עוגת אגסים בחושה עם שמנת חמוצה של תומר אומנסקי
עוגת אגסים בחושה עם אגסים טריים שלמים שמבושלים ומתובלים בווניל, קינמון ופירות הדר ושמנת חמוצה שמקנה רכות מושלמת לעוגה
עוגת אגסים בחושה עם אגסים טריים שלמים שמבושלים ומתובלים בווניל, קינמון ופירות הדר ושמנת חמוצה שמקנה רכות מושלמת לעוגה
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6979.2 קק״ל 6979.2 קק״לפחמימות 2084.0 גרם 2084.0 גרםשומן 994.9 גרם 994.9 גרםנתרן 1447.6 מ״ג 1447.6 מ״גחלבון 877.7 גרם 877.7 גרםסיבים תזונתיים 833.8 גרם 833.8 גרםשומן רווי 920.7 גרם 920.7 גרםכולסטרול 1871.9 מ״ג 1871.9 מ״גסידן 1186.9 מ״ג 1186.9 מ״גברזל 833.5 מ״ג 833.5 מ״גאשלגן 1335.8 מ״ג 1335.8 מ״גאבץ 831.9 מ״ג 831.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות6979
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6979.2 קק״ל 6979.2 קק״לפחמימות 2084.0 גרם 2084.0 גרםשומן 994.9 גרם 994.9 גרםנתרן 1447.6 מ״ג 1447.6 מ״גחלבון 877.7 גרם 877.7 גרםסיבים תזונתיים 833.8 גרם 833.8 גרםשומן רווי 920.7 גרם 920.7 גרםכולסטרול 1871.9 מ״ג 1871.9 מ״גסידן 1186.9 מ״ג 1186.9 מ״גברזל 833.5 מ״ג 833.5 מ״גאשלגן 1335.8 מ״ג 1335.8 מ״גאבץ 831.9 מ״ג 831.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 6979 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
150 גרם חמאה רכה
-
160 גרם ביצים
-
260 גרם סוכר לבן
-
150 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
225 גרם קמח לבן
-
40 גרם אבקת שקדים
-
10 גרם אבקת אפייה
אגסים
-
700 גרם סוכר לבן
-
1 1/2 ליטר מים
-
1 תפוזחתוך לפרוסות
-
1 לימוןחתוך לפרוסות
-
1 כפית תמצית ונילאו מחית וניל
אופן הכנה
- מבשלים את האגסים: בסיר רחב מרתיחים מים וסוכר. לאחר הרתיחה מוסיפים את הקינמון, הוניל ופירות ההדר ומבשלים כעשר דקות.
- מקלפים את האגסים ומוציאים את הגרעינים (אני משתמש בכפית פריזיאן לטובת הניקוי).
- מוסיפים את האגסים לסיר עם המים החמים והתבלינים.
- מבשלים את האגסים למשך כ-30 דקות. מוציאים מהסירופ ומקררים אותם היטב.
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 165 מעלות במצב טורבו.
- מערבבים במיקסר חמאה רכה וסוכר עד לאיחוד.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה עד לאיחוד מלא ולאחר מכן את השמנת החמוצה, הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה ומערבלים רק עד קבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 24 ס”מ משומנת היטב ומרופדת בנייר אפייה, גם בדפנות.
- מסדרים את האגסים השלמים מעל תערובת העוגה.
- אופים במשך כשעה ובודקים באמצעות קיסם שהעוגה מוכנה (העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא יבש).
- מוציאים מהתנור ומצננים. לאחר שהעוגה התקררה מקשטים באבקת סוכר.
אופן הכנה
- מבשלים את האגסים: בסיר רחב מרתיחים מים וסוכר. לאחר הרתיחה מוסיפים את הקינמון, הוניל ופירות ההדר ומבשלים כעשר דקות.
- מקלפים את האגסים ומוציאים את הגרעינים (אני משתמש בכפית פריזיאן לטובת הניקוי).
- מוסיפים את האגסים לסיר עם המים החמים והתבלינים.
- מבשלים את האגסים למשך כ-30 דקות. מוציאים מהסירופ ומקררים אותם היטב.
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 165 מעלות במצב טורבו.
- מערבבים במיקסר חמאה רכה וסוכר עד לאיחוד.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה עד לאיחוד מלא ולאחר מכן את השמנת החמוצה, הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה ומערבלים רק עד קבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 24 ס”מ משומנת היטב ומרופדת בנייר אפייה, גם בדפנות.
- מסדרים את האגסים השלמים מעל תערובת העוגה.
- אופים במשך כשעה ובודקים באמצעות קיסם שהעוגה מוכנה (העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא יבש).
- מוציאים מהתנור ומצננים. לאחר שהעוגה התקררה מקשטים באבקת סוכר.
הערות
- מומלץ לאכול את העוגה אחרי לילה במקרר.
הערות
- מומלץ לאכול את העוגה אחרי לילה במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
פרות הדר – אני מבינה שלא מוסיפים לעוגה. הן לטעם בלבד. לאישורך אודה.
היי, בסעיף 1 לאופן ההכנה כתוב שמבשלים את פירות ההדר. בהצלחה!
עוגת אגסים בחושה עם שמנת חמוצה של תומר אומנסקי.
אפשר אולי כמות ביצים שלא במשקל?
עדיף במקרה הזה לעבוד עם משקל לשם הדיוק.
קטגוריות
אביזרים
טכניקות