-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4134.5 קק״ל 4134.5 קק״לפחמימות 670.6 גרם 670.6 גרםשומן 140.8 גרם 140.8 גרםנתרן 500.8 מ״ג 500.8 מ״גחלבון 48.6 גרם 48.6 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 8.7 גרםשומן רווי 21.1 גרם 21.1 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 215.9 מ״ג 215.9 מ״גברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 602.5 מ״ג 602.5 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות4135
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4134.5 קק״ל 4134.5 קק״לפחמימות 670.6 גרם 670.6 גרםשומן 140.8 גרם 140.8 גרםנתרן 500.8 מ״ג 500.8 מ״גחלבון 48.6 גרם 48.6 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 8.7 גרםשומן רווי 21.1 גרם 21.1 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 215.9 מ״ג 215.9 מ״גברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 602.5 מ״ג 602.5 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 4.3 מ״גסגור
תפוח בדבש – לא רק כברכה בראש השנה! קבלו מתכון מעולה לעוגת דבש יפהפייה ומרשימה עם קישוטי ספירלות תפוחים אדומים ועסיסיים, מושלמת לסיום ארוחת החג שלכם!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 4135 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
ספירלות תפוחים
-
100 מ"ל מיםאו חצי כוס פחות כף
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
3 יחידות תפוחי עץ אדומיםעם הקליפה, חצויים וחתוכים לפרוסות הכי דקות שאפשר
בלילת עוגה
-
2 כוסות קמח לבן
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר חום
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית ציפורן טחון
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמן זית
-
1/2 כוס דבש
-
2 ביצים L
-
120מ"ל או 1/2 כוס קפה נמסמוכן או תה חזק
-
80מ"ל או 1/3 כוס מיץ תפוזים
-
1 כפית תמצית וניל
שימון תבנית
אופן הכנה
- מכינים את ספירלות התפוחים: מביאים לרתיחה בסיר את המים והסוכר. מערבבים, מוסיפים את התפוחים ומבשלים עד שהם מתחילים להתרכך ונהיים גמישים. שומרים בצד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה בעזרת תרסיס שמן.
- מכינים את העוגה: מערבבים בקערה גדולה או בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הסוכר החום, הסוכר הלבן, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, המלח והתבלינים.
- מוסיפים את שמן הזית, הדבש, הביצים, הקפה או התה, מיץ התפוזים ותמצית הווניל ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מוציאים את פרוסות התפוחים מהסירופ (שומרים אותו בצד), מגלגלים כל פרוסה לספירלה קטנה ונועצים בעדינות בתוך הבלילה עד שכל העוגה מכוסה בספירלות התפוחים.
- אופים את העוגה כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש, והעוגה קפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומשאירים בתבנית ל-10 דקות. מברישים את העוגה בנדיבות בסירופ ששמרנו בצד.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את ספירלות התפוחים: מביאים לרתיחה בסיר את המים והסוכר. מערבבים, מוסיפים את התפוחים ומבשלים עד שהם מתחילים להתרכך ונהיים גמישים. שומרים בצד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה בעזרת תרסיס שמן.
- מכינים את העוגה: מערבבים בקערה גדולה או בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הסוכר החום, הסוכר הלבן, הסודה לשתייה, אבקת האפייה, המלח והתבלינים.
- מוסיפים את שמן הזית, הדבש, הביצים, הקפה או התה, מיץ התפוזים ותמצית הווניל ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מוציאים את פרוסות התפוחים מהסירופ (שומרים אותו בצד), מגלגלים כל פרוסה לספירלה קטנה ונועצים בעדינות בתוך הבלילה עד שכל העוגה מכוסה בספירלות התפוחים.
- אופים את העוגה כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש, והעוגה קפיצית למגע. מוציאים מהתנור ומשאירים בתבנית ל-10 דקות. מברישים את העוגה בנדיבות בסירופ ששמרנו בצד.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן