומוסיפים את השאלוט הקצוץ והצלפים הקצוצים.
- מגישים: בצלחת הגשה, מסדרים מעט מהרוטב, מניחים מעליו את צינורות הכרשה, ועליהן מסדרים פרוסות מהסלמון הכבוש, מפוררים ביצה קשה ומגישים.
אופן הכנה
- כובשים את הסלמון: כותשים את זרעי הכוסברה במכתש ועלי, מעבירים לקערה עם המלח, והסוכר. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים היטב.
- מניחים מחצית מתערובת המלח בתבנית ועליה מניחים את הדג. מכסים ביתר התערובת, עוטפים את הכלי בניילון נצמד- סנו ומעבירים למקרר לכ-8-12 שעות בהתאם לגודל הדג.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- לאחר שהדג נכבש במשך 8-12 שעות, שוטפים אותו, מייבשים ושומרים בקירור עד השימוש.
- מכינים את הכרשות: צולים את הכרשות בתנור חם למשך 20 דקות על תבנית עם נייר אפייה עד שהן משחימות ואפויות בפנים. מצננים וחותכים לצינורות קצרים.
- מכינים את הרוטב: במעבד מזון מניחים את כל החומרים, חוץ מהשאלוט והצלפים. טוחנים לרוטב חלק ומוסיפים את השאלוט הקצוץ והצלפים הקצוצים.
- מגישים: בצלחת הגשה, מסדרים מעט מהרוטב, מניחים מעליו את צינורות הכרשה, ועליהן מסדרים פרוסות מהסלמון הכבוש, מפוררים ביצה קשה ומגישים.
בשיתוף עם בית ספר דנון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
כמה זמן הדג מחזיק המקרר אחרי הכבישה?
שאלה