ספינג’ – הסופגנייה המרוקאית של יונית צוקרמן

יונית צוקרמן מטגנת לכם ספינג' - סופגניה בנוסח מרוקאי שיוצאת אוורירית כמו עננים. רק מפזרים קצת אבקת סוכר וזוללים עד שמסיימים את הכול
יונית צוקרמן מטגנת לכם ספינג' - סופגניה בנוסח מרוקאי שיוצאת אוורירית כמו עננים. רק מפזרים קצת אבקת סוכר וזוללים עד שמסיימים את הכול
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
260 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    236
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 235.7 קק״ל 4713.3 קק״ל
    פחמימות 39.7 גרם 794.6 גרם
    שומן 3.5 גרם 69.4 גרם
    נתרן 391.2 מ״ג 7824.0 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 110.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 8.6 מ״ג 171.8 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 53.6 מ״ג 1072.8 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    236
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 235.7 קק״ל 4713.3 קק״ל
    פחמימות 39.7 גרם 794.6 גרם
    שומן 3.5 גרם 69.4 גרם
    נתרן 391.2 מ״ג 7824.0 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 110.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 8.6 מ״ג 171.8 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 53.6 מ״ג 1072.8 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור

אני מטורפת על חג החנוכה, כי אז אני יכולה להכין כמויות של ספינג’. מה יכול להיות רע? בצק אוורירי וטעים בטירוף שמטגנים בשמן החם. הוא תופח והופך לסופגנייה יפהפייה. רק מפזרים קצת אבקת סוכר וזוללים בתיאבון רב.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סופגניות
יונית צוקרמן
X

260 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק ספינג'

טיגון

קישוט


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל הרכיבים, מלבד המלח. לשים ליצירת כדור בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות.
  2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לאחר ההתפחה, מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה.
  4. בוצעים חתיכות מהבצק בידיים רטובות ומעצבים אותן לצורת כעכים (עיגול עם חור במרכז).

    בוצעים מהבצק ויוצרים צורה של ספינג' עם חור באמצע. צילום: טל סיון-ציפורין
    בוצעים מהבצק ויוצרים צורה של ספינג’ עם חור באמצע. צילום: טל סיון-ציפורין

  5. מטגנים את הספינג’ עד שהוא מזהיב משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
    מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג. צילום: טל סיון-ציפורין
    מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג. צילום: טל סיון-ציפורין

    מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג. צילום: טל סיון-ציפורין
    מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג. צילום: טל סיון-ציפורין

  6. מניחים בכלי הגשה אוריינטלי כדי שיאמינו שאתם מאמא מרוקאית אסלית, אפשר להניח על מפיות יפות, בוזקים את אבקת הסוכר ומגישים.

    ספינג' מושלם! בוזקים אבקת סוכר ומגישים. צילום: טל סיון ציפורין
    ספינג’ מושלם! בוזקים אבקת סוכר ומגישים. צילום: טל סיון ציפורין

  7. לא שוכחים לבוא לספר לנו איך יצא!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ספינג’ – הסופגנייה המרוקאית של יונית צוקרמן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    ורד רייכנברג

    פעם ראשונה , והצלחה גדולה , יצא טעים ואורירי בדיוק כמו שיונית עשתה.

תגובות (118)

Avatar

    Avatar
    איילה

    אני תמיד מכינה ספינגים הילדים עפים על זה פעם ראשונה מכינה לפני המתכון שלך הבצק כייף לעבוד איתו מחכה לתוצאה הסופית

      Avatar
      מערכת Foody

      היי איילה, מחכים לשמוע איך יצא…

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות