כרוב ממולא קלאסי כמו אצל הרומנים
- אושר אידלמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2791.5 קק״ל 2791.5 קק״לפחמימות 250.4 גרם 250.4 גרםשומן 110.9 גרם 110.9 גרםנתרן 10049.1 מ״ג 10049.1 מ״גחלבון 200.3 גרם 200.3 גרםסיבים תזונתיים 59.6 גרם 59.6 גרםשומן רווי 43.0 גרם 43.0 גרםכולסטרול 554.7 מ״ג 554.7 מ״גסידן 906.0 מ״ג 906.0 מ״גברזל 39.9 מ״ג 39.9 מ״גאשלגן 6782.4 מ״ג 6782.4 מ״גאבץ 53.4 מ״ג 53.4 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות2792
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2791.5 קק״ל 2791.5 קק״לפחמימות 250.4 גרם 250.4 גרםשומן 110.9 גרם 110.9 גרםנתרן 10049.1 מ״ג 10049.1 מ״גחלבון 200.3 גרם 200.3 גרםסיבים תזונתיים 59.6 גרם 59.6 גרםשומן רווי 43.0 גרם 43.0 גרםכולסטרול 554.7 מ״ג 554.7 מ״גסידן 906.0 מ״ג 906.0 מ״גברזל 39.9 מ״ג 39.9 מ״גאשלגן 6782.4 מ״ג 6782.4 מ״גאבץ 53.4 מ״ג 53.4 מ״גסגור
כרוב ממולא בסגנון רומני, הוא כרוב ממולא קלאסי, עם אורז ובשר, הכי טעים שיש. מתכון רומני אמיתי עובר במשפחה, מדור לדור, אז אושר אידלמן מלמד איך להכין כרוב ממולא רומני קלאסי, כמו שסבתא שלו ז”ל נהגה להכין. כמו כל דור חדש, אושר מכניס במתכון קצת שינויים משלו, אבל שומר על הטעם הקלאסי.
מה זאת אומרת שינויים? רק לטובה, לדוגמה: סבתא שלו הייתה מכינה את הכרוב עם הרבה אורז וקצת בשר, אבל אושר החליט ללכת על גרסה הפוכה שיש בה הרבה יותר בשר.
צפו בסרטון כדי לראות מה השיטה שלו לחתוך את ליבת הכרוב, לרכך את עלי הכרוב במהירות, איך הוא בוחר בכלי שמתאים גם לאפייה וגם להגשה, תלמדו איך מגלגלים כרוב ממולא מושלם, ועוד.
לאחר שהממולאים מוכנים, אפשר גם להקפיא אותם.
מרכיבים 25 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 2792 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
כרוב
-
1 כרוב לבן בינוני
מילוי
-
1 כף שמן זית
-
1 בצל גדול
-
6 שיני שום
-
2 כוסות אורז יסמין
-
1/2 כפית כורכום
-
1 קורט פפריקה מעושנת
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1 קורט סוכר לבן
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 1/2 כוסות מים
-
600 גרם בשר בקר טחון
רוטב
-
1/2 כוס רסק עגבניות
-
2 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניים
-
6 שיני שום
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1 קורט פפריקה מעושנת
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1 קורט סוכר לבן
-
2 כוסות מים
השמחה
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל ואת השום.
- מבשלים את הכרוב השלם למיקרוגל כ-15-20 דקות עד שהוא רך מעט והעלים נפרדים בקלות. מסירים את ליבת הכרוב בעזרת סכין ומקלפים את העלים לקראת מילוי. בעזרת סכין, חותכים את החלק הקשה בתחתית כל עלה שהיה מחובר לגבעול. אם אין מיקרוגל, אפשר לבשל את הכרוב בסיר גדול עם מים רותחים.
- מכינים את המילוי: בסיר רחב שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים את האורז יחד עם הפפריקה, הכורכום, הפפריקה המעושנת, הפלפל, המלח והסוכר. מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את הרסק והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל כ-5-10 דקות, עד שרוב הנוזלים נספגים באורז. האורז לא אמור להיות מבושל עד הסוף. מסירים מהאש ומצננים מעט. מערבבים עם הבשר הטחון.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות. קוצצים את השום דק.
- לאותו הסיר שבו בישלנו את המילוי מוסיפים את השמן ואת השום ומחממים על אש בינונית. כשהשום מעלה ריח, מוסיפים גם את הפפריקה, הכורכום והפפריקה המעושנת ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הרסק והעגבניות הקצוצות ומערבבים. מוסיפים את המלח, הפלפל והסוכר ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה בזמן שמכינים את הממולאים.
- מכינים את הממולאים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מניחים על עלה כרוב אחד 2-3 כפות מתערובת המילוי. מגלגלים לצינור מהודק ומניחים בסיר הרוטב.
- כשהסיר מלא בממולאים מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מניחים נייר אפייה שחתוך לגודל הסיר ישירות על הממולאים ומכסים את הסיר.
- מכניסים את הסיר לתנור ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים כשעה וחצי.
- מוציאים את הסיר בזהירות מהתנור, מסירים את המכסה ואת נייר האפייה ומעלים את חום התנור ל-220 מעלות ולמצב גריל.
- מחזירים את הסיר לתנור ללא מכסה ואופים עוד 5 דקות עד שהממולאים משחימים מעט.
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל ואת השום.
- מבשלים את הכרוב השלם למיקרוגל כ-15-20 דקות עד שהוא רך מעט והעלים נפרדים בקלות. מסירים את ליבת הכרוב בעזרת סכין ומקלפים את העלים לקראת מילוי. בעזרת סכין, חותכים את החלק הקשה בתחתית כל עלה שהיה מחובר לגבעול. אם אין מיקרוגל, אפשר לבשל את הכרוב בסיר גדול עם מים רותחים.
- מכינים את המילוי: בסיר רחב שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים את האורז יחד עם הפפריקה, הכורכום, הפפריקה המעושנת, הפלפל, המלח והסוכר. מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את הרסק והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל כ-5-10 דקות, עד שרוב הנוזלים נספגים באורז. האורז לא אמור להיות מבושל עד הסוף. מסירים מהאש ומצננים מעט. מערבבים עם הבשר הטחון.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות. קוצצים את השום דק.
- לאותו הסיר שבו בישלנו את המילוי מוסיפים את השמן ואת השום ומחממים על אש בינונית. כשהשום מעלה ריח, מוסיפים גם את הפפריקה, הכורכום והפפריקה המעושנת ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הרסק והעגבניות הקצוצות ומערבבים. מוסיפים את המלח, הפלפל והסוכר ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה בזמן שמכינים את הממולאים.
- מכינים את הממולאים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מניחים על עלה כרוב אחד 2-3 כפות מתערובת המילוי. מגלגלים לצינור מהודק ומניחים בסיר הרוטב.
- כשהסיר מלא בממולאים מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מניחים נייר אפייה שחתוך לגודל הסיר ישירות על הממולאים ומכסים את הסיר.
- מכניסים את הסיר לתנור ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים כשעה וחצי.
- מוציאים את הסיר בזהירות מהתנור, מסירים את המכסה ואת נייר האפייה ומעלים את חום התנור ל-220 מעלות ולמצב גריל.
- מחזירים את הסיר לתנור ללא מכסה ואופים עוד 5 דקות עד שהממולאים משחימים מעט.
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
כורכום בתבשיל רומני?
היי לידיה, אפשר לוותר 🙂
הכנתי לפי המתכון המופיע בשינוי אחד , במקום אפיה בתנור בשלתי על אש קטנה יצא פשוט מעולה.
יפה! תודה על השיתוף, אלון