עוגת אגסים בחושה עם שמנת חמוצה של תומר אומנסקי

עוגת אגסים בחושה עם אגסים טריים שלמים שמבושלים ומתובלים בווניל, קינמון ופירות הדר ושמנת חמוצה שמקנה רכות מושלמת לעוגה
עוגת אגסים בחושה עם אגסים טריים שלמים שמבושלים ומתובלים בווניל, קינמון ופירות הדר ושמנת חמוצה שמקנה רכות מושלמת לעוגה
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    6979
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6979.2 קק״ל 6979.2 קק״ל
    פחמימות 2084.0 גרם 2084.0 גרם
    שומן 994.9 גרם 994.9 גרם
    נתרן 1447.6 מ״ג 1447.6 מ״ג
    חלבון 877.7 גרם 877.7 גרם
    סיבים תזונתיים 833.8 גרם 833.8 גרם
    שומן רווי 920.7 גרם 920.7 גרם
    כולסטרול 1871.9 מ״ג 1871.9 מ״ג
    סידן 1186.9 מ״ג 1186.9 מ״ג
    ברזל 833.5 מ״ג 833.5 מ״ג
    אשלגן 1335.8 מ״ג 1335.8 מ״ג
    אבץ 831.9 מ״ג 831.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    6979
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 6979.2 קק״ל 6979.2 קק״ל
    פחמימות 2084.0 גרם 2084.0 גרם
    שומן 994.9 גרם 994.9 גרם
    נתרן 1447.6 מ״ג 1447.6 מ״ג
    חלבון 877.7 גרם 877.7 גרם
    סיבים תזונתיים 833.8 גרם 833.8 גרם
    שומן רווי 920.7 גרם 920.7 גרם
    כולסטרול 1871.9 מ״ג 1871.9 מ״ג
    סידן 1186.9 מ״ג 1186.9 מ״ג
    ברזל 833.5 מ״ג 833.5 מ״ג
    אשלגן 1335.8 מ״ג 1335.8 מ״ג
    אבץ 831.9 מ״ג 831.9 מ״ג
    סגור

 

 

 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות בחושות קלות וטעימות
תומר אומנסקי
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


אגסים


אופן הכנה

  1. מבשלים את האגסים: בסיר רחב מרתיחים מים וסוכר. לאחר הרתיחה מוסיפים את הקינמון, הוניל ופירות ההדר ומבשלים כעשר דקות.
  2. מקלפים את האגסים ומוציאים את הגרעינים (אני משתמש בכפית פריזיאן לטובת הניקוי).
  3. מוסיפים את האגסים לסיר עם המים החמים והתבלינים.
  4. מבשלים את האגסים למשך כ-30 דקות. מוציאים מהסירופ ומקררים אותם היטב.
  5. מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 165 מעלות במצב טורבו.
  6. מערבבים במיקסר חמאה רכה וסוכר עד לאיחוד.
  7. מוסיפים את הביצים בהדרגה עד לאיחוד מלא ולאחר מכן את השמנת החמוצה, הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה ומערבלים רק עד קבלת תערובת אחידה.
  8. מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 24 ס”מ משומנת היטב ומרופדת בנייר אפייה, גם בדפנות.
  9. מסדרים את האגסים השלמים מעל תערובת העוגה.
  10. אופים במשך כשעה ובודקים באמצעות קיסם שהעוגה מוכנה (העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא יבש).
  11. מוציאים מהתנור ומצננים. לאחר שהעוגה התקררה מקשטים באבקת סוכר.

    עוגת אגסים בחושה עם שמנת חמוצה 3
    אגסים מבושלים בתוך עוגה בחושה. תענוג! צילום: תומר אומנסקי

הערות

  • מומלץ לאכול את העוגה אחרי לילה במקרר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת אגסים בחושה עם שמנת חמוצה של תומר אומנסקי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    Violette Vaknin

    פרות הדר – אני מבינה שלא מוסיפים לעוגה. הן לטעם בלבד. לאישורך אודה.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, בסעיף 1 לאופן ההכנה כתוב שמבשלים את פירות ההדר. בהצלחה!

    Avatar
    Violette Vaknin

    עוגת אגסים בחושה עם שמנת חמוצה של תומר אומנסקי.

    Avatar
    עמית מרגלית

    אפשר אולי כמות ביצים שלא במשקל?

      Avatar
      מערכת Foody

      עדיף במקרה הזה לעבוד עם משקל לשם הדיוק.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות