שעת הקפה של קרין גורן – ריבועי שוקולד ובצק פריך

קרין גורן מכינה עוגיות קצת אחרת - ריבועי שוקולד קטנים וממכרים, עם הרבה שכבות של בצק פריך ומלית ממרח שוקולד עשירה ומפנקת
קרין גורן מכינה עוגיות קצת אחרת - ריבועי שוקולד קטנים וממכרים, עם הרבה שכבות של בצק פריך ומלית ממרח שוקולד עשירה ומפנקת
  • קרין גורן
שמרו
כשר
30 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    316
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 315.7 קק״ל 6313.3 קק״ל
    פחמימות 37.1 גרם 742.5 גרם
    שומן 16.6 גרם 331.7 גרם
    נתרן 23.0 מ״ג 460.5 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 94.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 25.8 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 159.0 גרם
    כולסטרול 43.6 מ״ג 871.7 מ״ג
    סידן 74.4 מ״ג 1487.2 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 23.1 מ״ג
    אשלגן 118.9 מ״ג 2377.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    316
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 315.7 קק״ל 6313.3 קק״ל
    פחמימות 37.1 גרם 742.5 גרם
    שומן 16.6 גרם 331.7 גרם
    נתרן 23.0 מ״ג 460.5 מ״ג
    חלבון 4.7 גרם 94.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 25.8 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 159.0 גרם
    כולסטרול 43.6 מ״ג 871.7 מ״ג
    סידן 74.4 מ״ג 1487.2 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 23.1 מ״ג
    אשלגן 118.9 מ״ג 2377.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
קרין גורן
X

30 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. חותכים את החמאה לקוביות.
  2. מחממים במיקרו את החמאה עד שהיא חצי נמסה. מוסיפים לחמאה את שאר חומרי הבצק ומעבדים בידיים בלישה הכי קצרה שאפשר, רק לאיחוד ולא יותר.
  3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בגודל התבנית.
  4. מניחים בתבנית את כל מלבני הבצק, אחד על השני, יחד עם ניירות האפייה עליהם רידדנו (להפרדה). מעבירים למקפיא ל-30 דקות, להתקשות חלקית.
  5. מחממים במיקרוגל את ממרח השוקולד במשך בערך 1/2 דקה לריכוך קל.
  6. משאירים בתבנית נייר אפייה אחד עם מלבן בצק אחד מעליו. מורחים את המלבן ב-1/2 כוס ממרח באמצעות פלטה. מכסים במלבן השני. מורחים 1/2 כוס ממרח ומכסים במלבן הבצק השלישי. מורחים את שאר הממרח ומכסים במלבן הבצק הרביעי והאחרון.
  7. אופים 45 דקות להזהבה. אם הבצק משחים מהר מדי, מכסים בנייר כסף באופן רופף וממשיכים לאפות. מצננים לגמרי ורק אז מחלצים מהתבנית.
  8. מפזרים את אבקת הסוכר. מיישרים את השוליים בסכין ופורסים לריבועים בגודל 4 ס״מ. שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

הערות

  • כדי שמלבני הבצק יהיו זהים בגודלם, אפשר לשרטט בטוש את גבולות התבנית על נייר אפייה, להפוך כדי שהבצק לא יגע בדיו, ולרדד לפי השרטוט
  • אפשר להחליף את ממרח השוקולד בממרח חלבה, ריבה או ממרח תמרים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שעת הקפה של קרין גורן – ריבועי שוקולד ובצק פריך

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    כפיר לוי
    Avatar
    כפיר לוי

תגובות (32)

Avatar

    Avatar
    אמירה מנגדי

    במה אפשר להמיר את החמאה והחלב כדי שלא יהיה חלבי? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      חמאה- בכל תחליף חמאה שאת אוהבת. חלב- חלב מן הצומח שאת אוהבת.

    Avatar
    ליאן עמר

    אפשר להמיר את החלמונים בטחינה? ואם כן כמה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ליאן, אין קשר בין שני המרכיבים. חלמון מתנהל אחרת לחלוטין מטחינה וזו לא המלצה שלנו לשנות את המתכון, אבל את יכולה לנסות ולשתף אותנו איך יצא 🙂

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מירי, לגרסה פרווה מחליפים את החמאה בכל תחליף חמאה שאת אוהבת, ואת החלב במשקאות חלב צמחוני.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות