עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2118.4 קק״ל 2118.4 קק״לפחמימות 108.4 גרם 108.4 גרםשומן 172.7 גרם 172.7 גרםנתרן 990.0 מ״ג 990.0 מ״גחלבון 41.7 גרם 41.7 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 2.6 גרםשומן רווי 27.5 גרם 27.5 גרםכולסטרול 1266.0 מ״ג 1266.0 מ״גסידן 337.0 מ״ג 337.0 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 493.0 מ״ג 493.0 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות2118
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2118.4 קק״ל 2118.4 קק״לפחמימות 108.4 גרם 108.4 גרםשומן 172.7 גרם 172.7 גרםנתרן 990.0 מ״ג 990.0 מ״גחלבון 41.7 גרם 41.7 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 2.6 גרםשומן רווי 27.5 גרם 27.5 גרםכולסטרול 1266.0 מ״ג 1266.0 מ״גסידן 337.0 מ״ג 337.0 מ״גברזל 5.4 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 493.0 מ״ג 493.0 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״גסגור
האוצרות הכתומים של החורף הגיעו והם פשוט חגיגת בריאות אחת גדולה – האפרסמונים! והם פה בשיא תפארתם.
אני מאוהבת באפרסמונים! מעבר למגוון הרחב של הערכים התזונתיים שהם מעניקים, הם טעימים ובעלי מרקם חלומי.
אצלנו במושב יש שפע מטעי אפרסמון וברגע שעונתם מתחילה הם מרכיב הכרחי מאוד במטבחנו.
אני אוהבת לאכול אותם טריים ורעננים, לשלב אותם בסלטים ובארוחות הבוקר המתוקות שלנו לצד פנקייקים או דייסה טובה, לאפות אותם שלמים ולאכול אותם כקינוח חם ומפנק.
אבל אני הכי אוהבת להכניס אותם לעוגה, זה הרגע שבו תתחילו להתאהב באפרסמונים לתמיד!
הפעם אני חולקת אתכם מתכון לעוגת אפרסמונים, כן, כן, עוגה שמכילה אפרסמונים.
היא העוגה בעלת המרקם הכי חלומי שיש, המתיקות המאוזנת הטובה ביותר, הארומה הממכרת ביותר.
היא הכי עוגה של חורף, שצריך לאכול אותה לצד כוס תה מפנקת ולצפות בגשם השוטף בחלון.
היא עוגה של בית, עוגה של אהבה ובריאות.
היא בול העוגה שלכם לחורף הקרוב.
ימי חורף מאושרים
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 2118 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
5 ביצים M
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
-
3 אפרסמון בינונייםקלופים וטחונים למחית
-
1 1/2 כוסות קמח שקדים
-
1/2 כוס קמח תירס אינסטנטטחון דק דק
-
1 שקית אבקת אפייה
עיטור
-
1/4 כוס אגוזי פקאןקצוצים גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערה גדולה או בבלנדר מערבבים היטב את הביצים, שמן זית, סוכר, אבקת קינמון ומחית אפרסמונים. מאחדים את כל המרכיבים לעיסה רטובה ואחידה.
- בקערה אחרת מערבבים לתערובת אחידה קמח שקדים, קמח תירס ואבקת אפייה.
- מאחדים בין שתי התערובות, הרטובה והיבשה, ומערבבים לעיסה הומוגנית.
- מוזגים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעט שברי פקאנים מעל העוגה.
- אופים בתנור החם 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
- מצננים מעט את העוגה וזוללים בהנאה גדולה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערה גדולה או בבלנדר מערבבים היטב את הביצים, שמן זית, סוכר, אבקת קינמון ומחית אפרסמונים. מאחדים את כל המרכיבים לעיסה רטובה ואחידה.
- בקערה אחרת מערבבים לתערובת אחידה קמח שקדים, קמח תירס ואבקת אפייה.
- מאחדים בין שתי התערובות, הרטובה והיבשה, ומערבבים לעיסה הומוגנית.
- מוזגים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעט שברי פקאנים מעל העוגה.
- אופים בתנור החם 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
- מצננים מעט את העוגה וזוללים בהנאה גדולה.
הערות
- אפשר להוסיף עוד חצי כפית קינמון אם אוהבים את הטעם
- למי שאוהב מתיקות חזקה אני ממליצה להוסיף עוד רבע כוס סוכר
- ניתן לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
- יך מכינים רסק אפרסמונים: מקלפים את האפרסמונים וטוחנים בבלנדר או בבלנדר מוט עד שהאפרסמונים הופכים למחית חלקה. אם טוחנים את המרכיבים הרטובים בבלנדר ניתן להכניס חתיכות אפרסמון לבלנדר עם המרכיבים הרטובים ולטחון הכול יחד לעיסת רטובים חלקה
הערות
- אפשר להוסיף עוד חצי כפית קינמון אם אוהבים את הטעם
- למי שאוהב מתיקות חזקה אני ממליצה להוסיף עוד רבע כוס סוכר
- ניתן לשמור בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים
- יך מכינים רסק אפרסמונים: מקלפים את האפרסמונים וטוחנים בבלנדר או בבלנדר מוט עד שהאפרסמונים הופכים למחית חלקה. אם טוחנים את המרכיבים הרטובים בבלנדר ניתן להכניס חתיכות אפרסמון לבלנדר עם המרכיבים הרטובים ולטחון הכול יחד לעיסת רטובים חלקה
תגובות (13)
הי 🙂 יש דרך להפחית בכמות הביצים? או אפילו להחליפן לגמרי?
ללא כמות זו של ביצים העוגה תצא מאד דחוסה ומתפוררת, לכן לא כדאי להפחית בכמות הביצים (מקסימום לוותר על אחת). בהצלחה!
במה אפשר להחליף את קמח תירס
היי, אפשר להחליף בסולת או שקדים טחונים. בהצלחה!
במה אפשר להחליף את קמח התירס?
אפשר להחליף את קמח התירס בקמח טף או קמח כוסמת (אפשר גם בסולת אך זהירות הסולת מכילה גלוטן). בהצלחה!