עוגת בננות הפוכה שהופכת ת’מצב רוח למשהו דליקטס!

עוגת בננות הפוכה ונוסטלגית מאתר בייגלה, הפתרון המושלם לימים שהשגרה מבאסת נורא. יש בה כל מה שעוגה טובה צריכה, בננות, קרמל ורכות אינסופית שתפריד בינכם ובין המצב
עוגת בננות הפוכה ונוסטלגית מאתר בייגלה, הפתרון המושלם לימים שהשגרה מבאסת נורא. יש בה כל מה שעוגה טובה צריכה, בננות, קרמל ורכות אינסופית שתפריד בינכם ובין המצב
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5466
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5465.5 קק״ל 5465.5 קק״ל
    פחמימות 912.4 גרם 912.4 גרם
    שומן 534.3 גרם 534.3 גרם
    נתרן 5706.2 מ״ג 5706.2 מ״ג
    חלבון 331.5 גרם 331.5 גרם
    סיבים תזונתיים 267.6 גרם 267.6 גרם
    שומן רווי 428.1 גרם 428.1 גרם
    כולסטרול 1524.4 מ״ג 1524.4 מ״ג
    סידן 928.5 מ״ג 928.5 מ״ג
    ברזל 274.4 מ״ג 274.4 מ״ג
    אשלגן 1714.5 מ״ג 1714.5 מ״ג
    אבץ 271.5 מ״ג 271.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5466
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5465.5 קק״ל 5465.5 קק״ל
    פחמימות 912.4 גרם 912.4 גרם
    שומן 534.3 גרם 534.3 גרם
    נתרן 5706.2 מ״ג 5706.2 מ״ג
    חלבון 331.5 גרם 331.5 גרם
    סיבים תזונתיים 267.6 גרם 267.6 גרם
    שומן רווי 428.1 גרם 428.1 גרם
    כולסטרול 1524.4 מ״ג 1524.4 מ״ג
    סידן 928.5 מ״ג 928.5 מ״ג
    ברזל 274.4 מ״ג 274.4 מ״ג
    אשלגן 1714.5 מ״ג 1714.5 מ״ג
    אבץ 271.5 מ״ג 271.5 מ״ג
    סגור

את ימי הקורונה אני מעבירה בקושי רב. כל ההליכה הזו אל הלא נודע לא טובה לי. אין לי סבלנות לכלום, אני מזפזפת בין התחנות, רואה את הנבחרים שלנו באותה זווית ולמרות שהמפגינים מגוונים בזוויות זה לא מנחם אותי. אני שגדלתי על ברכי אבא מפגין והלכתי אחריו מגיל צעיר להפגנות, לא יכולה ללכת אליהן יותר. פוסט טראומה והמונים בדרך כלל לא הולכים יחד. וככה הגולה הזו של הבאסה יושבת לי בבטן ובגרון ומעיקה כל כך.

אז מה עושים? כשהתלמיד מוכן המורה מגיע. בזמן האחרון קיבלתי המון הודעות שמבקשות ממני את המתכון לעוגת הבננות ההפוכה שלי מימי בייגלה. האתר ירד מהאוויר ויחד איתו אבד לאנשים שהעוגה התאזרחה אצלם במטבח המתכון.

עוגת הבננות ההפוכה של בייגלה היא שילוב של עוגת בננות רגילה שאני מכינה עם טופינג של טארט טאטן בננות. אין כמו קרמל סמיך, כוויות מדרגה ראשונה, עוגה מסוכנת שצריך להפוך שרגע אחד של חוסר ריכוז יכול להעיף אותה לריצפה לחפף את הבעסה, בעיקר כי היא דורשת ריכוז.

מדובר באמת בעוגה נפלאה, בריח של בננות וקרמל מריר-מתוק, רכה ומנחמת כמו בננה וסוחטת מחמאות כמו דוגמנית שחומה ונהדרת.

עוגת בננות הפוכה נעמה פלד
עוגת הבננות ההפוכה של בייגלה! אושר ועושר!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות בחושות קלות וטעימות
נעמה פלד
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שכבת קרמל בננות

שכבת העוגה


אופן הכנה

  1. הכנת הקרמלבקלחת ממיסים 150 גרם חמאה עם כוס סוכר זהוב. מערבבים כל זמן. בהתחלה השומן נפרד מהסוכר, אבל פתאום זה קורה והם מתאחדים. זה רגע של נחת. הזהרו לא לשרוף את הקרמל.
    עוגת-בננות-הפוכה-קרמל-מבעבע
  2. שופכים את הקרמל לתבנית זכוכית חסינת אש, מורחים בזהירות גם את שולי התבנית ומסדרים יפה יפה את פרוסות הבננות.
  3. במיקסר מקציפים את יתרת החמאה (150 גרם) עם הסוכר הלבן. כאשר התערובת אוורירית מוסיפים וניל ואת הביצים אחת אחרי השניה תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים את הבננות המעוכות, הריוויון והמלח וממשיכים להקציף.
  5. מוסיפים את הקמח התופח, מערבבים מעט ומפסיקים את פעולת המיקסר. קמח לא אוהב שמקציפים אותו יתר על המידה.

    אל-תקציפו-את-הקמח-יתר-על-המידה.-כמה-עירבובים-וחסל
    אל תקציפו הרבה מדי. כמה עירבובים סימליים וחסל!

  6. שופכים את הבלילה על הבננות והקרמל שבתבנית. מחליקים את הבלילה יפה.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (160-170 מעלות, תלוי בתנור).
  8. העוגה מוכנה לאחר כארבעים-חמישים דקות, או כאשר נוגעים בפני העוגה וחשים שהעוגה לא נוזלים מתחת.
  9. נותנים לעוגה להתקרר על השיש כחצי שעה.
  10. בעזרת סכין מפרידים העוגה מהדפנות והופכים בזהירות על מגש.
  11. מומלץ להגיש עם קצפת לא מאד ממותקת.
    עוגת בננות הפוכה נעמה פלד
  12. חייכו. ניצחתם!

 

 

הערות

  • אפיה בתבנית 26 עגולה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת בננות הפוכה שהופכת ת’מצב רוח למשהו דליקטס!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    רונית יזהר

    כמה חיפשתי את המתכון הזה מבייגלה, אחת העוגות הבלתי נשכחות!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות