עוגת בננות הפוכה שהופכת ת’מצב רוח למשהו דליקטס!
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5465.5 קק״ל 5465.5 קק״לפחמימות 912.4 גרם 912.4 גרםשומן 534.3 גרם 534.3 גרםנתרן 5706.2 מ״ג 5706.2 מ״גחלבון 331.5 גרם 331.5 גרםסיבים תזונתיים 267.6 גרם 267.6 גרםשומן רווי 428.1 גרם 428.1 גרםכולסטרול 1524.4 מ״ג 1524.4 מ״גסידן 928.5 מ״ג 928.5 מ״גברזל 274.4 מ״ג 274.4 מ״גאשלגן 1714.5 מ״ג 1714.5 מ״גאבץ 271.5 מ״ג 271.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות5466
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5465.5 קק״ל 5465.5 קק״לפחמימות 912.4 גרם 912.4 גרםשומן 534.3 גרם 534.3 גרםנתרן 5706.2 מ״ג 5706.2 מ״גחלבון 331.5 גרם 331.5 גרםסיבים תזונתיים 267.6 גרם 267.6 גרםשומן רווי 428.1 גרם 428.1 גרםכולסטרול 1524.4 מ״ג 1524.4 מ״גסידן 928.5 מ״ג 928.5 מ״גברזל 274.4 מ״ג 274.4 מ״גאשלגן 1714.5 מ״ג 1714.5 מ״גאבץ 271.5 מ״ג 271.5 מ״גסגור
את ימי הקורונה אני מעבירה בקושי רב. כל ההליכה הזו אל הלא נודע לא טובה לי. אין לי סבלנות לכלום, אני מזפזפת בין התחנות, רואה את הנבחרים שלנו באותה זווית ולמרות שהמפגינים מגוונים בזוויות זה לא מנחם אותי. אני שגדלתי על ברכי אבא מפגין והלכתי אחריו מגיל צעיר להפגנות, לא יכולה ללכת אליהן יותר. פוסט טראומה והמונים בדרך כלל לא הולכים יחד. וככה הגולה הזו של הבאסה יושבת לי בבטן ובגרון ומעיקה כל כך.
אז מה עושים? כשהתלמיד מוכן המורה מגיע. בזמן האחרון קיבלתי המון הודעות שמבקשות ממני את המתכון לעוגת הבננות ההפוכה שלי מימי בייגלה. האתר ירד מהאוויר ויחד איתו אבד לאנשים שהעוגה התאזרחה אצלם במטבח המתכון.
עוגת הבננות ההפוכה של בייגלה היא שילוב של עוגת בננות רגילה שאני מכינה עם טופינג של טארט טאטן בננות. אין כמו קרמל סמיך, כוויות מדרגה ראשונה, עוגה מסוכנת שצריך להפוך שרגע אחד של חוסר ריכוז יכול להעיף אותה לריצפה לחפף את הבעסה, בעיקר כי היא דורשת ריכוז.
מדובר באמת בעוגה נפלאה, בריח של בננות וקרמל מריר-מתוק, רכה ומנחמת כמו בננה וסוחטת מחמאות כמו דוגמנית שחומה ונהדרת.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 5466 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- הכנת הקרמל - בקלחת ממיסים 150 גרם חמאה עם כוס סוכר זהוב. מערבבים כל זמן. בהתחלה השומן נפרד מהסוכר, אבל פתאום זה קורה והם מתאחדים. זה רגע של נחת. הזהרו לא לשרוף את הקרמל.
- שופכים את הקרמל לתבנית זכוכית חסינת אש, מורחים בזהירות גם את שולי התבנית ומסדרים יפה יפה את פרוסות הבננות.
- במיקסר מקציפים את יתרת החמאה (150 גרם) עם הסוכר הלבן. כאשר התערובת אוורירית מוסיפים וניל ואת הביצים אחת אחרי השניה תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את הבננות המעוכות, הריוויון והמלח וממשיכים להקציף.
- מוסיפים את הקמח התופח, מערבבים מעט ומפסיקים את פעולת המיקסר. קמח לא אוהב שמקציפים אותו יתר על המידה.
- שופכים את הבלילה על הבננות והקרמל שבתבנית. מחליקים את הבלילה יפה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (160-170 מעלות, תלוי בתנור).
- העוגה מוכנה לאחר כארבעים-חמישים דקות, או כאשר נוגעים בפני העוגה וחשים שהעוגה לא נוזלים מתחת.
- נותנים לעוגה להתקרר על השיש כחצי שעה.
- בעזרת סכין מפרידים העוגה מהדפנות והופכים בזהירות על מגש.
- מומלץ להגיש עם קצפת לא מאד ממותקת.
- חייכו. ניצחתם!
אופן הכנה
- הכנת הקרמל - בקלחת ממיסים 150 גרם חמאה עם כוס סוכר זהוב. מערבבים כל זמן. בהתחלה השומן נפרד מהסוכר, אבל פתאום זה קורה והם מתאחדים. זה רגע של נחת. הזהרו לא לשרוף את הקרמל.
- שופכים את הקרמל לתבנית זכוכית חסינת אש, מורחים בזהירות גם את שולי התבנית ומסדרים יפה יפה את פרוסות הבננות.
- במיקסר מקציפים את יתרת החמאה (150 גרם) עם הסוכר הלבן. כאשר התערובת אוורירית מוסיפים וניל ואת הביצים אחת אחרי השניה תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את הבננות המעוכות, הריוויון והמלח וממשיכים להקציף.
- מוסיפים את הקמח התופח, מערבבים מעט ומפסיקים את פעולת המיקסר. קמח לא אוהב שמקציפים אותו יתר על המידה.
- שופכים את הבלילה על הבננות והקרמל שבתבנית. מחליקים את הבלילה יפה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (160-170 מעלות, תלוי בתנור).
- העוגה מוכנה לאחר כארבעים-חמישים דקות, או כאשר נוגעים בפני העוגה וחשים שהעוגה לא נוזלים מתחת.
- נותנים לעוגה להתקרר על השיש כחצי שעה.
- בעזרת סכין מפרידים העוגה מהדפנות והופכים בזהירות על מגש.
- מומלץ להגיש עם קצפת לא מאד ממותקת.
- חייכו. ניצחתם!
הערות
- אפיה בתבנית 26 עגולה
הערות
- אפיה בתבנית 26 עגולה
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
כמה חיפשתי את המתכון הזה מבייגלה, אחת העוגות הבלתי נשכחות!
ואני ממש אשמח למתכון של עוגת התפוזים והסולת ההפוכה 🙂
יש באתר מכוון מתכונים לעוגות סולת מעולות: https://foody.co.il/?s=%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA%20%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%AA
ולעוגות תפוזים מצוינות ((: https://foody.co.il/?s=%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA%20%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D
בהצלחה!