עוגת דובוש לוטוס: עוגת ביסקוויטים מפתיעה
קבלו רעיון גאוני לעוגת ביסקוויטים קצת אחרת: עוגת לוטוס וקרם בשכבות דקות דקות, בסגנון עוגת דובוש הונגרית רק בלי העבודה הקשה. יאמי!
קבלו רעיון גאוני לעוגת ביסקוויטים קצת אחרת: עוגת לוטוס וקרם בשכבות דקות דקות, בסגנון עוגת דובוש הונגרית רק בלי העבודה הקשה. יאמי!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 9256.9 קק״ל 9256.9 קק״לפחמימות 825.5 גרם 825.5 גרםשומן 581.8 גרם 581.8 גרםנתרן 2415.4 מ״ג 2415.4 מ״גחלבון 118.5 גרם 118.5 גרםסיבים תזונתיים 16.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 282.3 גרם 282.3 גרםכולסטרול 1205.6 מ״ג 1205.6 מ״גסידן 1329.0 מ״ג 1329.0 מ״גברזל 13.8 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 2500.5 מ״ג 2500.5 מ״גאבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות9257
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 9256.9 קק״ל 9256.9 קק״לפחמימות 825.5 גרם 825.5 גרםשומן 581.8 גרם 581.8 גרםנתרן 2415.4 מ״ג 2415.4 מ״גחלבון 118.5 גרם 118.5 גרםסיבים תזונתיים 16.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 282.3 גרם 282.3 גרםכולסטרול 1205.6 מ״ג 1205.6 מ״גסידן 1329.0 מ״ג 1329.0 מ״גברזל 13.8 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 2500.5 מ״ג 2500.5 מ״גאבץ 9.5 מ״ג 9.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 9257 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת קרם
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
250 גרם גבינת מסקרפונה
-
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כוס חלב 3%
-
3 כפות סוכר לבן
שכבת עוגיות
-
3 חבילות עוגיות לוטוס3 שרוולים
-
1 כוס חלב 3%לטבילה
ציפוי
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכניסים לקערה את גבינת המסקרפונה ואת החלב ומקציפים בעזרת בלנדר מוט עד לאיחוד ביניהם.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג ואת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
- מכינים את שכבת העוגיות: שופכים את החלב לקערה וטובלים בו את עוגיות הלוטוס בזו אחר זו למשך כמה שניות.
- מניחים את העוגיות הטבולות בצפיפות בתבנית וממשיכים כך עד שכל התחתית מכוסה בשכבת עוגיות.
- לאחר מכן מניחים על שכבת העוגיות בערך חמישית מהקרם ומורחים בצורה שווה על כל התבנית. זו צריכה להיות שכבה דקה, כי העוגה בנויה כשכבות דקות.
- חוזרים על שלבים 3-5 במשך חמש פעמים או עד שנגמר הקרם והעוגיות, ומסיימים בשכבת קרם.
- מכסים את העוגה בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך שעה.
- מוציאים את העוגה מהקירור, מחלצים מהתבנית בזהירות (ומסירים את השקף אם השתמשתם).
- מכינים את הציפוי: שופכים את השמנת המתוקה לקערה ומחממים במיקרוגל למשך דקה עד 3 דקות (תלוי בעוצמת המיקרוגל). השמנת צריכה להיות חמה מאוד אבל לא רותחת.
- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים אותן בקערית. שופכים את השמנת החמה על קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש אחיד.
- שופכים את הגנאש על העוגה ומצננים במקרר במשך שעתיים נוספות.
אופן הכנה
- מכניסים לקערה את גבינת המסקרפונה ואת החלב ומקציפים בעזרת בלנדר מוט עד לאיחוד ביניהם.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג ואת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
- מכינים את שכבת העוגיות: שופכים את החלב לקערה וטובלים בו את עוגיות הלוטוס בזו אחר זו למשך כמה שניות.
- מניחים את העוגיות הטבולות בצפיפות בתבנית וממשיכים כך עד שכל התחתית מכוסה בשכבת עוגיות.
- לאחר מכן מניחים על שכבת העוגיות בערך חמישית מהקרם ומורחים בצורה שווה על כל התבנית. זו צריכה להיות שכבה דקה, כי העוגה בנויה כשכבות דקות.
- חוזרים על שלבים 3-5 במשך חמש פעמים או עד שנגמר הקרם והעוגיות, ומסיימים בשכבת קרם.
- מכסים את העוגה בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך שעה.
- מוציאים את העוגה מהקירור, מחלצים מהתבנית בזהירות (ומסירים את השקף אם השתמשתם).
- מכינים את הציפוי: שופכים את השמנת המתוקה לקערה ומחממים במיקרוגל למשך דקה עד 3 דקות (תלוי בעוצמת המיקרוגל). השמנת צריכה להיות חמה מאוד אבל לא רותחת.
- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים אותן בקערית. שופכים את השמנת החמה על קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש אחיד.
- שופכים את הגנאש על העוגה ומצננים במקרר במשך שעתיים נוספות.
הערות
- לתוצאה מושלמת מומלץ להניח שקף מסביב לתבנית מבפנים.
הערות
- לתוצאה מושלמת מומלץ להניח שקף מסביב לתבנית מבפנים.
עוד מתכונים שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן