עגבניות, לא רק בסלט: ריבת עגבניות שרי ורוזמרין
ריבת עגבניות שרי מתוקה ומיוחדת שתשדרג לכם את הסנדוויץ' פלאים בקלות ובמהירות! הריבה מתבשלת במיץ תפוזים ומתובלת בציפורן ורוזמרין שמעניקים לה ניחוח וטעם משגעים
ריבת עגבניות שרי מתוקה ומיוחדת שתשדרג לכם את הסנדוויץ' פלאים בקלות ובמהירות! הריבה מתבשלת במיץ תפוזים ומתובלת בציפורן ורוזמרין שמעניקים לה ניחוח וטעם משגעים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 748.8 קק״ל 4493.0 קק״לפחמימות 191.3 גרם 1147.6 גרםשומן 0.2 גרם 1.5 גרםנתרן 4.4 מ״ג 26.3 מ״גחלבון 0.4 גרם 2.3 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.8 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.5 מ״ג 81.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 164.3 מ״ג 985.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות749
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 748.8 קק״ל 4493.0 קק״לפחמימות 191.3 גרם 1147.6 גרםשומן 0.2 גרם 1.5 גרםנתרן 4.4 מ״ג 26.3 מ״גחלבון 0.4 גרם 2.3 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.8 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.5 מ״ג 81.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 164.3 מ״ג 985.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 749 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג עגבניות שרי
-
1 ק"ג סוכר לבן
-
2 כוסות מיץ תפוזים
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
2 מסמר ציפורן בינונייםלא חובה
-
2 גבעולי רוזמרין
אופן הכנה
- שוטפים היטב את העגבניות ומכניסים לסיר גדול יחד עם הסוכר ומיץ התפוזים. מחממים את הסיר על אש בינונית (מדי פעם מערבבים בכף עץ). כשהסוכר נמס והעגבניות קצת מתרככות אפשר למעוך אותן קצת בעזרת הכף. מביאים לרתיחה עדינה.
- את התפוחים לא קולפים אלא חותכים לרבעים ומוציאים את הליבה.
- נועצים היטב בתפוחים את מסמרי הציפורן ומכניסים לסיר עם העגבניות והסוכר (התפוחים משחררים חומר הנקרא פקטין טבעי שמסייע בהסמכת הריבה).
- מוסיפים את הרוזמרין וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה (מדי פעם מערבבים) עד שהנוזל מסמיך למידה הרצויה ומתקבלת ריבה.
- כשהריבה מוכנה מוציאים את רבעי התפוחים ומעבירים לצנצנות מעוקרות.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את העגבניות ומכניסים לסיר גדול יחד עם הסוכר ומיץ התפוזים. מחממים את הסיר על אש בינונית (מדי פעם מערבבים בכף עץ). כשהסוכר נמס והעגבניות קצת מתרככות אפשר למעוך אותן קצת בעזרת הכף. מביאים לרתיחה עדינה.
- את התפוחים לא קולפים אלא חותכים לרבעים ומוציאים את הליבה.
- נועצים היטב בתפוחים את מסמרי הציפורן ומכניסים לסיר עם העגבניות והסוכר (התפוחים משחררים חומר הנקרא פקטין טבעי שמסייע בהסמכת הריבה).
- מוסיפים את הרוזמרין וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה (מדי פעם מערבבים) עד שהנוזל מסמיך למידה הרצויה ומתקבלת ריבה.
- כשהריבה מוכנה מוציאים את רבעי התפוחים ומעבירים לצנצנות מעוקרות.
הערות
- בא לכם ללכת לכיוון החריף? הוסיפו טיפונת צ'ילי
הערות
- בא לכם ללכת לכיוון החריף? הוסיפו טיפונת צ'ילי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן