עוגעלך! עוגה שכולה רוגעלכים מתוקים
מה יותר מושלם מעוגה שמורכבת מרוגעלך? תכלס, אנחנו עדיין לא מצאנו! ביקשנו משגב משה את המתכון המושלם שלו שגם אנחנו נוכל להכין עוגת הרוגעלך שלו
מה יותר מושלם מעוגה שמורכבת מרוגעלך? תכלס, אנחנו עדיין לא מצאנו! ביקשנו משגב משה את המתכון המושלם שלו שגם אנחנו נוכל להכין עוגת הרוגעלך שלו
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6182.1 קק״ל 6182.1 קק״לפחמימות 913.6 גרם 913.6 גרםשומן 293.7 גרם 293.7 גרםנתרן 565.5 מ״ג 565.5 מ״גחלבון 88.8 גרם 88.8 גרםסיבים תזונתיים 28.9 גרם 28.9 גרםשומן רווי 169.6 גרם 169.6 גרםכולסטרול 1326.8 מ״ג 1326.8 מ״גסידן 385.7 מ״ג 385.7 מ״גברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 1367.5 מ״ג 1367.5 מ״גאבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות6182
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6182.1 קק״ל 6182.1 קק״לפחמימות 913.6 גרם 913.6 גרםשומן 293.7 גרם 293.7 גרםנתרן 565.5 מ״ג 565.5 מ״גחלבון 88.8 גרם 88.8 גרםסיבים תזונתיים 28.9 גרם 28.9 גרםשומן רווי 169.6 גרם 169.6 גרםכולסטרול 1326.8 מ״ג 1326.8 מ״גסידן 385.7 מ״ג 385.7 מ״גברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 1367.5 מ״ג 1367.5 מ״גאבץ 8.9 מ״ג 8.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 6182 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
סירופ
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס מים
-
1 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מכניסים למיקסר את הקמח, השמרים והסוכר, מפעילים את המיקסר ותוך כדי ערבול ומוסיפים את הביצים ואת החמאה.
- אחרי שהחמאה והביצים נטמעו בתערובת מזלפים את החלב, גם כן תוך כדי ערבול.
- בסיום הערבול מתקבל בצק חלק ונעים. כמעט דביק, אבל לא. במידה והבצק מרגיש לכם דביק מידי, הוסיפו עוד כף קמח.
- מכסים את קערת הבצק במגבת ומתפיחים במשך מינימום שעה, אני ממליץ אפילו על שעתיים. כשהבצק מכפיל את נפחו, מרדדים!
- מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה. אפשר לגוון ולהוסיף פנימה שוקולד צ’יפס/חמאת בוטנים ועוד כל מיני דברים שבא לכם.
- חשוב ומומלץ לחמם בסיר קטן את החמאה ולערבב פנימה את הסוכר ולבסוף להוסיף את הקקאו.
- את הבצק מרדדים על מעל קמח, רצוי לרדד לעובי דק של 2 ס”מ לא יותר.
- חותכים לרצועות ברוחב 5 ס”מ, ולאחר מכן לריבועים ואז למשולשים.
- מורחים את המלית (את כל המלית!) ומגלגלים מהחלק הרחב אל החלק הדק ויוצאים רוגעלך.
- בסיום מניחים בתבנית האפייה את הרוגעלך צמודים צמודים. ומתפיחים שוב חצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו.
- מורחים את הרוגלעך התפוחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על טורבו למשך 45 דקות או עד לקבלת גוון חום מגרה, תפוח ויפה.
- בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בקלחת את חומרי הסירופ עד שהסוכר נמס לגמרי. מורידים מהאש, מוסיפים קינמון ויוצקים בנדיבות מעל העוגה החמה.
- את העוגה שומרים בחוץ. במידה ולא חוסלה ביום הראשון אני ממליץ ביום השנילחתוך פרוסה ורגע לפני שאוכלים לחמם קלות במיקרוגל.
אופן הכנה
- מכניסים למיקסר את הקמח, השמרים והסוכר, מפעילים את המיקסר ותוך כדי ערבול ומוסיפים את הביצים ואת החמאה.
- אחרי שהחמאה והביצים נטמעו בתערובת מזלפים את החלב, גם כן תוך כדי ערבול.
- בסיום הערבול מתקבל בצק חלק ונעים. כמעט דביק, אבל לא. במידה והבצק מרגיש לכם דביק מידי, הוסיפו עוד כף קמח.
- מכסים את קערת הבצק במגבת ומתפיחים במשך מינימום שעה, אני ממליץ אפילו על שעתיים. כשהבצק מכפיל את נפחו, מרדדים!
- מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה. אפשר לגוון ולהוסיף פנימה שוקולד צ’יפס/חמאת בוטנים ועוד כל מיני דברים שבא לכם.
- חשוב ומומלץ לחמם בסיר קטן את החמאה ולערבב פנימה את הסוכר ולבסוף להוסיף את הקקאו.
- את הבצק מרדדים על מעל קמח, רצוי לרדד לעובי דק של 2 ס”מ לא יותר.
- חותכים לרצועות ברוחב 5 ס”מ, ולאחר מכן לריבועים ואז למשולשים.
- מורחים את המלית (את כל המלית!) ומגלגלים מהחלק הרחב אל החלק הדק ויוצאים רוגעלך.
- בסיום מניחים בתבנית האפייה את הרוגעלך צמודים צמודים. ומתפיחים שוב חצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו.
- מורחים את הרוגלעך התפוחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על טורבו למשך 45 דקות או עד לקבלת גוון חום מגרה, תפוח ויפה.
- בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בקלחת את חומרי הסירופ עד שהסוכר נמס לגמרי. מורידים מהאש, מוסיפים קינמון ויוצקים בנדיבות מעל העוגה החמה.
- את העוגה שומרים בחוץ. במידה ולא חוסלה ביום הראשון אני ממליץ ביום השנילחתוך פרוסה ורגע לפני שאוכלים לחמם קלות במיקרוגל.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן