עוגת דבש אוורירית עם תפוחים שלמים
בואו נקבל את השנה החדשה עם עוגת דבש אוורירית, תפוחים שלמים וחמוציות, בתיבול קפה וקינמון. יפה, טעימה ומרשימה בלי הרבה עבודה
בואו נקבל את השנה החדשה עם עוגת דבש אוורירית, תפוחים שלמים וחמוציות, בתיבול קפה וקינמון. יפה, טעימה ומרשימה בלי הרבה עבודה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3272.5 קק״ל 3272.5 קק״לפחמימות 846.2 גרם 846.2 גרםשומן 410.3 גרם 410.3 גרםנתרן 502.6 מ״ג 502.6 מ״גחלבון 348.8 גרם 348.8 גרםסיבים תזונתיים 357.4 גרם 357.4 גרםשומן רווי 374.4 גרם 374.4 גרםכולסטרול 538.4 מ״ג 538.4 מ״גסידן 600.1 מ״ג 600.1 מ״גברזל 327.8 מ״ג 327.8 מ״גאשלגן 1775.2 מ״ג 1775.2 מ״גאבץ 325.9 מ״ג 325.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות3273
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3272.5 קק״ל 3272.5 קק״לפחמימות 846.2 גרם 846.2 גרםשומן 410.3 גרם 410.3 גרםנתרן 502.6 מ״ג 502.6 מ״גחלבון 348.8 גרם 348.8 גרםסיבים תזונתיים 357.4 גרם 357.4 גרםשומן רווי 374.4 גרם 374.4 גרםכולסטרול 538.4 מ״ג 538.4 מ״גסידן 600.1 מ״ג 600.1 מ״גברזל 327.8 מ״ג 327.8 מ״גאשלגן 1775.2 מ״ג 1775.2 מ״גאבץ 325.9 מ״ג 325.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 3273 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
150 מ"ל מים חמים1/2 כוס + 2 כפות
-
1 כפית קפה נמס
-
3 ביצים
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
100 גרם חמאהמומסת, לא חמה
-
120גרם או 1/3 כוס דבשנוזלי
-
210גרם או 1 1/2 כוסות קמח לבן
-
10גרם או 1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
קורט מלח דק
-
1/2 כפית קינמון טחוןאופציונלי
תפוחים
-
6 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםבלי ליבה
-
3 כפות סוכר לבן
-
1 כפית גדושה קינמון טחון
-
1 כוס חמוציות מוקפאות
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הבלילה: מערבבים את המים החמים והקפה ומשאירים בצד להתקרר.
- שמים במיקסר עם וו בלון את הביצים, הסוכר והחמאה ומקציפים במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הדבש ומי הקפה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקינמון וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה יחסית דלילה בלי גושים.
- מייבשים את התפוחים היטב בעזרת מגבת נייר ומניחים במרווחים בתוך סנו סושי - תבניות אפייה מנייר עגולות.
- מערבבים בקערית סוכר עם קינמון.
- שמים במרכז החלול של כל תפוח כפית סוכר עם קינמון וממלאים בחמוציות.
- יוצקים את הבלילה בין התפוחים ומעליהם. זה בסדר אם היא לא מכסה לגמרי את התפוחים, בתנור העוגה תעלה.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים את העוגה במשך 50-60 דקות עד שהיא מתייצבת או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש בלי פירורים. אם העוגה משחימה מוקדם מדי בחלקה העליון, מכסים אותה בנייר אלומיניום.
- מוציאים מהתנור, מצננים, מפזרים אבקת סוכר, חותכים ומגישים. אפשר להגיש עם כדור גלידה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הבלילה: מערבבים את המים החמים והקפה ומשאירים בצד להתקרר.
- שמים במיקסר עם וו בלון את הביצים, הסוכר והחמאה ומקציפים במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הדבש ומי הקפה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקינמון וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה יחסית דלילה בלי גושים.
- מייבשים את התפוחים היטב בעזרת מגבת נייר ומניחים במרווחים בתוך סנו סושי - תבניות אפייה מנייר עגולות.
- מערבבים בקערית סוכר עם קינמון.
- שמים במרכז החלול של כל תפוח כפית סוכר עם קינמון וממלאים בחמוציות.
- יוצקים את הבלילה בין התפוחים ומעליהם. זה בסדר אם היא לא מכסה לגמרי את התפוחים, בתנור העוגה תעלה.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים את העוגה במשך 50-60 דקות עד שהיא מתייצבת או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש בלי פירורים. אם העוגה משחימה מוקדם מדי בחלקה העליון, מכסים אותה בנייר אלומיניום.
- מוציאים מהתנור, מצננים, מפזרים אבקת סוכר, חותכים ומגישים. אפשר להגיש עם כדור גלידה.
בשיתוף עם סנו-סושי
יש לנו עוד מלא מתכונים של עוגת דבש
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
אשמח לקבל מרשמים שלכם
בטח רוחה, הרשמי לניוזלטר שלנו ותקבלי את כל המתכונים ישר למייל. שנה טובה!
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן קורוס, אח כן מה הכמות?תודה.
כן, אפשר להמיר 100 גרם חמאה ב-80 גרם שמן קוקוס.